REYHANLI KÖY ÇORBASI
Evde az kalan malzemeleri güzel bir çorbayla değerlendirebiliriz. REYHANLI KÖY ÇORBASI
http://mutfakvetatlar.blogspot.com/2012/02/reyhanli-koy-corbasi.html
Evde az kalan malzemeleri güzel bir çorbayla değerlendirebiliriz.
REYHANLI KÖY ÇORBASI
MALZEMELER:
1 çay bardağı pirinç
1 çay bardağı yeşil mercimek
1 çay bardağı kırmızı mercimek
1 çay bardağı pilavlık bulgur
1 çay bardağı kuru börülce
1 adet kuru soğan
1 çorba kaşığı biber salçası
1 çorba kaşığı domates salçası
1 çay bardağı sıvıyağ
tuz
su
ÜZERİ İÇİN:
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı kuru reyhan
YAPILIŞI:
ince kıyım soğanu sıvıyağda pembeleştirelim. Salçalarıilave edelim ve 1-2 kavuralım. Üzerine güzelce yıkanmaış bakliyatları ekleyelim. Yeterince sıcak su ( 10 bardak kadar ) ve tuzunun ekleyip,çorba kıvamına gelinceye kadar pişirelim.Tereyağını ayrı bir tavada eritellim ve kuru reyhanı ilave edip kızdıralım. Çorbaya ilave edelim ve 1-2 taşım daha kaynattıktan sonra çorbamızı sıcak servis yapalım. AFİYET OLSUN.
NOT: Arzuya göre acı biber kullanabilirsiniz