VANİLYALI CUPCAKE
VANİLYALI CUPCAKE
http://mutfakvetatlar.blogspot.com/2012/01/vanilyali-cupcake.html
VANİLYALI CUPCAKE
MALZEMELER:
KEKİ İÇİN:
110 gr oda sıcaklığında tereyağ
1,5 su bardağı toz şeker
4 adet yumurta
2,5 su bardağı un
1 su bardağı nişasta
1 su bardağı süt
1 paket kabartma tozu
2 paket vanilya
1 çimdik tuz
İÇ KREMASI İÇİN: 1 kutu ( 200 ml. krema)
200 gr bitter çikolata)
ÜST KREMASI İÇİN: 1 poşet çilekli krem şanti- 1 su bardağı süt ( Çırpıp, buzdolabında bekletelim.)
YAPILIŞI:
Yağ ve şekeri mikserle krema haline gelene dek çırpalım. Vanilyaları ve yumurtaları ilave edelim. Un, nişasta, tuz ve kabartma tozunu eleyip, ekleyelim. Son olarak azar azar sütü ilave edip çırpmaya devam edelim.Cupcake kağıtlarını kalıplara yerleştirelim. Kalıplara 3/4 oranında dolduracak kadar hamuru paylaştıralım. 175 derecede 20- 25 dakika pişirelim. Fırından çıkarıp, soğutalım.
Dolgu kreması için, kremayı kaynatmadan eritip, ocaktan alalım ve çikolatayı ekleyerek eritelim. Sürülecek kıvama gelene dek buzdolabında bekletelim. ( Sarelle de kullanabikirsiniz) Keklerin üzerinden küçük bir kapak keselim ve aşağıya doğru daralan bir boşluk açalım.İçine yeteri kadar çikolata sosunudan koyalım ve kapağını kapatalım. Krema torbasına kremşantiyi dolduralım ve cupcaklerin üzerine dekorlu biçimde sıkalım.Arzu ederseniz üzerini çilek dilimleriyle süsleyebilirsiniz. AFİYET OLSUN
MALZEMELER:
KEKİ İÇİN:
110 gr oda sıcaklığında tereyağ
1,5 su bardağı toz şeker
4 adet yumurta
2,5 su bardağı un
1 su bardağı nişasta
1 su bardağı süt
1 paket kabartma tozu
2 paket vanilya
1 çimdik tuz
İÇ KREMASI İÇİN: 1 kutu ( 200 ml. krema)
200 gr bitter çikolata)
ÜST KREMASI İÇİN: 1 poşet çilekli krem şanti- 1 su bardağı süt ( Çırpıp, buzdolabında bekletelim.)
YAPILIŞI:
Yağ ve şekeri mikserle krema haline gelene dek çırpalım. Vanilyaları ve yumurtaları ilave edelim. Un, nişasta, tuz ve kabartma tozunu eleyip, ekleyelim. Son olarak azar azar sütü ilave edip çırpmaya devam edelim.Cupcake kağıtlarını kalıplara yerleştirelim. Kalıplara 3/4 oranında dolduracak kadar hamuru paylaştıralım. 175 derecede 20- 25 dakika pişirelim. Fırından çıkarıp, soğutalım.
Dolgu kreması için, kremayı kaynatmadan eritip, ocaktan alalım ve çikolatayı ekleyerek eritelim. Sürülecek kıvama gelene dek buzdolabında bekletelim. ( Sarelle de kullanabikirsiniz) Keklerin üzerinden küçük bir kapak keselim ve aşağıya doğru daralan bir boşluk açalım.İçine yeteri kadar çikolata sosunudan koyalım ve kapağını kapatalım. Krema torbasına kremşantiyi dolduralım ve cupcaklerin üzerine dekorlu biçimde sıkalım.Arzu ederseniz üzerini çilek dilimleriyle süsleyebilirsiniz. AFİYET OLSUN
ben cupcakelere bayılıyorum.Buda beni benden aldı tabiki.Ellerine sağlık mis mis=)
YanıtlaSil