MİDYE TATLISI
MİDYE TATLISI Bayramlar için tavsiye edeceğim kıyır kıyır bir tatlıdır.
http://mutfakvetatlar.blogspot.com/2012/02/midye-tatlisi.html
MİDYE TATLISI
Bayramlar için tavsiye edeceğim kıyır kıyır bir tatlıdır.
·
MALZEMELER
·
1 adet yumurta
·
yarım paket yaş maya + 1 paket kabartma tozu
·
1 çay bardağı
sıvıyağ ( Çay bardağı ölçüsünü, büyük çay bardağı olarak kullandım)
·
1 çay bardağı ılık
süt
·
1 fiske tuz
·
1 tatlı kaşığı
limon suyu
·
alabildiği kadar un
·
İÇ MALZEMESİ.
·
1 su bardağı iri
çekilmiş ceviz
·
ÜZERİ İÇİN: 2 YEMEK
KAŞIĞI KADAR TEREYAĞ
·
AÇMAK İÇİN:NİŞASTA
·
ŞERBETİ İÇİN
·
4 su bardağı su
·
3,5 su bardağı
tozşeker
·
yarım limon suyu
·
YAPILIŞI:
·
İlk önce
şerbetimizi kaynatalım.
·
Şerbetin kıvamı ne çok
sıvı nede çok koyu olmalıdır
·
Ilık sütün içinde
mayamızı eritelim ve yoğurma kabımızda diğer tüm malzemelrle birlikte kulak
memesi kıvamında bir hamur yoğuralım.
·
Diğer mayalı
hamurlar gibi mayalandırmıyoruz.
·
Hamurumuzdan 12 adet aynı büyüklükte bezeler
yapıyoruz
·
.Bu bezeleri tek
tek nişasta yardımıyla çay fincanı tabaığı büyüklüğünde açıyoruz
·
Açtığımız 6 ıadet
bezeyi üst üste koyuyoruz.
·
DİĞER 6
adet açtığımız bezeyide üst üste koyuyoruz.
·
İki grup oldu.
·
İlk grubu alıp, tek
hamur gibi servis tabağı büyğklüğnde açıyoruz
·
Açtıktan sonra sıkı
sıkı rulo şeklinde sarıyoruz.
·
Diğer ikinci
grubuda aynyışekilde açıp, sıkı bir rulo yapıyoruz.
·
Yani 2 adet rulomuz
oldu.
·
Ruloları 20 dakika
kadar buzdolabında bekletelim.
·
Dolaptan
çıkardıktan sonra parmak kalınlığında keselim.
·
Kesik olan yeri
yere yatırıp, hafif açalım.(Yani kat kat olan bir yüzünü yere yatırdık.)
·
Açtığımız hamurun
ortasına yeteri kadar ceviz içi koyup, elimizle midye şekli verelim.
·
Resimde görünen
katlar, rulo yaptığımız katlardır.
·
Elimizle sadece yarım ay şeklinde kapatıp,
yanları uzatıyoruz.
·
Bu tatlının en oyalayıcı kısmı şekil
verilmesinde.
·
Tereyağı ile
yağlanmış fırın tepsimize aralıklarla sıralıyoruz.
·
Tatlılarımızın
üzerlerine erimiş sıcak tereyağını yeteri kadar döküp, 180 derecede üzerleri
kızarana kadar pişiriyoruz.
· Piştikten sonra ilk
sıcaklığı geçince soğuk şerbetimizi döküyoruz.
·
Kıyır kıyır bir tatlıdır.
·
AFİYET OLSUN
Bu tarifinize bayılıyorum. Çok güzel anlatılmış. Ellerinize sağlık. Nursevin
YanıtlaSilTeşekkür ederim canım :)
YanıtlaSilElinize sağlık bayıldım bu tarife :)
YanıtlaSilTeşekkür ederim :)
YanıtlaSil