TAVUK GÜVEÇ
TAVUK GÜVEÇ
http://mutfakvetatlar.blogspot.com/2012/02/tavuk-guvec.html
TAVUK GÜVEÇ
MALZEMELER:
1 adet tavuk göğsü
400 gr kadar mantar
1 adet kırmızı biber
3-4 adet yeşil biber
2 adet domates
1 kuru soğan
1 yemek kaşığı tepeleme salça
1-2 diş sarmısak
1 yemek kaşığ ıtepeleme tereyağ
yeteri kadar sıvı yağ-tuz- karabiber- pul biber
ÜZERİ İÇİN: kaşar peyniri rendesi
YAPILIŞI:
Tavuk göysünü kuş başı doğrayıp, sıvıyağda yumuşuncaya kadar soteleyelim.( Arzu derseniz haşlayıp da kullanabilirsiniz.İçine sarmısakları atalım.Mantarları hızlı bir şekilde yıkayıp, yarım limonu sırayla üzerlerine sürelim. Hem mantarlar kararmamaış olur hem de mantarın üzerindeki ince zarları temizlemiş oluruz.Mantarları büyükce doğrayıp, tercihen teflon tavada az sıvıyağ ile , önce yemeklik doğranmış soğanı, sonrada mantarları ekleyerek soteliyelim. Kırmızı bibereleri ve yeşil biberleride doğrayıp, mantara ilave edelim. Tüm malzemeler yumuşayınca küp küp doğranmış domatesi ve salçayı katıp, bir -iki karıştırıp, pişen tavuğu da ekleyelim. Çok kısa bir sürede birlikte piştikten sonra teryağını, baharatları ve sıcak suyu koyalım. Yalnız güveç çok sulu olmadığından su ölçüsüne dikkat edelim.Bir iki fokurdadıktan sonra güveç kaplarına paylaştırıp, üzerlerine yeteri kadar kaşar rendesi koyup, 200 C de peynir eriyip, pembeleşene dek pişirelim.
NOT: Bu tarifi dana kuşbaşı et ilede yapabilirsiniz.
NOT: Bu yemeği daha önceden hazırlayıp, yiyeceğiniz zaman üzerine kaşar rendesi koyup, fırına verebilirsiniz.
NOT:Güveci fırından çkar çıkmaz yemelisiniz.Üzerinde kaşar olduğundan soğuduktan sonra sertleşir.AFİYET OLSUN
MALZEMELER:
1 adet tavuk göğsü
400 gr kadar mantar
1 adet kırmızı biber
3-4 adet yeşil biber
2 adet domates
1 kuru soğan
1 yemek kaşığı tepeleme salça
1-2 diş sarmısak
1 yemek kaşığ ıtepeleme tereyağ
yeteri kadar sıvı yağ-tuz- karabiber- pul biber
ÜZERİ İÇİN: kaşar peyniri rendesi
YAPILIŞI:
Tavuk göysünü kuş başı doğrayıp, sıvıyağda yumuşuncaya kadar soteleyelim.( Arzu derseniz haşlayıp da kullanabilirsiniz.İçine sarmısakları atalım.Mantarları hızlı bir şekilde yıkayıp, yarım limonu sırayla üzerlerine sürelim. Hem mantarlar kararmamaış olur hem de mantarın üzerindeki ince zarları temizlemiş oluruz.Mantarları büyükce doğrayıp, tercihen teflon tavada az sıvıyağ ile , önce yemeklik doğranmış soğanı, sonrada mantarları ekleyerek soteliyelim. Kırmızı bibereleri ve yeşil biberleride doğrayıp, mantara ilave edelim. Tüm malzemeler yumuşayınca küp küp doğranmış domatesi ve salçayı katıp, bir -iki karıştırıp, pişen tavuğu da ekleyelim. Çok kısa bir sürede birlikte piştikten sonra teryağını, baharatları ve sıcak suyu koyalım. Yalnız güveç çok sulu olmadığından su ölçüsüne dikkat edelim.Bir iki fokurdadıktan sonra güveç kaplarına paylaştırıp, üzerlerine yeteri kadar kaşar rendesi koyup, 200 C de peynir eriyip, pembeleşene dek pişirelim.
NOT: Bu tarifi dana kuşbaşı et ilede yapabilirsiniz.
NOT: Bu yemeği daha önceden hazırlayıp, yiyeceğiniz zaman üzerine kaşar rendesi koyup, fırına verebilirsiniz.
NOT:Güveci fırından çkar çıkmaz yemelisiniz.Üzerinde kaşar olduğundan soğuduktan sonra sertleşir.AFİYET OLSUN
Ellerinize sağlık. Nursevin
YanıtlaSilTeşekkürler canım :)
SilBu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
YanıtlaSil