EV USULÜ TAVUK DÖNER
EV USULÜ TAVUK DÖNER Dışarıda yediğimiz tavuk dönerden çok daha lezzetli olduğuna emin olabilirsiniz. En azından içind...
http://mutfakvetatlar.blogspot.com/2012/01/leziz-ev-usulu-tavuk-doner.html
Dışarıda yediğimiz tavuk dönerden çok
daha lezzetli olduğuna emin olabilirsiniz. En azından içinde kullanılan
malzemeleri kendimiz belirliyoruz. Gereksiz malzeme içermiyor !
·
MALZEMELER:
·
1 adet tavuk göğsü( İnce şinitsel
kesilecek)
·
1 adet tavuk göğsü
kıyması
·
1 adet kuru soğan
·
1 çorba kaşığı
salça
·
1 çorba kaşığı
yoğurt
·
4 çorba kaşığı
sıvıyağ
·
kekik
·
pul biber,
·
karabiber
·
çok az tuz(
Pişirirken tuzlayacağız.)
·
YAPILIŞI:
·
Yoğurt,sıvı yağ,salça,kekik,tuz
ve karabiberi karıştırıyoruz.
·
Etlerimizin üzerine
tek tek yedirerek sürüp terbiye ediyoruz.
·
Ayrı bir kapta kıymayı rende soğan, karabiber
pul biber ve tuzu karıştırıyoruz.
·
Bir streç filme bir
parça tavuk etini yerleştirip üzerine kıymadan ekliyoruz
·
Üzerine tekrar
tavuk eti ve tekrar kıyma harcı şeklinde malzememiz bitene kadar devam
ediyoruz.
·
Dönerimizi tekrar
streç filme sıkıca sarıp, dondurucuya koyalım.
·
1 gece beklettin
sonra dilim halinde kesilecek kıvama geldiğinde çıkarıyoruz.
·
Pişirmek
istediğimizde donmuş tavuk rulodan döner şeklinde ince ince dilimler kesiyoruz.
·
Teflon tavaya az
miktarda tereyağ koyup, arkalı önlü pişiriyoruz.
·
PİŞİRİRKEN
TUZLAYALIM.
·
İsterseniz 1. resimdeki gibi altına pide
döşeyip, sos yaparak servis edebilir
·
Yada 2. resimdeki
gibi lavaş içinde garnitürünü de ilave edip dürüm yapabilirsiniz.
·
NOT:Ben dürümün
içine garnitür olarak, kornişon, patates kızartması,kuru soğan, pul biber tuz,
ketçap ve mayonez kullandım.
Bu dönerler başımı döndürdü;ellerinize sağlık....
YanıtlaSilTeşekkür ederim :)
YanıtlaSilçok güzel eline sağlık
YanıtlaSil