BADEMLİ KAVALA KURABİYESİ
BADEMLİ KAVALA KURABİYESİ Yunanistan ve Edirne' nin meşhur kurabiyesidir. Unu kavrularak yapılır. Badem nefis bir lezzet katıyor...
http://mutfakvetatlar.blogspot.com/2012/02/bademli-kavala-kurabiyesi.html
Yunanistan ve Edirne' nin meşhur kurabiyesidir. Unu kavrularak yapılır. Badem nefis bir lezzet katıyor. Çok uzun zaman bayatlamayan bir kurabiyedir. Lütfen deneyiniz, çok beğeneceğinize inanıyorum.
·
MALZEMELER:
·
250 gr oda sıcaklığında tereyağ
ya da margarin
·
1 çay bardağı
sıvıyağ
·
1 çay bardağı pudra
şekeri
·
1 yumurta
·
1 su bardağı badem
·
1 çimdik tuz
·
1 paket kabartma
tozu
·
1 paket vanilya
·
5 su bardağı un (
Kavrulacak)
·
Üzeri için.
·
Pudra şekeri
·
YAPILIŞI:
·
Unu teflon tavaya
alıp, yağsız olarak rengi hafif dönüp,un kokusu çıkıncaya kadar kavurup
soğutalım.
·
Bademleri suyla
kaynatıp kabuklarını soyduktan sonra robotta iri olarak çekip, teflon tavada
yağsız olarak kavuralım.
·
Soğuyan una diğer
malzemeleri ilave edip, kulak memesi kıvamında yoğuralım.
·
Tezgah üzerinde
elimizle yarım cm kalınlığında açıp,varsa ay şeklindeki kalıp yardımıyla yoksa
su bardağı ile ay şeklinde keselim.
·
Yağlı kağıt
serilmiş tepsiye dizip,180 derecelik fırında pembeleşinceye kadar pişirelim.
·
Üzerine bolca pudra
şekeri serpelim.
·
AFİYET OLSUN
Bayılırım
YanıtlaSil