KAZAN KEBABI | Mutfak Ve Tatlar

KAZAN KEBABI

KAZAN KEBABI Çok leziz bir tarif



KAZAN KEBABI
Çok leziz bir tarif

MALZEMELER:
yarım kilo kıyma
2 adet soğan
4 adet sivri biber
4 adet domates
2 yemek kaşığı domates salçasıı
tuz, karabiber, isot
4 adet büyük boy patlıcan
3-4 adet domates(rendelenecek)
YAPILIŞI:
Sebzelerimizi sirkeli suda bekletip, güzelce yıkayıp, kurulayalım.
İlk iş soğanı ve domatesi rendeleyin. Kıymayı ,1 yemek kaşığı salçayı,tuz ve baharatları ekleyip yoğuralım. Patlıcanları 2 parmak boşluk kalacak şekilde keselim ama koparmayalım..Aralarına yeteri kadar kıymalı içi koyalım.Domatesleri de aynı şekilde keselim ama koparmadan içlerine kıymalı harcı koyalım.Biberlerinde çekirdeklerini temizleyip, bir tarafını boydan keselim, harcımızdan dolduralım. Yayvan bir tencereye dizelim. Yarım su bardağı suda 1 yemek kaşığı salçayı karıştırıp, yemeğimizin üzerine dökeim. Yeterince üzerlerine zeytinyağı gezdirip , tuz serpelim.Üzerlerine tabak kapatıp, tenceninde kapağını kapatalım. Patlıcanlar yumuşayıncaya kadar kısık ateşte pişirelim.Arzu ederseniz fırında 200 derecede de pişirebilirsiniz.AFİYET OLSUN

DAHA FAZLA LEZZET

YEMEKLER 3706880077713574879

Yorum Gönder

emo-but-icon

SOSYAL MEDYA

Image and video hosting by TinyPic

Paylaşalım..

facebook twitter google+ youtube

FACEBOOK SAYFAMIZ

Popüler Yayınlar

.........

Translate

item