İKİ RENKLİ İRMİK TATLISI | Mutfak Ve Tatlar

İKİ RENKLİ İRMİK TATLISI

İKİ RENKLİ İRMİK TATLISI

İKİ RENKLİ İRMİK TATLISI






İKİ RENKLİ İRMİK TATLISI
 Çok hafif ve çok pratik bir tatlı


MALZEMELER
1 litre süt
 9- 10 çorba kaşığı şeker
7 çorba kaşığı irmik
 1 paket vanilya
 2 emek kaşıı kakao
 1 su bardağı Hindistan cevizİ
 arzuya göre pötübör bisküvi
 YAPILIŞI:
 Tencreye sütü, şekeri, vanilyayı, irmiği ekleyip çırpma teli ile karıştıralım. Ağır ateşte ve sürekli karıştırarak üzeri göz göz olana dek pişirelim.Son aşamada Hindistan cevizini ekleyelim. Islatılmış bir borcama, muhallebinin yarısını yayalım. Üzerine 1 sıra halinde bisküvileri dizelim.Kalan muhallebiye kakaoyu ekleyelim ve 1-2 taşım pişirdiken sonra beyaz muhallebinin Üzerine dökelim. Üzerine hindistan cevizi serperek buzdolabında birkaç saat bekletelim. Servisten kısa bir süre önce dolaptan çıkarıp dilimleyerek servis yapalım
 NOT:Yalnızca beyaz veya yalnızca kakaolu da yapabilirsiniz.
 NOT:Ben borcam kek kalıbı kullandım.SERVİS TABAĞINA TERS ÇEVİRİP SERVİS YAPTIM.
 NOT: Üzerine reçel suyu kullandım.AFİYET OLSUN

-->

DAHA FAZLA LEZZET

SÜTLÜ TATLILAR 2045913681670955752

Yorum Gönder

  1. çok çok güzel..Ellerinize sağlık. Gönlünüze sağlık.

    YanıtlaSil
  2. ellerinize sağlık

    YanıtlaSil

emo-but-icon

SOSYAL MEDYA

Image and video hosting by TinyPic

Paylaşalım..

facebook twitter google+ youtube

FACEBOOK SAYFAMIZ

Popüler Yayınlar

.........

Translate

item