EV YAPIMI ÇİLEK REÇELİ
EV YAPIMI ÇİLEK REÇELİ ÇİLEK REÇELİ NASIL YAPILIR? ÇİLEK REÇELİ TARİFİ Kahvaltıların olmazsa olmaz ı reçeller...Çeşit çeşit reçell...

EV YAPIMI ÇİLEK REÇELİ
ÇİLEK REÇELİ NASIL YAPILIR?
ÇİLEK REÇELİ TARİFİ
- MALZEMELER:
- 1 kilo recellik çilek
- 4 su bardağı toz şeker
- 1 çay kaşığı tereyağı
- 1 çay kaşığı limontuzu veya yarım limon suyu
- YAPILISI:
- Çilekli güzelce yıkayıp saplarını koparın.
- Büyük ve yayvan bir tencereye temizlenmiş çilekleri ve tozsekeri koyun.Uzerine yarım çay bardağı kadar su ekleyip 1 saat kadar bekletin. ( Ben meyveleri artık akşamdan şekerde bekletmiyorum. Çok sulanıyor.)
- Tencereyi orta hararetli ateşe alın ve tereyağını ekleyin.
- Kaynakça ara ara meyveleri ezmeden nazikçe karıştırın.
- Tereyağı ekledigimizden çok köpük olmuyor ama köpük olursa kevgir yardımıyla kopukleri alın.
- Recel yaparken çok başından ayrılmayın.
- Taşmasına izin vermeyin. 20 dakika civarında koyulaşmaya başlıyor.
- Beyaz soğuk bir porselen tabağa çok az reçel suyundan dökün ve ortasına çizik atın. Eğer reçelin suyu birleşmiyorsa kıvamı olmuştur. Cok da susuz bırakmayın.
- Reçelin kıvamından emin olduğunuzda limontuzunu ekleyip karıştırın ve ateşten alın. Tencerede ılındıktan sonra reçeli temiz ve kuru cam kavanoz koyun.
- Kapagini kapatın ve ters çevirerek bir kaç saat bekletin.
- AFİYET OLSUN
ben yapamıyorum ama çok severim elinize sağlık..
YanıtlaSilBen yaparım sana canım
Silçok severim ve her yaz yaparım bende ellerine sağlık canım
YanıtlaSil