KABAK ÇİÇEĞİ DOLMASI

KABAK ÇİÇEĞİ DOLMASI Sevgili Hülya Adlım Babahasan'a  tarifi için teşekkür ederim; ellerinize sağlık...







KABAK ÇİÇEĞİ DOLMASI
Sevgili Hülya Adlım Babahasan'a  tarifi için teşekkür ederim; ellerinize sağlık...

·         MALZEMELER:
·         Taze kabak çiçekleri
·         ZEYTİNYAĞLI YAPRAK SARMASI
·         MALZEMELER:
·         yarım kilo asma yaprağı
·         İÇİ İÇİN:
·         Yarım kilo pirinç
·         1 kilo kuru soğan
·         1 demet maydanoz
·         1 demet dereotu
·         1 demet taze nane veya 1 yemek kaşığı kuru nane
·         1 kahve fincanı dolmalık fıstık
·         1 kahve fincanı kuş üzümü
·         Yeterince tarçın- tuz-karabiber- 1 silme yemek kaşığı toz şeker
·         zeytinyağı
·         İÇİ İÇİN YAPILIŞI:
·         Soğanları yemeklik doğrayalım ve fıstıklarla birlikte pembeleşene değin kavuralım.
·         Pirinçleri de ilave edip kavurmaya devam edelim.
·         Pirinçler tane tane olunca suda bekletilmiş ve süzülmüş üzümü ve baharatları ekleyelim.
·         Yarım çay bardağı kadar su ilave edelim suyunu çekene değin kısık ateşte pişirelim.
·         İnce kıyım yeşillikleri doğrayıp ilave edelim ve demlenmeye bırakalım.
·         YAPILIŞI:
·         Kabak çiçekleri toplanır.
·         Çiçekler kapanmadan ortasındaki tohumları ve dış çanak yaprakları koparılır.sapları dibinden kesilir.
·         iç harcı ortasına konularak taç yapraklar üstüne kapatılır.
·         Yayvan  bir tencere veya tavaya sıralanır.
·         Çok az su konulur ve kısık ateşte içi pişene kadar ve suyu çekinceye kadar pişirilir.
·         Ateşten alınca üzerine biraz daha zeytinyağı gezdirilir.
·         Soğuyunca servis yapılır.

·         AFİYET OLSUN

DAHA FAZLA LEZZET

zeytinyağı 7071456821989233607

Yorum Gönder

emo-but-icon

.........

SOSYAL MEDYA

Image and video hosting by TinyPic

Paylaşalım..

facebook twitter google+ youtube

FACEBOOK SAYFAMIZ

Popüler Yayınlar

Email Takip

Translate

item