BUZLUK BÖREĞİ ( BANYOLU BÖREK)
Bu börek benim en favori böreğimdir. Her zaman dolabımda mutlaka bulunur. Misafirim geldiğinde dolaptan çıkarır çözdürmeden te...
https://mutfakvetatlar.blogspot.com/2013/10/banyolu-borek.html?m=0
Bu börek benim en favori böreğimdir. Her zaman dolabımda mutlaka bulunur. Misafirim geldiğinde dolaptan çıkarır çözdürmeden tepsiye dizer,üzerine eritilmiş tereyağını gezdirip sıcak fırına veririm. Sonuç; kabarık, müthiş bir börek :)
· 2 adet yufkayı üst üste koyalım.
· Dilediğimiz büyüklükte şeritler halinde keselim. ( 2 adet üst üste konulmuş yufkadan 9- 10 adet çıkıyor)
· Tere yağını bir tavada eritelim ve sütü ilave edelim.
· İç malzemeyi ucuna koyup,
· Bir sol köşeye yufkayı katlayalım. Ve bu işlemi yufka bitene kadar tekrarlayalım.
· Muska şeklimiz.
· Daha sonra süzgece 5-6 adet böreği koyup, musluk altında sudan geçirelim.
· İstediğimiz zaman börekleri buzluktan çıkarıp ÇÖZDÜRMEDEN yağlanmış fırın tepsisine dizelim.
· Küçük bir tavada börek sayısına yetecek kadar TEREYAĞINI kızdıralım ve hemen böreklerin üzerine dökelim.
· Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirelim.
·
MALZEMELER:
·
6 adet yufka
·
1 su bardağı süt
·
125 gr tereyağı
·
İÇ MALZEMESİ İÇİN:
·
Arzu ettiğiniz bir iç malzeme
·
ÜZERİ İÇİN :
·
Bir parça tereyağı
·
YAPILIŞI:
· 2 adet yufkayı üst üste koyalım.
· Dilediğimiz büyüklükte şeritler halinde keselim. ( 2 adet üst üste konulmuş yufkadan 9- 10 adet çıkıyor)
· Tere yağını bir tavada eritelim ve sütü ilave edelim.
· Kestiğimiz 2 kat şeridin üzerine süt ve tereyağ karışımını fırça yardımıyla sürelim.
· (ALT YUFKAYA SOS SÜRMÜYORUZ)
· İç malzemeyi ucuna koyup,
· Muska şeklinde sarmaya başlayalım.
· Üçgen şekilde köşelere doğru bir sağ köşeye,
· Muska şeklimiz.
· Daha sonra süzgece 5-6 adet böreği koyup, musluk altında sudan geçirelim.
·
Sudan geçirdiğimiz börekleri
buzdolabı poşetlerine paylaştıralım ve dondurucuya kaldıralım.
· İstediğimiz zaman börekleri buzluktan çıkarıp ÇÖZDÜRMEDEN yağlanmış fırın tepsisine dizelim.
· Küçük bir tavada börek sayısına yetecek kadar TEREYAĞINI kızdıralım ve hemen böreklerin üzerine dökelim.
· Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirelim.
· NOT:Yalnızca sıcakken değil soğuyunca da lezzetini ve kabarıklığını yitirmeyen bir börektir.
· NOT: Buzluktan çıkardığımız böreği ÇÖZDÜRMEDEN pişiriyoruz.
· NOT: Böreğimizi hemen pişireceksek yine sudan geçirip,ez az 2-3 saat dondurucuda bekletmemiz gerekir. Dilediğiniz kadarını pişiriniz. Bu ölçülerden 28- 30 adet börek çıkıyor.
· AFİYET OLSUN
sudan geçirip, tepsiye dizip dondurup, öyle poşetleyebilirmiyiz
YanıtlaSilEvet ama tepsi dolapta çok yer kaplar ve hepsini pişirmek zorunda kalırsınız. Poşetlere örneği 6' şarlı paylaştırdığınızda ne kadar isterseniz o kadar pişirirsiniz.
YanıtlaSilNe kadar ilginç. Sudan geçirmeyi bilmiyordum. Birisi geldiğinde dediğiniz gibi cankurtaran. Elinize sağlık.
YanıtlaSilcanım elleriens ağlık çok lezzetliydi böreklerin çok teşekkür ederim. Rahmetli annciğim çok yapardı bize sütle ıslatırdı bizde sütlü börek derdik. Şimdi beni taa nerelere götürdün. Sağol canım benim
YanıtlaSilaaaa çok ilginç güzel bi tarif en kısa zmanda deneyeceğim inşallah çok hoş bi blog keyif aldım bana da beklerim :)
YanıtlaSilhttp://citipititasarim.blogspot.com/
sevgiler..
Ellerine saglık çok lezzetliydiler
YanıtlaSilgüzel bi tarif en kısa zamanda deneyeceğim inşallah ellerinize sağlık
YanıtlaSilEllerinizle sağlık denemeye değer bir tarif daha.
YanıtlaSilYarismaya katildim cupkekler bana cikar insallh kizimin sansina <3<3<3 derya mevlut ay
YanıtlaSilbu böreği defalarca yaptım hele hele misafir gelince çok iyi oluyo çay oalana kadar börek de oluyo tadı da süper Meryem Altan Altınkaynak
YanıtlaSilbu böreği çok seviyorum hem kolay hemde güzel elinize sağlık...
YanıtlaSilFavori böregim selma abla buuu elelrin dert görmesin Gülay gündes alamnyadan sevgiler
YanıtlaSilyufka alıp bunu deneyeceğim.buzlukta hazır böyle pratik şeyler bulundurmayı seviyorum.aniden biri gelince hiç telaş olup ne yapıcam şimdi derdi olmuyor.eminim çok güzel oluyordur.ayrıca cup cake kağıtları için de çekilişe katılmayı istiyorum. facebook da mürvet ulukan olarak blogger da hobilerim ismiyle takipteyim.sevgiler...
YanıtlaSilhttps://www.facebook.com/murvet.ulukan
Denemeye deger bir cesit borege benziyor degisik bir tarif inaniyorum tadida cok guzeldir elinize yureginize saglik.meryem buga
YanıtlaSilDegisik bir tarif degisik bir tat eminim cok guzeldir elinize yureginize saglik .meryem buga
YanıtlaSilbenim en favori böreğim sık sık yapıyorum,enfes bir şey oluyor...İlknur altıner
YanıtlaSilenfes bir lezzet çok sık yaptığım bir böreği tavsiye ederim .....İlknur altıner
YanıtlaSilHarika valla ellerinize sağlık 10 numara 5 yıldız :) Kıymalı içle denediniz mi yakışıyor mu?
YanıtlaSilEllerine sağlık :-)
YanıtlaSilbu börekleri kızartsak olur mu
YanıtlaSilİçinde sos var ..bu tarz böreği kızartmak isterseniz,tek kat şeridi iç malzemeyi koyup sarınız ve kızartınız
SilKavrulmuş kıyma ile yapabilirsiniz.
YanıtlaSilmerhaba, böreğinizi çok beğendim denemek istiyorum fakat, üzerine neden yumurta sürmediniz, bir sebebi mi var merak ettim? :) ellerinize sağlık...
YanıtlaSilMerhaba...üzerine eritilmşş tereyağı döküyoruz ve nar gibi kızarıyor..Ayrıca yumurta sürmeye gerek kalmıyor
SilÇOK GÜZEL VE HARİKA BİR FİKİR
YanıtlaSilmerhaba en kısa zamanda deneyeceğim ama neden suda ıslattığımızı anlayamadım doğrusu
YanıtlaSilMerhaba arkadaşlar yeni açılan online alışveriş sitesi olan buypasa.com’dan her türlü ürünü avantajlı ve güvenilir bir şekilde alabilirsiniz.
YanıtlaSilHaftasonu misafirlerim için yaptım. Çok beğenildi. Fotoğrafını çekmediğime pişman oldum. O yüzden tekrar yapıp buzluğa kaldırmayı planlıyorum. Bu arada anlatımınız için ayrıca teşekkürler. O kadar güzel anlatmışsınız ki hiç zorlanmadan yaptım. Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilFotoğraf ve güzel anlatımınızla bu böreği sanırım herkes yapabilir, buzluk böreği çok pratik ve nefis bir börek, elinize sağlık:)
YanıtlaSilBen genelde rulo şeklinde yapıyorum bu böreği ama muska tarzını da çok sevdim. Ellerinize sağlık:)
YanıtlaSilhttp://www.yemekyolculugu.info/
Mernaba mantarlı iç ile yapılır mı. Teşekkür ederim
YanıtlaSilMerhaba, buzlukta ne kadar süre bekletilebilir. 1 ay içinde tüketmek gerekir mı mesela... Doğum yapmadan önce yapıp buzluğa atmayı düşünüyorum da. Ellerinize sağlık. Teşekkürler.
YanıtlaSilTeşekkürler değişik bir börek
YanıtlaSilElinize sağlık.
YanıtlaSilÇok güzel görünüyor. Böylesine lezzetli tarifleriniz iin size teşekkür etmek istiyorum, ellerinize sağlık. Bizimde www.gumushaneden.com isimli bir sitemiz var. Göz atmak isterseniz bekleriz.
YanıtlaSil