KATLI PASTA | Mutfak Ve Tatlar

KATLI PASTA

KATLI PASTA SİVASLI MİNİK SERÇE'nin SİVAS VALİLİĞİNCE DÜZENLENEN YARIŞMADA 1. GELEN PASTASI





KATLI PASTA
SİVASLI MİNİK SERÇE'nin SİVAS VALİLİĞİNCE DÜZENLENEN YARIŞMADA 1. GELEN PASTASI



 MALZEMELER:
 4 yumurta.
 4 fıncan şeker
 4 fıncan un
 yarım fıncan su
 kabartma tozu
 vanılya
 YAPILIŞI:
 Yumurtaların aklarını ve sarılarını ayrı kaplara alıp öncelıkle yumurta sarısı 1.5 fıncan şeker yarım fincan su ile 10 dakika mikserle çırpalım .Ayrı bir kapta yumurta aklarını kar haline gelene değin çırpalım, kıvamı mikserin bıçaklarından akmayacak kıvamda olmalıdır. Kalan şekerı ekleyıp bırazda şekerı yedırene dek çırpalım.Ve 4 fıncan un, kabartma tozu, vanılya karışımnda ekleyip telle karıştıralım.Yumurta aklarınıda ekleyelim ve telle yedirelim.Hamuru ikiye bölelim ve aynı ölçüdeki 2 ayrı kalba dökelim. 175 derecede üzerleri pembeşelinceye kadar pişirelim. Kek kalpta soğuduktan sonra çıkaralım.
 ARA KREMASI İÇİNı:
 1 yumurta
 1 bardak su
 1 bardak süt
 6 kaşık şekerr
3 kaşık un
 vanilya
 50 gr oda sıcaklığında margarin
 YAPILIŞI:
 Bir tencereye, süt, su, un, şekeri ve yumurtayı alalım, güzelce çırpalım. Orta hararetli ateşte muhallebi kıvamına gelene değin sürekli karıtırarak pişirelim Göz göz olunda vanilyayı ekleyip, altını kapatalım , yağı ekleyip mikserle çırpalım ve kremamızı soğumaya bırakalım.ve Servis tabağımıza pastamızn bir tanesini alalım üzerinei süt veya meyve suyuyla ıslatalım. kremamızı eşit bir biçimde sürelim. Dilerseniz içine myve veya çikolata parçaları koyabilirsiniz. Üzerine yine süt veya meyve suyuyla ıslatılmış diğer parçamızı kapatalım, ve afifce üzerine bastıralım. Pastamızın üzerini krem şanti veya pasta kremasıyla kaplayalım. Üzerini dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz.
 NOT:Kalıbınızın ölçülerine göre mazeleme oranlarını ayarlayabilirsiniz. Resimde görülen pastam 5 katlıdır. ve değişik boylardaki kalıplarda, malzeme oranlarını artırarak çalıştım. AFİYET OLSUN
NOT:HATİCE TEYZENİN EV YEMEKLERİ / SİVAS

DAHA FAZLA LEZZET

PASTALAR 571271476945490513

Yorum Gönder

emo-but-icon

SOSYAL MEDYA

Image and video hosting by TinyPic

Paylaşalım..

facebook twitter google+ youtube

FACEBOOK SAYFAMIZ

Popüler Yayınlar

.........

Translate

item