ELMALI ÇÖREK
ELMALI ÇÖREK ELMALI ÇÖREK TARİFİ ELMALI ÇÖREK NASIL YAPILIR? Elmalı lezzetleri sevenler bu tarifi kaçırmasınlar Mayalı hamurun içinde e...
https://mutfakvetatlar.blogspot.com/2022/07/elmali-corek.html?m=0
ELMALI ÇÖREK
ELMALI ÇÖREK TARİFİ
ELMALI ÇÖREK NASIL YAPILIR?
Elmalı lezzetleri sevenler bu tarifi kaçırmasınlar
Mayalı hamurun içinde elma, kuru meyveler ve tarçının uyumu damakta müthiş bir lezzet bırakıyor.Çayın, kahvenin yanında nefis bir eşlikçi...
- MALZEMELER:
- 1 paket instant maya veya yarim paket (21 gram)yaş maya
- 2 yemek kaşığı esmer şeker (Normal toz şekerde olur)
- Yarım su bardağı ılık su
- 1 su bardağından 1 parmak eksik ılık süt
- 1 çay kaşığı tuz
- 3 su bardağı un (Gerekirse çok az daha un ilave edebilirsiniz)
- Içi için:
- 4 adet elma (Tercihen yeşil mayhoş elma)
- 4 yemek kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 1 çay bardağı kuru üzüm
- 1 çay bardağı iri kıyım doğranmış ceviz
- Uzeri icin:
- 2 yemek kaşığı esmer veya beyaz şeker
- YAPILIŞI:
- Ön hazırlık olarak elmalı harcı yapıyoruz.Elmaların kabuklarını soyup rendenin kalın tarafıyla rendeleyin.Üstüne şekeri ekleyip kısık ateşte suyunu çekinceye kadar pişirin.
- Ocaktan alın ve tarçını ekleyip karıştırın.Soğumaya bırakın.
- Ilık su, ılık süt,seker ve mayayi bir kaba alip maya eriyinceye kadar karistirin.Üzerini örtün ve kabarmasını bekleyin.
- Yoğurma kabına unu alın ve ortasını havuz gibi acın.
- Unun üstune tuzu serpin.
- Unun ortasına kabaran mayayi dökün ve ortadan başlayarak hamuru yoğurun.
- Hamurun üzerini streç film ile örtün ve temiz bir beze sarıp ılık ortamda hamur iki katına ulaşana kadar mayalandirin.
- Mayalanan hamuru tezgaha alın üzerine çok az un serperek merdane yardımıyla yarım parmak kalınlığında dikdörtgen olacak şekilde açın
- Elmali harci hamurun üzerine eşit bir biçimde yayin.
- Üstüne kuru üzüm ve cevizi serpin.
- Hamuru rulo şeklinde sarın.
- Yağlı kağıt serilmiş tepsiye yerleştirin ve üzerine esmer şeker veya beyaz şeker serpip tepside 20 dakika dinlendirin.
- Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 30-35 dakika arası pişirin.
- Fırından çıktıktan sonra 15 dakika dinlendirip dilimleyerek servis yapın.
- Ertesi günde tadı nefis oluyor
- Afiyetler olsun