PAPAZ YAHNİSİ | Mutfak Ve Tatlar

PAPAZ YAHNİSİ

SOĞAN YAHNİSİ Soğan yahnisi bir diğer adı Papaz  yahnisidir ve  Trakya taraflarında düğün yemeğidir. MALZEMELER: yarım kilo arpa...





SOĞAN YAHNİSİ
Soğan yahnisi bir diğer adı Papaz  yahnisidir ve  Trakya taraflarında düğün yemeğidir.

MALZEMELER:
yarım kilo arpacık soğan
yarım kilo kuşbaşı et
3 diş sarımsak
1-2 yemek kaşığı salça
1-2 yemek kaşığı sirke veya limon suyu
2 yemek kaşığı tereyağı
yeteri kadar sıcak su ( varsa et suyu)
tuz
YAPILIŞI:
Etleri kavuralım.
 Bir tencereye yağı koyup, eritelim, salçayı ekleyelim
.Ayıkladığımız arpacık soğanları ve sarımsağı da ilave edip, kısık ateşte biraz kavuralım.
Etleri ekleyip, sıcak suyunu katalım.
1-2 taşım kaynadıktan sonra çok kısık ateşte pişmeye bırakalım.( Harlı ateşte soğanların şekli bozuluyor.)
Pişmeye yakın tuzunu ve sirkesini ( yada limon suyunu) katalım.
Tercihen yanında sade pilavla servis yapalım.
NOT: Ben bu yemeği salçasız sevmediğim için salça kullanıyorum.
AFİYET OLSUN

DAHA FAZLA LEZZET

YEMEKLER 7141715635125010176

Yorum Gönder

emo-but-icon

SOSYAL MEDYA

Image and video hosting by TinyPic

Paylaşalım..

facebook twitter google+ youtube

FACEBOOK SAYFAMIZ

Popüler Yayınlar

.........

Translate

item