GÜL TATLISI
GÜL TATLISI Sevgili Yeter Aslan Özkaya'ya tarifini bizlerle paylaştığı için teşekk...
http://mutfakvetatlar.blogspot.com/2012/01/gul-tatlisi_25.html
GÜL TATLISI
Sevgili Yeter Aslan Özkaya'ya tarifini bizlerle paylaştığı için teşekkür ederiz, ellerinize sağlık :)
·
MALZEMELER.
·
1 paket oda sıcaklığında
tereyağı veya margarin
·
1 çay bardağı
yoğurt
·
1 çay bardağı sıvı
yağ
·
1 yumurta
·
1 paket kabartma
tozu
·
alabildiğince un.
·
ŞERBETİ İÇİN:
·
4 su bardağı şeker
·
3,5 su bardağı su
·
vanilya
·
çeyrek limon.
·
YAPILIŞI:
·
Öncelikle şerbeti
hazırlıyoruz .
·
Şerbet
malzemelerini bir tencereye alalım, kaynamaya başladıktan sonra 7 dakika daha
kaynatalım ve soğutalım.
·
Hamuru için;
·
Bütün malzemeleri
karıştırarak kulak memesi kıvamında bir hamur yoğuralım.
·
Kıvama geldikten
sonra merdane ile çok inceltmeden
açıyoruz.
·
Su bardağı ile
yuvarlaklar kesiyoruz.
·
Kesilen 5 adet
yuvarlak parçaları üzerlerine binecek şekilde sırt sırta diziyoruz.
·
İlk parçadan
başlayarak rulo yapıyoruz.
·
İki tarafli gül
oluyor
·
Ortadan kesince 2
ayrı gül oluveriyor.
·
Elimizle şekli
düzeltebiliriz..
·
Yaglanmis tepsiye
güllerimizi sıralayalım.
·
180 derecelik
fırında hafif pembeleşene kadar
pişiriyoruz.
·
Fırından
çıkardığımızda soğuk şerbeti dokuyoruz ve üzerini kapatıyoruz.
·
AFİYET OLSUN
·
NOT: Arzu
ederseniz çeşitli renklerde gıda boyası
kullanarak gülleri renklendirebilirsiniz