ZEYTİNYAĞLI PORTAKALLI,HAVUÇLU KEREVİZ HALKALARI

Kış aylarının en sevilen yemeklerinden PORTAKALLI HAVUÇLU KEREVİZ HALKALARI A ve C vitamini içerir.



Kış aylarının en sevilen yemeklerinden
PORTAKALLI HAVUÇLU KEREVİZ HALKALARI
A ve C vitamini içerir.

·         MALZEMELER:
·         5 adet orta boy kereviz
·         4 adet havuç
·         1 adet kuru soğan
·         1 çay bardağından biraz fazla zeytinyağı
·         1 tatlı kaşığı toz şeker
·         1 tatlı kaşığı tuz
·         1 su bardağı portakal suyu
·         1 adet limon
·         1 tutam dereotu
·         YAPILIŞI:
·         Kerevizin kabuklarını soyduktan sonra kabak oyacağı ile havuçların kalınlığı ölçüsünde kerevizin içlerini oyalım.
·          Havuçların üzerini kazıyalım ve kerevizlerin içine sıkıca yerleştirelim.
·          Kerevizleri 1 cm kalınlığında dilimleyelim.
·          Ve kararmamaları için limonlu suyun içine koyalım.
·          Yemeklik doğranmış soğanı zeytinyağında pembeleştirelim.
·          Kereviz halkalarını soğanların üzerine dizelim.
·          Şekeri ,tuzunu ve portakal suyunu ilave edelim ve kısık ateşte pişirelim.
·          GEREKİRSE SICAK SU İLAVE EDEBİLİRİZ.
·          Arzu ederseniz birkaç adet kereviz yaprağı da kullanabilirsiniz.
·          Pişmeye yakın bir tutam ince kıyım dereotunu  ekleyip, yemeğimizin altını kapatalım.
·          AFİYET OLSUN
·         NOT:Dilerseniz havuçları halka halka dilimleyip de kullanabilirsiniz.
·         NOT:Yemeğin içine birkaç damla limon suyuda eklenebilir.
·         NOT: Kerevizin cinsine göre yemeğimize su ilave yapılabilir..
·          AFİYET OLSUN




 KEREVİZLERİN KABUKLARINI TEMİZLEYİP,,KARARMAMALARI İÇİN HEMEN LİMONLU SUDA BEKLETİYORUZ.


DAHA FAZLA LEZZET

zeytinyağı 5755987515692028692

Yorum Gönder

emo-but-icon

.........

SOSYAL MEDYA

Image and video hosting by TinyPic

Paylaşalım..

facebook twitter google+ youtube

FACEBOOK SAYFAMIZ

Popüler Yayınlar

Email Takip

Translate

item