BADEM ÇORBASI
BADEM ÇORBASI ( OSMANLI MUTFAĞINDAN)
http://mutfakvetatlar.blogspot.com/2012/02/badem-corbasi.html
BADEM ÇORBASI ( OSMANLI MUTFAĞINDAN)
MALZEMELER:
125 gr tereyağı
az sııvı yağ
4 yenek kaşığı tepeleme un
4 su bardağı süt
5-6 su bardağı su
1,5 su bardağı file badem
yarım demet dereotu
ÜZRİ İÇİN:
Sıvı yağ- nane- karabiber
YAPILIŞI:
Bir tencereye 3 yemek kaşığı tereyağı ve az sıvıyağı aalım ve unu un kokusu çıkana değin kavuralım. Üzerine soğuk sütü ve suyu ekleyelim. Bademleri 1 yemek kaşığı tereyağı ve az sıvıyağ karışımında çok fazla renk alamayacak şekilde kavuralım. Kavurduğumuz bademleri çorbaya ilave edelim. ve bir taşım daha kaynatalım. Yağda baharatları ve ince kıyılmış dereotunu da ekleyip sıcak servis yapalım. AFİYET OLSUN