FIRINDA LOR PEYNİRLİ SAKIZ KABAĞI | Mutfak Ve Tatlar

FIRINDA LOR PEYNİRLİ SAKIZ KABAĞI

FIRINDA LOR PEYNİRLİ SAKIZ KABAĞI




FIRINDA LOR PEYNİRLİ SAKIZ KABAĞI

MALZEMELER:
4 adet sakız kabağı ( 8 adet )
yarımdemet maydanoz
yarım demet dereotu
10 adet taze soğan
100 gr lor peyniri
BEŞEMEL SOS İÇİN:
2 YEMEK KAŞIĞI TEREYAĞ
2 YEMEK KAŞIĞI UN
2 SU BARDAĞI SÜT
TUZ
BEŞAMELİN YAPILIŞI:
Bir tencereye yağı alıp, eritelim ve unu ekleyelim. Sürekli karıştırarak hafif rengi değişene ve un kokusu çıkana kadar karıştıralım. Azar azar sütü ekleyelim, karıştıralım. Koyulaşıp, göz göz olunca tuzunu ekleyip, altını kapatalım.
Kabakları güzelce yıkatıp, üzerlerini kazıyalım. Kabakları boylamasına ikiye kesip, içlerini bir kaşık yardımıyla zedelemeden çıkaralım.Bir tencereye yeteri kadar su ve tuz koyup, kabakları çok yumuşatmadan haşlayalım. Haşlanan kabakları hızlıca soğuk sudan geçirip, sıvı yağ ile yağlanmış fırın kabına yerleştirelim.Yeşillikleri ince kıyım doğayıp, peynir ile güzelce karıştırıp, yeteri peynirli harcı kabakların içine koyalım. Üzerlerine beşamel sostan dökükelim.en üste ince dilimlenmiş kaşar peynirini yerleştirip, 200 derecede üzerleri kızarana kadar pişirelim.
NOT: Kabağın içinden çıkardığımızı diğer sebzeler ekleyerek mücver yapabilirsiniz.
NOT:Peynir harcı yerine kıymalı veya kuşbaşılı iç malzeme kullanabilir , iç malzemesine mantar ve kırmızı bibe koyabilirsiniz.
AFİYET OLSUN
— 

DAHA FAZLA LEZZET

YEMEKLER 2004964006139411384

Yorum Gönder

emo-but-icon

SOSYAL MEDYA

Image and video hosting by TinyPic

Paylaşalım..

facebook twitter google+ youtube

FACEBOOK SAYFAMIZ

Popüler Yayınlar

.........

Translate

item