ÇİĞ BÖREK | Mutfak Ve Tatlar

ÇİĞ BÖREK

ÇİĞ BÖREK Nefis.... Hem kahvaltılarda hem ikindi çaylarında...Çay veya ayran eşliğinde...


ÇİĞ BÖREK
Nefis.... Hem kahvaltılarda hem ikindi çaylarında...Çay veya ayran eşliğinde...
·         MALZEMELER:
·         HAMURU İÇİN:
·         2 adet yumurta
·         1 çorba kaşığı yoğurt
·         1 tatlı kaşığı sirke
·         1 çorba kaşığı tuz
·         yeterince su
·         1 kilo un
·         İÇİ İÇİN:
·         yarım kilo kıyma
·         2 adet kuru soğan
·         1 yemek kaşığı un
·         yeterince tuz karabiber- pul biber ve su
·         YAPILIŞI:
·         Hamur malzemeleri kulak memesi kıvamında yoğuralım.
·         Hamurdan yumurta büyüklüğünde bezeler alıp, tabak büyüklüğünde açalım.
·         Kıyma, rendelenmiş soğan ,un, su ve baharatları, hamurun üzerine sürülecek bir kıvamda iç malzemesini hazırlayalım.
·         Açılan hamurun yarısına iç malzemeden sürüp, diğer yarısını üzerine kapatalım ve uç kısımlarını hava almayacak şekilde sıkıca kapatalım. ( Hava alırsa kabarmazlar) bol kızgın yağda tavamızı sallayarak kızartalım.
·         Yağ yanarsa yağı değiştirelim.
·         NOT: Bu ölçüden bir hayli fazla çiğ börek çıkmaktadır. Dilerseniz yarım öçlü yapabilirsiniz.
·         NOT: Harç, sürülecek kıvamda olmazsa, pişince top top olur. buda hoş olmaz:.
·         NOT: Tavayı sallamamızdaki amaç, böreklerin daha iyi kabarması içindir

·         AFİYET OLSUN

DAHA FAZLA LEZZET

Soğan 973086225130085557

Yorum Gönder

  1. Ellerinize sağlık. Çok severim.
    Nursevin.

    YanıtlaSil
  2. Nursevin hanımcım bende çok severim ,sıcak sıcak ayran veya çayla nefis oluyor:)

    YanıtlaSil
  3. İÇİNE HAŞLANMIŞ PATATESTE RENDELERSENİZ ETLER BİR KÖŞEYE YIĞILMIYOR VE NEFİS OLUYOR

    YanıtlaSil

emo-but-icon

SOSYAL MEDYA

Image and video hosting by TinyPic

Paylaşalım..

facebook twitter google+ youtube

FACEBOOK SAYFAMIZ

Popüler Yayınlar

.........

Translate

item