GÜL TATLISI | Mutfak Ve Tatlar

GÜL TATLISI

                                           GÜL TATLISI Sevgili Yeter Aslan Özkaya'ya tarifini bizlerle paylaştığı için teşekk...

            

                            
GÜL TATLISI
Sevgili Yeter Aslan Özkaya'ya tarifini bizlerle paylaştığı için teşekkür ederiz, ellerinize sağlık :)
·         MALZEMELER.
·         1 paket oda sıcaklığında tereyağı veya margarin
·         1 çay bardağı yoğurt
·         1 çay bardağı sıvı yağ
·         1 yumurta
·         1 paket kabartma tozu
·         alabildiğince un.
·         ŞERBETİ İÇİN:
·         4 su bardağı şeker
·         3,5 su bardağı su
·         vanilya
·         çeyrek limon.
·         YAPILIŞI:
·         Öncelikle şerbeti hazırlıyoruz .
·         Şerbet malzemelerini bir tencereye alalım, kaynamaya başladıktan sonra 7 dakika daha kaynatalım ve soğutalım.
·         Hamuru için;
·         Bütün malzemeleri karıştırarak kulak memesi kıvamında bir hamur yoğuralım.
·         Kıvama geldikten sonra  merdane ile çok inceltmeden açıyoruz.
·         Su bardağı ile yuvarlaklar kesiyoruz.
·         Kesilen 5 adet yuvarlak parçaları üzerlerine binecek şekilde sırt sırta diziyoruz.
·         İlk parçadan başlayarak rulo yapıyoruz.
·         İki tarafli gül oluyor
·         Ortadan kesince 2 ayrı gül oluveriyor.
·         Elimizle şekli düzeltebiliriz..
·         Yaglanmis tepsiye güllerimizi sıralayalım.
·         180 derecelik fırında  hafif pembeleşene kadar pişiriyoruz.
·         Fırından çıkardığımızda soğuk şerbeti dokuyoruz ve üzerini kapatıyoruz.
·         AFİYET OLSUN

·         NOT: Arzu ederseniz  çeşitli renklerde gıda boyası kullanarak gülleri renklendirebilirsiniz

DAHA FAZLA LEZZET

şerbet 1788255126025552817

Yorum Gönder

emo-but-icon

SOSYAL MEDYA

Image and video hosting by TinyPic

Paylaşalım..

facebook twitter google+ youtube

FACEBOOK SAYFAMIZ

Popüler Yayınlar

.........

Translate

item