PASTANE POĞAÇASI | Mutfak Ve Tatlar

PASTANE POĞAÇASI

PASTANE POĞAÇASI

PASTANE POĞAÇASI



MALZEMELER:
1 paket oda sıcaklığında tereyağı ( 250 gr) (Margarinle aynı başarı yakalanmıyor)
2 çay bardağı ılık süt
1 çay bardağı sıvıyağ
2 yumurta (1 yumurta sarısı üste sürülür )
1 paket yaşmaya
2 yemek kaşığı toz şeker
1,5 tatlı kaşığı tuz
alabildiğince un ( Çok yumuşak bir hamur olmasın.)
YAPILIŞI:Öncelikle 4 su bardağı kadar unumuzu eleyerek karıştırma kabına alalım, yaşmayamızı ufalayıp unumuza karıştıralım.Tereyağını küçük parçalara bölüp,unumuza ekleyelim.Sütü, sıvıyağı,yumurtayı,tozşekeri ve tuzunu ekleyip, karıştıralım.Un ilavesi yapabiliriz.Çok ele yapışmayan ,diğer mayalı hamurlar kadar da yumuşak olmayan bir hamur elde edelim. İyice yoğurduktan sonra üzerini nemli bir bezle ya da streç film ile kapatıp, iki kat olana kadar kabarmasını bekleyelim.Tepsimizi yağlayalım.Mayalanan hamurdan istediğimiz büyüklükte bezeler koparıp, düzgün yuvarlaklar yapıp,biraz bastıralım.Şekillendirme işlemi bittikten sonra üzerlerine bolca yumurta sarısı sürüp, çatal yardımıyla boylamasına çizikler yapalım.(Dekor amaçlı.)Tepside bir süre daha mayalandıralım.180 derecelik fırında üstleri nar gibi kızarana kadar pişirelim.Kalan poğaçaları sabah kahvaltı için ısıtın,fırından çıktığı gibi olur.AFİYET OLSUN

DAHA FAZLA LEZZET

POĞAÇALAR-BÖREKLER 9168505808921907732

Yorum Gönder

emo-but-icon

SOSYAL MEDYA

Image and video hosting by TinyPic

Paylaşalım..

facebook twitter google+ youtube

FACEBOOK SAYFAMIZ

Popüler Yayınlar

.........

Translate

item