SU BÖREĞİ | Mutfak Ve Tatlar

SU BÖREĞİ

SU BÖREĞİ Sivaslı Minik Serçe ' ye tarifini bizlerle paylaştığı için teşekkür ederiz ellerinize sağlık:)) ...








SU BÖREĞİ
Sivaslı Minik Serçe ' ye tarifini bizlerle paylaştığı için teşekkür ederiz ellerinize sağlık:)) HATİCE TEYZENİN EV YEMEKLERİ / SİVAS
MALZEMELER:
 6 adet köy yumurtası
 1 yemek kaşığı tuz
 yarım çay bardağı su
 aldığı kadar un
İÇ MALZEMESİ İÇİN:
 350 gr beyaz peynir
 maydanoz
 YAĞLAMAK İÇİN:
 350 gr erimiş tereyağı
YAPILIŞI:
 Geniş bir kabın içine yumurta, tuz ,su ve aldığı kadar unu ilave edip kulak memesinden daha sert bir hamur yoğuralım.( Erişte hamuru gibi sert bir hamur yoğuralım) Kıvamlı bir hamur haline geldikten sonra hamuru 12 bezeye ayırıp, 1 saat dinlendirelim.Dinlenen bezelerimizi, 2 cm kalınlığında açalım. Fırın tepsisini yağlayıp ilk yufkamızı haşlamadan tepsimize dizelim.
 Diğer açılan yufkaları kaynar tuzlu suda sırayla bir dakika kadar haşlayalım. Kaynar sudan çıkarıp soğuk suya atalım ve kevgir yardımıyla hamuru çıkartıp süzelim .( Yada temiz bir havluyla kurulayalım) Tepsiye dizelim.Her yufkanın üzerine yeteri kadar erimiş tereyağını birkaç kaşık dökelim.Hamurun yarısı bitene kadar aynı işlemi tekrarlayalım, orta katına gelince (yani 6 adet ) beyaz peyniri ve ince kıyım maydanozu karıştırılıp koyalım. Diğer yufkalarımızı da aynı işlemden geçirelim. En üsteki yufkamızı haşlamadan koyalım, kalan yağımızı dökelim. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında üstü kızarana kadar pişirelim.
 NOT: Yumurta kokusundan rahatsız olanlar, haşlama suyuna birkaç damla limon sıkabilirler.
 NOT: Ben Sivasın Ünlü Özkan marka ununu kullanıyorum.
 NOT: Kıymalı veya ıspanaklı iç malzemede kullanabilirsiniz.
 NOT:Su böreğinin orijinalinde ateş üzerinde çevirilerek pişirilir. Üzerine tepsi kapatılıp, ters çevrilir ve diğer yüzü de nar gibi kızarana kadar pişirilir.
 AFİYET OLSUN


-->

DAHA FAZLA LEZZET

su böreği 8793476002689535896

Yorum Gönder

emo-but-icon

SOSYAL MEDYA

Image and video hosting by TinyPic

Paylaşalım..

facebook twitter google+ youtube

FACEBOOK SAYFAMIZ

Popüler Yayınlar

.........

Translate

item