İÇLİ KÖFTE
İÇLİ KÖFTE İçli Köfte, bulgurun hamur haline getirilerek içinin doldurulması ile elde edilen bir köfte çeşididir... Aslen Arap mutfağ...
http://mutfakvetatlar.blogspot.com/2012/01/blog-post.html
İÇLİ KÖFTE
İçli Köfte, bulgurun hamur haline getirilerek içinin doldurulması ile elde edilen bir köfte çeşididir... Aslen Arap mutfağına ait bir yemek olup, orjinal adı "Kibbe"dir... Türkiye'de Osmaniye, Kahramanmaraş, Elazığ, Malatya, Mardin, Diyarbakır, Hatay, Gaziantep, Adana, Şanlıurfa ve Adıyaman yörelerinde yapılmaktadır...
İçli köfte "Haşlama" ve "Kızartma" olarak 2 şekilde de yapılır...
·
MALZEMELER:
·
3 su bardağı köftelik bulgur
·
2-3 adet haşlanmış
patates
·
1 kuru soğan
·
2 adet yumurta
·
1-2 çay bardağı
galeta unu
·
yeterince tuz-
karabiber-pul biber
·
İÇİ İÇİN:
·
yarım kilo kıyma
·
yarım paket
margarin veya tereyağı
·
1 kuru soğan
·
200 gr ceviz
·
1 ' er tatlı kaşığı
pul biber- karabiber- tuz
·
KIZARTMAK İÇİN:sıvı
yağ
·
YAPILIŞI:
·
İÇİ İÇİN:
·
İnce kıyım soğanı
margarin de kavurup, kıymayı ilave ederek kavurmaya devam edelim.
·
Baharatları ve
cevizi ilave edip, soğumaya bırakalım.
·
Bulguru sıcak su
ile yıkayıp,fazla suyunu süzdürdükten sonra ağzı kapalı olarak şişmeye
bırakalım.
·
Soğanı rendeleyip,
haşlanmış patatesi ezerek bulgura katalım.
·
Baharatları,
yumurtayı,galeta ununu ilave edip,iyice yoğuralım.
·
Hamurdan ceviz
büyüklüğünde parçalara ayırıp, içini baş parmağımızla oyalım.
·
Soğuyan içten
köfteler hazırlayıp,bulgurun içine yerleştirelim.
·
Ağzını kapatıp,
avucumuzun arasında şekil verelim.
·
Derin bir tencerede
ve bol kızgın yağda nar gibi olana dek kızartalım.
·
Süzgece çıkartalım,.
Sıcak veya soğuk servis yapalım.
·
NOT:Haşlama yapmak
isterseniz,2,5 su bardağı bulgur, 2 yumurta, 1 soğan rendesi,yeterince baharat
ve biraz irmik ile hamuru yoğurun.