MİLFÖYDE TAVUK BAGET | Mutfak Ve Tatlar

MİLFÖYDE TAVUK BAGET

MİLFÖYDE BAGET TAVUK     




MİLFÖYDE BAGET TAVUK     


MALZEMELER:
6 adet baget tavuk
7-8 adet milföy hamuru
yeteri kadar tuz-karabiber- pul biber-kekik
1 yumurta sarısı
çeyrek limon
YAPILIŞI:
Tavukları limonlu su ile haşlayalım.( Bu işlemi bir gün önceden yepıp,tüm suyunun sızılmasını sağlarsak daha iyi olur.) Milföy hamurlarını bagetleri kapatacak şekilde kenarlarını ezmeden açalım.Bagetleri baharatlarla tatlandıralım.Bagetleri açtığımız milföylerin içine yerleştirelim.Bohça kapatır gibi sarıp, ek yerleri alta gelecek şekilde yağlı kağıt serilmiş fırın tepsimize dizelim.kalan milföylerden ince şeritler keserek sepet örgüsü şekli verelim.Üzerine yumurta sarısı sürüp,fırında kızarana kadar pişirelim ve sıcak servis yapalım
NOT:Baget ve milföy oranlarını birebir artırabilirsiniz..
NOT: Arzu edenler çok az beşamel sos yapıp,milföyelrein içine birer tatlı kaşığı beşamel sos sürüp, bagetleri kapatabilir. Daha lezzetli olur.AFİYET OLSUN

DAHA FAZLA LEZZET

YEMEKLER 1040669948616241597

Yorum Gönder

emo-but-icon

SOSYAL MEDYA

Image and video hosting by TinyPic

Paylaşalım..

facebook twitter google+ youtube

FACEBOOK SAYFAMIZ

Popüler Yayınlar

.........

Translate

item