AVOKADO SALATASI | Mutfak Ve Tatlar

AVOKADO SALATASI

AVOKADO SALATASI

AVOKADO SALATASI





 AVOKADO SALATASI
AVOKADONUN YARARLARI
 Artık Türkiye’de Mersin ilimizde de üretilmeye başlanan avokado, besin değeri oldukça yüksek, bir meyvedir. Kalorisi yüksektir ve yağlıdır. Ancak bu yağların %80 inden çoğu doymamış yağlardan, omega 3, omega 6, linoleik asit ve oleik asitten oluştuğu için oldukça faydalıdır. İçerdiği bu doymamış yağ asitleri kanda kötü kolestrolün yükselmesini önler. Avokado diğer meyvelere oranla yüksek potasyum ve C vitamini içerir. Ayrıca avokado, glutathion (glutatyon) denilen ve güçlü bir antioksidan olan toksin arındırıcıyı içermektedir. Glutatyon vücudunuzu tehlikeli oksitlenmiş yağlardan arındırır ve hücre hasarına neden olabilecek serbest radikalleri etkisiz hale getirir. Avokado içerdiği zengin minerallerle bağışıklık sistemimizi güçlendirir.
 Avokadoyu yemek için olgunlaşmasını beklemek gerekir. Olgunlaşan avokado yumuşamasından anlaşılır. Yumuşayan avokado kararmadan yenmelidir. Avokadoyu olgunlaşana kadar oda ısısında bekletmek gerekir. Soğuğu sevmeyen bu tropik meyve buzdolabında saklanmaz. Olgunlaşan, yumuşak avokadolar el veya bıçak yardımı ile soyulabilir


SEVGİLİ NURSEVİN HANIMDAN  SAĞLIKLI ,HARİKA BİR SALATA,  TAT VE GÖRSELLİK MUHTEŞEM


 MALZEMELER:
 2 adet avokado
 2 diş sarımsak
 kırmızı biber
 yeşil biber
 2 yemek kaşığı zeytinyağ
yarım limonun suyu
 tuz
 domates
 kornişon turşu
maydanoz
 kırmızı lahana
 YAPILIŞI:
Avokadoları tam ortasından kesip iç kısmını bir kaşık yardımıyla boşaltıp kabuklarının içine limon suyu sıkıp kaldırıyoruz. İç kısmını çatal yardımıyla ezip zeytinyağ , limonun suyu, dövülmüş sarımsak ekleyip kapağını kapatıp kaldırıyoruz. (hemen kullanmıyacaksanız avokadonun çekirdeğinide bu karışımın içine koyun kararmasını önler) Servis yapıcağımız zaman, domateslerin çekirdeklerini çıkartıp minik doğruyoruz , kırmızı lahanadan çok az tuzla ovup minik doğranmış , kornişon turşu ve yeşil biber minik doğranmış , iç malzemeye karıştırıp avokado kayıklarının içine dolduruyoruz.istediğimiz gibi süslüyor kıyılmış maydanoz ve kırmızı biber ekiyoruz.
 AFİYET OLSUN


DAHA FAZLA LEZZET

salata 925518789221827913

Yorum Gönder

emo-but-icon

SOSYAL MEDYA

Image and video hosting by TinyPic

Paylaşalım..

facebook twitter google+ youtube

FACEBOOK SAYFAMIZ

Popüler Yayınlar

.........

Translate

item