MİDYE TATLISI | Mutfak Ve Tatlar

MİDYE TATLISI

MİDYE TATLISI Bayramlar için tavsiye edeceğim kıyır kıyır bir tatlıdır.













MİDYE TATLISI
Bayramlar için tavsiye edeceğim kıyır kıyır bir tatlıdır.

·         MALZEMELER
·         1 adet yumurta
·         yarım paket yaş maya + 1 paket kabartma tozu
·         1 çay bardağı sıvıyağ ( Çay bardağı ölçüsünü, büyük çay bardağı olarak kullandım)
·         1 çay bardağı ılık süt
·         1 fiske tuz
·         1 tatlı kaşığı limon suyu
·         alabildiği kadar un
·         İÇ MALZEMESİ.
·         1 su bardağı iri çekilmiş ceviz
·         ÜZERİ İÇİN: 2 YEMEK KAŞIĞI KADAR TEREYAĞ
·         AÇMAK İÇİN:NİŞASTA
·         ŞERBETİ İÇİN
·         4 su bardağı su
·         3,5 su bardağı tozşeker
·         yarım limon suyu
·         YAPILIŞI:
·         İlk önce şerbetimizi kaynatalım.
·         Şerbetin kıvamı ne çok sıvı nede çok koyu olmalıdır
·         Ilık sütün içinde mayamızı eritelim ve yoğurma kabımızda diğer tüm malzemelrle birlikte kulak memesi kıvamında bir hamur yoğuralım.
·         Diğer mayalı hamurlar gibi mayalandırmıyoruz.
·         Hamurumuzdan 12 adet aynı büyüklükte bezeler yapıyoruz
·         .Bu bezeleri tek tek nişasta yardımıyla çay fincanı tabaığı büyüklüğünde açıyoruz
·         Açtığımız 6 ıadet bezeyi üst üste koyuyoruz.
·         DİĞER  6 adet açtığımız bezeyide üst üste koyuyoruz.
·         İki grup oldu.
·         İlk grubu alıp, tek hamur gibi servis tabağı büyğklüğnde açıyoruz
·         Açtıktan sonra sıkı sıkı rulo şeklinde sarıyoruz.
·         Diğer ikinci grubuda aynyışekilde açıp, sıkı bir rulo yapıyoruz.
·         Yani 2 adet rulomuz oldu.
·         Ruloları 20 dakika kadar buzdolabında bekletelim.
·         Dolaptan çıkardıktan sonra parmak kalınlığında keselim.
·         Kesik olan yeri yere yatırıp, hafif açalım.(Yani kat kat olan bir yüzünü yere yatırdık.)
·         Açtığımız hamurun ortasına yeteri kadar ceviz içi koyup, elimizle midye şekli verelim.
·         Resimde görünen katlar, rulo yaptığımız katlardır.
·         Elimizle sadece yarım ay şeklinde kapatıp, yanları uzatıyoruz.
·         Bu tatlının en oyalayıcı kısmı şekil verilmesinde.
·         Tereyağı ile yağlanmış fırın tepsimize aralıklarla sıralıyoruz.
·         Tatlılarımızın üzerlerine erimiş sıcak tereyağını yeteri kadar döküp, 180 derecede üzerleri kızarana  kadar pişiriyoruz.
·          Piştikten sonra ilk sıcaklığı geçince soğuk şerbetimizi döküyoruz.
·          Kıyır kıyır bir tatlıdır.

·         AFİYET OLSUN

DAHA FAZLA LEZZET

şerbet 1319904634072401488

Yorum Gönder

  1. Bu tarifinize bayılıyorum. Çok güzel anlatılmış. Ellerinize sağlık. Nursevin

    YanıtlaSil
  2. Teşekkür ederim canım :)

    YanıtlaSil
  3. Elinize sağlık bayıldım bu tarife :)

    YanıtlaSil

emo-but-icon

SOSYAL MEDYA

Image and video hosting by TinyPic

Paylaşalım..

facebook twitter google+ youtube

FACEBOOK SAYFAMIZ

Popüler Yayınlar

.........

Translate

item