KISIR
KISIR
http://mutfakvetatlar.blogspot.com/2012/02/kisir.html
KISIR
MALZEMELER:
2 su bardağı kısırlık bulgur
2-3 adet kuru soğan
1 demet taze soğan
yarım demet maydanoz
2 çorba kaşığı domates salçası
2 çorba kaşığı biber salçası
yeteri kadar tuz- pul biber -karabiber-zeytinyağ-limon
SÜSLEMEK İÇİN: Marul
YAPILIŞI:
Bulguru ayıklayıp, güzelce yıkayıp bir tencereye alalım. Bulgur seviyesinin biraz altında üzerine sıcak su koyup, tencerenin kapağını kapatıp, bulgurun kabarmasını bekleyelim. Suyunu çeken ve soğuyan bulgurumuza, salçayı ilave edip, iyice karıştırıp, yedirelim. İnce kıyım doğranmış, kuru soğan, maydanoz ve taze soanı da ekleyip, karıştıralım.Damak tadımıza göre,tuz, pul biber, karabiber, zeytinyağ ve limonsuyunu ekleyelim, karıştıralım. Servis tabağına alalım.İsteğen servis tabağının altına marul yapraklarını sıralayıp,üzerine kısırı dökebilirler.
NOT: Arzu eden kısırın içine küçük küçük doğranmış domates ve salatalık lave edebilirler.
AFİYET OLSUN