EV YAPIMI ÇİLEK REÇELİ | Mutfak Ve Tatlar

EV YAPIMI ÇİLEK REÇELİ

EV YAPIMI ÇİLEK REÇELİ ÇİLEK REÇELİ NASIL YAPILIR? ÇİLEK REÇELİ TARİFİ Kahvaltıların olmazsa olmaz ı reçeller...Çeşit çeşit reçell...


EV YAPIMI ÇİLEK REÇELİ
ÇİLEK REÇELİ NASIL YAPILIR?
ÇİLEK REÇELİ TARİFİ

Kahvaltıların olmazsa olmazı reçeller...Çeşit çeşit reçeller kahvaltı sofralarının en şirin ve renklisidir... Recel ceşitlerinden en sevilenidir çilek receli...

Ben bu yıl reçel yaparken meyve ve şekeri tencereye alıp akşamdan bekletmedim... Akşamdan beklettiğimizde çok fazla sulanıyor ve daha fazla kaynatmak gerekiyor.. Kaynattıkça da hem meyveler eziliyor hem meyvelerin rengi koyulaşıyor..Şeftali, böğürtlen ve çileği bu yöntemle yaptım..Meyveler tane tane oldular..Hiç ezilmediler..Reçelin kıvamı ve rengi 10 numara oldu :)

  • MALZEMELER:
  • 1 kilo recellik çilek
  • 4 su bardağı toz şeker
  • 1 çay kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı limontuzu veya yarım limon suyu
  • YAPILISI:
  • Çilekli güzelce yıkayıp saplarını koparın.
  • Büyük ve yayvan bir tencereye temizlenmiş çilekleri ve tozsekeri koyun.Uzerine yarım çay bardağı kadar su ekleyip 1 saat kadar bekletin. ( Ben meyveleri artık akşamdan şekerde bekletmiyorum. Çok sulanıyor.)
  • Tencereyi orta hararetli ateşe alın ve tereyağını ekleyin.
  • Kaynakça ara ara meyveleri ezmeden nazikçe karıştırın.
  • Tereyağı ekledigimizden çok köpük olmuyor ama köpük olursa kevgir yardımıyla kopukleri alın.
  • Recel yaparken çok başından ayrılmayın.
  • Taşmasına izin vermeyin. 20 dakika civarında koyulaşmaya başlıyor.
  • Beyaz soğuk bir porselen tabağa çok az reçel suyundan dökün ve ortasına çizik atın. Eğer reçelin suyu birleşmiyorsa kıvamı olmuştur. Cok da susuz bırakmayın.
  • Reçelin kıvamından emin olduğunuzda limontuzunu ekleyip karıştırın ve ateşten alın. Tencerede ılındıktan sonra reçeli temiz ve kuru cam kavanoz koyun.
  • Kapagini kapatın ve ters çevirerek bir kaç saat bekletin.
  • AFİYET OLSUN

DAHA FAZLA LEZZET

AHSEN HATAY SOFRASI

AHSEN HATAY SOFRASI HATAY MUTFAĞI Hatay'ın bereketli topraklarında yetişen mahsül ve farklı kültürlerin birleşimiyle oluşan zengin hatay mutfağı, günümüzün lezzetlerine de ilham olmuştur. Hatay...

KÖZ KIŞLIK KIRMIZI BİBER KONSERVESİ NASIL YAPILIR

KÖZ KIŞLIK KIRMIZI BİBER KONSERVESİ NASIL YAPILIR KIRMIZI BİBER KONSERVESİ KIŞLIK KÖZ KIRMIZI BİBER Kış için közlediğim kırmızı biberlerin bir kısmını buzdolabı poşetlerine sıralayıp dondurucu...

LAHMACUN BÖREĞİ

LAHMACUN BÖREĞİ RULO LAHMACUN KOLAY LAHMACUN Çok çok pratik bir lahmacun tarifi...Altını güzel pişirirseniz çıtır çıtır... Ve inanılmaz ekonomik...250 gram kıymadan 2 tepsi börek...Ben 1. tep...

Önceki Kayıt PATATES PİZZASI

Yorum Gönder

emo-but-icon
:noprob:
:smile:
:shy:
:trope:
:sneered:
:happy:
:escort:
:rapt:
:love:
:heart:
:angry:
:hate:
:sad:
:sigh:
:disappointed:
:cry:
:fear:
:surprise:
:unbelieve:
:shit:
:like:
:dislike:
:clap:
:cuff:
:fist:
:ok:
:file:
:link:
:place:
:contact:

SOSYAL MEDYA

Image and video hosting by TinyPic

Paylaşalım..

facebook twitter google+ youtube

FACEBOOK SAYFAMIZ

Popüler Yayınlar

.........

Translate

item