MEYVELİ TURTA

MEYVELİ TURTA


MEYVELİ TURTA



HAMUR MALZEMELERİ:
125 gr tereyağı veya margarin
yarım çay bardağı sıvı yağ
3 çorba kaşığı pudra şekeri
yarım çay bardağı yoğurt
2 çorba kaşığı toz badem veya toz fındık
yarım paket kabartma tozu
alabildiğince un
KREMA İÇİN:
2 su bardağı süt
1,5 çorba kaşığı tepeleme un
1,5 çorba kaşığı tepeleme nişasta
1 su bardağı toz şeker
1 yumurta sarısı
vanilya
ŞANTİ İÇİN:
1 poşet krem şanti
yarım çay bardağı süt
Krem şantiyi ve sütü karıştırıp, güzelce çırpalım.
ÜZERİ İÇİN:
2 - 3 adet muz
4-5 adet kivi
( Mevsimine göre çilek,vişne vs)
tart jölesi
YAPILIŞI:
Oda sıcaklığındaki yağa diğer hamur malzemelerini ilave edip, kulak memesi kıvamında bir hamur yoğuralım.Buzdolabında üzeri kapalı bir şekilde 10-15 dakika bekletelim.
Tart kalıbını margarin ile yağlayalım.hamuru 1-2 daha yoğurup, hafif unlu zeminde 2-3 milim kalınlığında kalıplarımızın ölçüsünde açalım.hamuru tart kalıbının yanlarına doğru iyice bastıralım.Hamurumuzun çok fazla kabarmaması için 3-5 yerinden çatalla delelim.180 derecede pembeleşene dek pişirelim.Pişen kekimizi soğutalım.
KREMANIN YAPILIŞI:Tüm krema malzemelerini muhallebi kıvamı alana dek orta hararetli ateşte pişirelim.Çırpılmış şantimizi de kremamızın içine katıp mikserle çırpalım.Turtanın orta kısmına düzgünce kremamızı koyalım.Üzerini dilediğimiz şekilde meyvelerle süsleyelim.Meyvelerin kararmaması için üzerine tart jölesi sürelim.(Tart jölesi tüm marketlerde satılmaktadır.Yapılış tarifi üzerinde yazıyor.)
Kalıp olarak ister resimdeki gibi tek tek olan, ister yuvarlak normal tart tepsisinde yapabilirsiniz.AFİYET OLSUN

DAHA FAZLA LEZZET

Turta 7681146141944328545

Yorum Gönder

emo-but-icon

.........

SOSYAL MEDYA

Image and video hosting by TinyPic

Paylaşalım..

facebook twitter google+ youtube

FACEBOOK SAYFAMIZ

Popüler Yayınlar

Email Takip

Translate

item