ZEBRA ( EBRU) KEK
ZEBRA (EBRU )KEK Yapımı çok eğlenceli olan bu keki özellikle çocuklarınızla birlikte yapmanızı öneririm.Tadı mı tadı harika ve kolay kola...
http://mutfakvetatlar.blogspot.com/2012/02/zebra-ebru-kek.html
ZEBRA (EBRU )KEK
Yapımı çok eğlenceli olan bu keki özellikle çocuklarınızla birlikte yapmanızı öneririm.Tadı mı tadı harika ve kolay kolay bayatlamıyor.
MALZEMELER:
4 adet yumurta
1,5 su bardağından 1 parmak eksik süt
1,5 su bardağından 1 parmak eksik sıvı yağ
1,5 su bardağından 1 parmak eksik toz şeker
2,5 su bardağından 1 parmak eksik un
1 paket vanilya
1,5 paket kabartma tozu
DAHA SONRA EKLENECEK OLANLAR:
2,5 yemek kaşığı kakao
2 yemek kaşığı un
YAPILIŞI:
Yumurta ve şekeri mikserle köpürüne değin iyice çırpalım.Yağı ve sütü ekleyip, tekrar çırpalım. 2,5 su bardağından 1 parmak eksik unu, vanilyayı ve kabartma tozunu da ilave edip, çırpalım
Hamurumuzu 2' ye bölüyoruz, birine 2 yemek kaşığı un, diğerine 2,5 yemek kaşığı kakao ekliyor ve karıştırıyoruz
Tercihen bir kelepçeli kalıbın tabanına yağlı kağıt serelim. Ve tam ortadan başlayarak önce bir kepçe kakaolu harçtan koyalım, diğer bir kepçeyle kakao hamurun tam ortasına beyaz hamurdan bir kepçe dökelim ve bu işlemi hamur bitene değin tekrarlayalım. ( iki ayrı kepçe kullanmanızı öneririm.)
Kekimizin tam ortasını merkez alarak 5 ayrı yerden bıçak yardımıyla keselim. Arzu ederseniz daha sık kesikler atıp çiçek şekli de verebilirsiniz.180 derecelik fırında ilk 20 dakika fırın kapağını hiç açmadan pişirelim. Soğuduktan sonra kalıptan çıkaralım. AFİYET OLSUN
Yapımı çok eğlenceli olan bu keki özellikle çocuklarınızla birlikte yapmanızı öneririm.Tadı mı tadı harika ve kolay kolay bayatlamıyor.
4 adet yumurta
1,5 su bardağından 1 parmak eksik süt
1,5 su bardağından 1 parmak eksik sıvı yağ
1,5 su bardağından 1 parmak eksik toz şeker
2,5 su bardağından 1 parmak eksik un
1 paket vanilya
1,5 paket kabartma tozu
DAHA SONRA EKLENECEK OLANLAR:
2,5 yemek kaşığı kakao
2 yemek kaşığı un
YAPILIŞI:
Yumurta ve şekeri mikserle köpürüne değin iyice çırpalım.Yağı ve sütü ekleyip, tekrar çırpalım. 2,5 su bardağından 1 parmak eksik unu, vanilyayı ve kabartma tozunu da ilave edip, çırpalım
Hamurumuzu 2' ye bölüyoruz, birine 2 yemek kaşığı un, diğerine 2,5 yemek kaşığı kakao ekliyor ve karıştırıyoruz
Tercihen bir kelepçeli kalıbın tabanına yağlı kağıt serelim. Ve tam ortadan başlayarak önce bir kepçe kakaolu harçtan koyalım, diğer bir kepçeyle kakao hamurun tam ortasına beyaz hamurdan bir kepçe dökelim ve bu işlemi hamur bitene değin tekrarlayalım. ( iki ayrı kepçe kullanmanızı öneririm.)
Kekimizin tam ortasını merkez alarak 5 ayrı yerden bıçak yardımıyla keselim. Arzu ederseniz daha sık kesikler atıp çiçek şekli de verebilirsiniz.180 derecelik fırında ilk 20 dakika fırın kapağını hiç açmadan pişirelim. Soğuduktan sonra kalıptan çıkaralım. AFİYET OLSUN
Çok güzel ayrıntılı anlatım. Emeğinize sağlık.
YanıtlaSilTEŞEKKÜR EDERİM :)
YanıtlaSil