BUZLUK BÖREĞİ ( BANYOLU BÖREK) | Mutfak Ve Tatlar

BUZLUK BÖREĞİ ( BANYOLU BÖREK)

Bu börek  benim en favori böreğimdir. Her zaman dolabımda mutlaka bulunur. Misafirim geldiğinde  dolaptan çıkarır çözdürmeden te...



Bu börek  benim en favori böreğimdir. Her zaman dolabımda mutlaka bulunur. Misafirim geldiğinde  dolaptan çıkarır çözdürmeden tepsiye dizer,üzerine eritilmiş tereyağını gezdirip sıcak fırına veririm. Sonuç; kabarık,  müthiş bir börek :)
·         MALZEMELER:
·         6 adet yufka
·         1 su bardağı süt
·         125 gr tereyağı
·         İÇ MALZEMESİ İÇİN:
·         Arzu  ettiğiniz bir iç malzeme
·         ÜZERİ İÇİN :
·         Bir parça tereyağı
·         YAPILIŞI:


·          2 adet yufkayı üst üste koyalım.



·          Dilediğimiz büyüklükte şeritler halinde keselim.  ( 2 adet üst üste konulmuş yufkadan 9- 10 adet çıkıyor)
      
      ·         Tere yağını bir tavada eritelim ve sütü ilave edelim.
·         Kestiğimiz 2 kat şeridin üzerine süt ve tereyağ karışımını fırça yardımıyla sürelim.
·         (ALT YUFKAYA SOS SÜRMÜYORUZ)

      ·          İç malzemeyi ucuna koyup,


·          Muska şeklinde sarmaya başlayalım.
·         Üçgen şekilde  köşelere doğru bir sağ köşeye, 

·        Bir sol köşeye yufkayı katlayalım. Ve bu işlemi yufka bitene kadar tekrarlayalım.


   ·  Muska şeklimiz.

·         Daha sonra süzgece  5-6 adet böreği koyup, musluk altında sudan geçirelim.




·         Sudan geçirdiğimiz börekleri buzdolabı poşetlerine paylaştıralım ve dondurucuya kaldıralım.


·         İstediğimiz zaman  börekleri buzluktan çıkarıp ÇÖZDÜRMEDEN yağlanmış fırın tepsisine dizelim.



   ·         Küçük bir tavada börek sayısına yetecek kadar TEREYAĞINI  kızdıralım ve hemen böreklerin üzerine dökelim.
   ·         Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında üzerleri  kızarıncaya kadar pişirelim.



·         NOT:Yalnızca sıcakken değil soğuyunca da lezzetini ve kabarıklığını yitirmeyen bir börektir.
·         NOT: Buzluktan çıkardığımız böreği ÇÖZDÜRMEDEN  pişiriyoruz.
·         NOT: Böreğimizi hemen pişireceksek yine sudan geçirip,ez az 2-3 saat dondurucuda bekletmemiz gerekir. Dilediğiniz kadarını pişiriniz. Bu ölçülerden 28- 30 adet börek çıkıyor.



·         AFİYET OLSUN








DAHA FAZLA LEZZET

yufka 3579899947516874902

Yorum Gönder

  1. sudan geçirip, tepsiye dizip dondurup, öyle poşetleyebilirmiyiz

    YanıtlaSil
  2. Evet ama tepsi dolapta çok yer kaplar ve hepsini pişirmek zorunda kalırsınız. Poşetlere örneği 6' şarlı paylaştırdığınızda ne kadar isterseniz o kadar pişirirsiniz.

    YanıtlaSil
  3. Ne kadar ilginç. Sudan geçirmeyi bilmiyordum. Birisi geldiğinde dediğiniz gibi cankurtaran. Elinize sağlık.

    YanıtlaSil
  4. canım elleriens ağlık çok lezzetliydi böreklerin çok teşekkür ederim. Rahmetli annciğim çok yapardı bize sütle ıslatırdı bizde sütlü börek derdik. Şimdi beni taa nerelere götürdün. Sağol canım benim

    YanıtlaSil
  5. aaaa çok ilginç güzel bi tarif en kısa zmanda deneyeceğim inşallah çok hoş bi blog keyif aldım bana da beklerim :)
    http://citipititasarim.blogspot.com/

    sevgiler..

    YanıtlaSil
  6. Ellerine saglık çok lezzetliydiler

    YanıtlaSil
  7. güzel bi tarif en kısa zamanda deneyeceğim inşallah ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  8. Ellerinizle sağlık denemeye değer bir tarif daha.

    YanıtlaSil
  9. Yarismaya katildim cupkekler bana cikar insallh kizimin sansina <3<3<3 derya mevlut ay

    YanıtlaSil
  10. bu böreği defalarca yaptım hele hele misafir gelince çok iyi oluyo çay oalana kadar börek de oluyo tadı da süper Meryem Altan Altınkaynak

    YanıtlaSil
  11. bu böreği çok seviyorum hem kolay hemde güzel elinize sağlık...

    YanıtlaSil
  12. Favori böregim selma abla buuu elelrin dert görmesin Gülay gündes alamnyadan sevgiler

    YanıtlaSil
  13. yufka alıp bunu deneyeceğim.buzlukta hazır böyle pratik şeyler bulundurmayı seviyorum.aniden biri gelince hiç telaş olup ne yapıcam şimdi derdi olmuyor.eminim çok güzel oluyordur.ayrıca cup cake kağıtları için de çekilişe katılmayı istiyorum. facebook da mürvet ulukan olarak blogger da hobilerim ismiyle takipteyim.sevgiler...
    https://www.facebook.com/murvet.ulukan

    YanıtlaSil
  14. Denemeye deger bir cesit borege benziyor degisik bir tarif inaniyorum tadida cok guzeldir elinize yureginize saglik.meryem buga

    YanıtlaSil
  15. Degisik bir tarif degisik bir tat eminim cok guzeldir elinize yureginize saglik .meryem buga

    YanıtlaSil
  16. benim en favori böreğim sık sık yapıyorum,enfes bir şey oluyor...İlknur altıner

    YanıtlaSil
  17. enfes bir lezzet çok sık yaptığım bir böreği tavsiye ederim .....İlknur altıner

    YanıtlaSil
  18. Harika valla ellerinize sağlık 10 numara 5 yıldız :) Kıymalı içle denediniz mi yakışıyor mu?

    YanıtlaSil
  19. bu börekleri kızartsak olur mu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İçinde sos var ..bu tarz böreği kızartmak isterseniz,tek kat şeridi iç malzemeyi koyup sarınız ve kızartınız

      Sil
  20. Kavrulmuş kıyma ile yapabilirsiniz.

    YanıtlaSil
  21. merhaba, böreğinizi çok beğendim denemek istiyorum fakat, üzerine neden yumurta sürmediniz, bir sebebi mi var merak ettim? :) ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba...üzerine eritilmşş tereyağı döküyoruz ve nar gibi kızarıyor..Ayrıca yumurta sürmeye gerek kalmıyor

      Sil
  22. ÇOK GÜZEL VE HARİKA BİR FİKİR

    YanıtlaSil
  23. merhaba en kısa zamanda deneyeceğim ama neden suda ıslattığımızı anlayamadım doğrusu

    YanıtlaSil
  24. Merhaba arkadaşlar yeni açılan online alışveriş sitesi olan buypasa.com’dan her türlü ürünü avantajlı ve güvenilir bir şekilde alabilirsiniz.

    YanıtlaSil
  25. Haftasonu misafirlerim için yaptım. Çok beğenildi. Fotoğrafını çekmediğime pişman oldum. O yüzden tekrar yapıp buzluğa kaldırmayı planlıyorum. Bu arada anlatımınız için ayrıca teşekkürler. O kadar güzel anlatmışsınız ki hiç zorlanmadan yaptım. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  26. Fotoğraf ve güzel anlatımınızla bu böreği sanırım herkes yapabilir, buzluk böreği çok pratik ve nefis bir börek, elinize sağlık:)

    YanıtlaSil
  27. Ben genelde rulo şeklinde yapıyorum bu böreği ama muska tarzını da çok sevdim. Ellerinize sağlık:)
    http://www.yemekyolculugu.info/

    YanıtlaSil
  28. Mernaba mantarlı iç ile yapılır mı. Teşekkür ederim

    YanıtlaSil
  29. Merhaba, buzlukta ne kadar süre bekletilebilir. 1 ay içinde tüketmek gerekir mı mesela... Doğum yapmadan önce yapıp buzluğa atmayı düşünüyorum da. Ellerinize sağlık. Teşekkürler.

    YanıtlaSil
  30. Teşekkürler değişik bir börek

    YanıtlaSil
  31. Çok güzel görünüyor. Böylesine lezzetli tarifleriniz iin size teşekkür etmek istiyorum, ellerinize sağlık. Bizimde www.gumushaneden.com isimli bir sitemiz var. Göz atmak isterseniz bekleriz.

    YanıtlaSil

emo-but-icon

SOSYAL MEDYA

Image and video hosting by TinyPic

Paylaşalım..

facebook twitter google+ youtube

FACEBOOK SAYFAMIZ

Popüler Yayınlar

.........

Translate

item