BADEMLİ KAVALA KURABİYESİ | Mutfak Ve Tatlar

BADEMLİ KAVALA KURABİYESİ

BADEMLİ KAVALA KURABİYESİ Yunanistan ve Edirne' nin meşhur kurabiyesidir. Unu kavrularak yapılır. Badem nefis  bir lezzet katıyor...



BADEMLİ KAVALA KURABİYESİ
Yunanistan ve Edirne' nin meşhur kurabiyesidir. Unu kavrularak yapılır. Badem nefis  bir lezzet katıyor. Çok uzun zaman bayatlamayan bir kurabiyedir. Lütfen deneyiniz, çok beğeneceğinize inanıyorum.
·         MALZEMELER:
·         250 gr oda sıcaklığında tereyağ ya da margarin
·         1 çay bardağı sıvıyağ
·         1 çay bardağı pudra şekeri
·         1 yumurta
·         1 su bardağı badem
·         1 çimdik tuz
·         1 paket kabartma tozu
·         1 paket vanilya
·         5 su bardağı un ( Kavrulacak)
·         Üzeri için.
·         Pudra şekeri
·         YAPILIŞI:
·         Unu teflon tavaya alıp, yağsız olarak rengi hafif dönüp,un kokusu çıkıncaya kadar kavurup soğutalım.
·         Bademleri suyla kaynatıp kabuklarını soyduktan sonra robotta iri olarak çekip, teflon tavada yağsız olarak kavuralım.
·         Soğuyan una diğer malzemeleri ilave edip, kulak memesi kıvamında yoğuralım.
·         Tezgah üzerinde elimizle yarım cm kalınlığında açıp,varsa ay şeklindeki kalıp yardımıyla yoksa su bardağı ile ay şeklinde keselim.
·         Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizip,180 derecelik fırında pembeleşinceye kadar pişirelim.
·         Üzerine bolca pudra şekeri serpelim.

·         AFİYET OLSUN

DAHA FAZLA LEZZET

yunanistan 55435821690393913

Yorum Gönder

emo-but-icon

SOSYAL MEDYA

Image and video hosting by TinyPic

Paylaşalım..

facebook twitter google+ youtube

FACEBOOK SAYFAMIZ

Popüler Yayınlar

.........

Translate

item