ÇİĞ BÖREK
ÇİĞ BÖREK Nefis.... Hem kahvaltılarda hem ikindi çaylarında...Çay veya ayran eşliğinde...
http://mutfakvetatlar.blogspot.com/2012/02/cig-borek.html
ÇİĞ BÖREK
Nefis.... Hem kahvaltılarda hem ikindi çaylarında...Çay veya ayran eşliğinde...
·
MALZEMELER:
·
HAMURU İÇİN:
·
2 adet yumurta
·
1 çorba kaşığı
yoğurt
·
1 tatlı kaşığı
sirke
·
1 çorba kaşığı tuz
·
yeterince su
·
1 kilo un
·
İÇİ İÇİN:
·
yarım kilo kıyma
·
2 adet kuru soğan
·
1 yemek kaşığı un
·
yeterince tuz
karabiber- pul biber ve su
·
YAPILIŞI:
·
Hamur malzemeleri
kulak memesi kıvamında yoğuralım.
·
Hamurdan yumurta
büyüklüğünde bezeler alıp, tabak büyüklüğünde açalım.
·
Kıyma, rendelenmiş
soğan ,un, su ve baharatları, hamurun üzerine sürülecek bir kıvamda iç
malzemesini hazırlayalım.
·
Açılan hamurun
yarısına iç malzemeden sürüp, diğer yarısını üzerine kapatalım ve uç
kısımlarını hava almayacak şekilde sıkıca kapatalım. ( Hava alırsa kabarmazlar)
bol kızgın yağda tavamızı sallayarak kızartalım.
·
Yağ yanarsa yağı
değiştirelim.
·
NOT: Bu ölçüden bir
hayli fazla çiğ börek çıkmaktadır. Dilerseniz yarım öçlü yapabilirsiniz.
·
NOT: Harç,
sürülecek kıvamda olmazsa, pişince top top olur. buda hoş olmaz:.
·
NOT: Tavayı
sallamamızdaki amaç, böreklerin daha iyi kabarması içindir
·
AFİYET OLSUN
Ellerinize sağlık. Çok severim.
YanıtlaSilNursevin.
Nursevin hanımcım bende çok severim ,sıcak sıcak ayran veya çayla nefis oluyor:)
YanıtlaSilİÇİNE HAŞLANMIŞ PATATESTE RENDELERSENİZ ETLER BİR KÖŞEYE YIĞILMIYOR VE NEFİS OLUYOR
YanıtlaSil