PAPAZ YAHNİSİ

SOĞAN YAHNİSİ Soğan yahnisi bir diğer adı Papaz  yahnisidir ve  Trakya taraflarında düğün yemeğidir.





SOĞAN YAHNİSİ
Soğan yahnisi bir diğer adı Papaz  yahnisidir ve  Trakya taraflarında düğün yemeğidir.


MALZEMELER:
yarım kilo arpacık soğan
yarım kilo kuşbaşı et
3 diş sarımsak
1-2 yemek kaşığı salça
1-2 yemek kaşığı sirke veya limon suyu
2 yemek kaşığı tereyağı
yeteri kadar sıcak su ( varsa et suyu)
tuz
YAPILIŞI:
Etleri kavuralım.
 Bir tencereye yağı koyup, eritelim, salçayı ekleyelim
.Ayıkladığımız arpacık soğanları ve sarımsağı da ilave edip, kısık ateşte biraz kavuralım.
Etleri ekleyip, sıcak suyunu katalım.
1-2 taşım kaynadıktan sonra çok kısık ateşte pişmeye bırakalım.( Harlı ateşte soğanların şekli bozuluyor.)
Pişmeye yakın tuzunu ve sirkesini ( yada limon suyunu) katalım.
Tercihen yanında sade pilavla servis yapalım.
NOT: Ben bu yemeği salçasız sevmediğim için salça kullanıyorum.
AFİYET OLSUN

DAHA FAZLA LEZZET

YEMEKLER 7141715635125010176

Yorum Gönder

emo-but-icon

.........

SOSYAL MEDYA

Image and video hosting by TinyPic

Paylaşalım..

facebook twitter google+ youtube

FACEBOOK SAYFAMIZ

Popüler Yayınlar

Email Takip

Translate

item