AVOKADO SALATASI
AVOKADO SALATASI
http://mutfakvetatlar.blogspot.com/2012/02/avokado-salatasi.html
AVOKADO SALATASI
AVOKADO SALATASI
AVOKADONUN YARARLARI
Artık Türkiye’de Mersin ilimizde de üretilmeye başlanan avokado, besin değeri oldukça yüksek, bir meyvedir. Kalorisi yüksektir ve yağlıdır. Ancak bu yağların %80 inden çoğu doymamış yağlardan, omega 3, omega 6, linoleik asit ve oleik asitten oluştuğu için oldukça faydalıdır. İçerdiği bu doymamış yağ asitleri kanda kötü kolestrolün yükselmesini önler. Avokado diğer meyvelere oranla yüksek potasyum ve C vitamini içerir. Ayrıca avokado, glutathion (glutatyon) denilen ve güçlü bir antioksidan olan toksin arındırıcıyı içermektedir. Glutatyon vücudunuzu tehlikeli oksitlenmiş yağlardan arındırır ve hücre hasarına neden olabilecek serbest radikalleri etkisiz hale getirir. Avokado içerdiği zengin minerallerle bağışıklık sistemimizi güçlendirir.
Avokadoyu yemek için olgunlaşmasını beklemek gerekir. Olgunlaşan avokado yumuşamasından anlaşılır. Yumuşayan avokado kararmadan yenmelidir. Avokadoyu olgunlaşana kadar oda ısısında bekletmek gerekir. Soğuğu sevmeyen bu tropik meyve buzdolabında saklanmaz. Olgunlaşan, yumuşak avokadolar el veya bıçak yardımı ile soyulabilir
SEVGİLİ NURSEVİN HANIMDAN SAĞLIKLI ,HARİKA BİR SALATA, TAT VE GÖRSELLİK MUHTEŞEM
MALZEMELER:
2 adet avokado
2 diş sarımsak
kırmızı biber
yeşil biber
2 yemek kaşığı zeytinyağ
yarım limonun suyu
tuz
domates
kornişon turşu
maydanoz
kırmızı lahana
YAPILIŞI:
Avokadoları tam ortasından kesip iç kısmını bir kaşık yardımıyla boşaltıp kabuklarının içine limon suyu sıkıp kaldırıyoruz. İç kısmını çatal yardımıyla ezip zeytinyağ , limonun suyu, dövülmüş sarımsak ekleyip kapağını kapatıp kaldırıyoruz. (hemen kullanmıyacaksanız avokadonun çekirdeğinide bu karışımın içine koyun kararmasını önler) Servis yapıcağımız zaman, domateslerin çekirdeklerini çıkartıp minik doğruyoruz , kırmızı lahanadan çok az tuzla ovup minik doğranmış , kornişon turşu ve yeşil biber minik doğranmış , iç malzemeye karıştırıp avokado kayıklarının içine dolduruyoruz.istediğimiz gibi süslüyor kıyılmış maydanoz ve kırmızı biber ekiyoruz.
AFİYET OLSUN