DALYAN KÖFTE

DALYAN KÖFTE Yemek davetleriniz için şık ve bereketli bir tarif...





DALYAN KÖFTE
Yemek davetleriniz için şık ve bereketli bir tarif...

MALZEMELER:
Yarım kilo köftelik kıyma
2-3 diş sarımsak
1 adet kuru soğan
2 adet yumurta
2-3 dilim bayat ekmek için
tuz- karabiber
ARASI İÇİN:
2 adet havuç
2 adet haşlanmış yumurta
1 çay bardağı haşlanmış bezelye ( Konservede olabilir)
SOSU İÇİN:
1,5 çorba kaşığı domates salçası
5-6 diş sarımsak
1 çay bardağı sıvı yağı
1,5- 2 su bardağı su
tuz- karabiber
YAPILIŞI:
Yoğurma kabına  kıyma, rende soğan, ıslatılmış ufalanmış ekmek içi, yumurta, ezilmiş sarımsak ve baharatları alıp, güzelce yoğurun.Üzerini kapatıp buzdolabında en az 1 saat dinlendirin.
Havuç ve yumurtayı haşlayın
Tezgaha streç filmi serin  ve dinlenmiş kıymayı strecin üzerine dosya kağıdı inceliğinde yayın.
Uzun kenarına havucu boylamasına koyun
Yumurtaları uzunlamasına 4 ' e bölün ve tek sıra halinde havuçların yanına dizin.
Bezelyeleri de koyun.
Streç yardımıyla rulo şeklinde sarın  ve  daha sonra streci çıkarın,
Ellerinizi sıvı yağ ile yağlayın ve köftenin  şeklini ve varsa çatlaklarını düzeltin.
Tercihen yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine  düzgünce koyun.
180 derecelik ısınmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
Fırından çıktıktan sonra ilk sıcaklığının çıkmasını bekleyin  ve dalyan köftesini dilimleyip  bir borcama dizin.
Sos malzemelerini pişirip dilimlenmiş köftelerin üzerine dökün.
Kısa bir süre için tekrar fırına verin.
Köfteleri sıcak servis yapın.
AFİYET OLSUN.
NOT: Dilerseniz dalyan köfteyi dilimlemeden sosu dökebilirsiniz. Yalnız dilimlenip tekrar fırına verildiğinde çok daha güzel pişiyor.


DAHA FAZLA LEZZET

yumurta 2854605584739014317

Yorum Gönder

emo-but-icon

.........

SOSYAL MEDYA

Image and video hosting by TinyPic

Paylaşalım..

facebook twitter google+ youtube

FACEBOOK SAYFAMIZ

Popüler Yayınlar

Email Takip

Translate

item