KIYMALI BÖREKLER
KIYMALI BÖREKLER Misafirlerim için yaptığım kıymalı börekler. Bu tarifte kıymayı çiğden kullanmanızı öneririm, arkadaşlarımdan...
https://mutfakvetatlar.blogspot.com/2013/10/kiymali-borekler.html?m=0
KIYMALI BÖREKLER
Misafirlerim için yaptığım kıymalı börekler. Bu tarifte kıymayı çiğden kullanmanızı öneririm, arkadaşlarımdan bazıları kavrulmuş kıyma sevdiklerinden ben kıymayı kavurarak kullandım.Üzerine sarımsaklı yoğurt çok yakışıyor. Sıcak sıcak servis yapalım. AFİYET OLSUN
·
MALZEMELER:
·
6 adet yufka
·
ARASI İÇİN:1 çay bardağı sıvı yağ
·
1 su bardağı su
·
İÇİ İÇİN:
·
yarım kilo kıyma
·
1 kuru soğan
·
yeterince
tuz-karabiber- pul biber
·
ÜZERİ İÇİN:
·
Yeteri kadar,
yoğurt- sarımsak-tuz
·
SOSU İÇİN:
·
1 çorba kaşığı
tereyağı veya sıvı yağ- pul biber
·
YAPILIŞI:
· Kıymayı, rendelenmiş soğanı ve baharatları karıştırıp, yoğuralım.
·
1. yufkayı tezgaha
serip, sıvı yağ ve su karışımını yufkanın her yanına sürelim
·
2. yufkayı üzerine
serelim. (Yani börekleri 2 yufka olarak üst üste koyup, kesip, sarıyoruz.)
·
Yağ karışımından az
bir miktarda yine sürelim.
·
Yufkaları sigara
böreği keser gibi üçgen şeklinde keselim.(Küçük yapmak isterseniz 16 adet üçgen
elde ediniz.)
·
İç harcı üçgen parçanın geniş köşesine küçük
parçalar halinde koyalım.
·
Yufkanın uç kısmını içe doğru kıvırarak kendi
etrafında iç malzeme açıkta kalacak şekilde gül gibi saralım.
·
Yağlanmış fırın
tepsisine sıralayalım.
·
Tüm yufkaları aynı
işlemden geçirelim.
·
Böreklerin üzerine
hafifçe sıvı yağ sürüp,180 C de kızarıncaya kadar pişirelim.
·
Fırından çıkınca
üzerlerine sarımsaklı yoğurt ve yağda kızdırılmış biberi dökelim.
·
NOT: Börek gibi
yemek isterseniz, üzerlerine yumurta sarısı sürünüz.
·
NOT: Yufkaları
istediğiniz miktarlarda kullanabilirsiniz.
·
AFİYET OLSUN
· 1. yufkayı tezgaha serip, sıvı yağ ve su karışımını yufkanın her yanına sürelim
· 2. yufkayı üzerine serelim. (Yani börekleri 2 yufka olarak üst üste koyup, kesip, sarıyoruz.)
· Yufkaları sigara böreği keser gibi üçgen şeklinde keselim.(Küçük yapmak isterseniz 16 adet üçgen elde ediniz.)
· Üçgen parçayı yatay seriyoruz.
· Yufkanın uç kısmını içe doğru kıvırarak kendi etrafında iç malzeme açıkta kalacak şekilde gül gibi saralım.
· Yağlanmış fırın tepsisine sıralayalım.
· Tüm yufkaları aynı işlemden geçirelim.
· Böreklerin üzerine hafifçe sıvı yağ sürüp,180 C de kızarıncaya kadar pişirelim.
· Fırından çıkınca üzerlerine sarımsaklı yoğurt ve yağda kızdırılmış biberi dökelim.
· NOT: Börek gibi yemek isterseniz, üzerlerine yumurta sarısı sürünüz.
· NOT: Yufkaları istediğiniz miktarlarda kullanabilirsiniz.
· AFİYET OLSUN
ellerinize sağlık Selma Hanım olsa da yesek :D sevgiyle kalın <3 Serap Eşkin Karadeli
YanıtlaSilTeşekkür ederim :) Sevgiler...
YanıtlaSilÇok güzel görünüyor,ellerinize sağlık bayramda deneyeceğim.
YanıtlaSilcanım.ellerıne sağlık..nefıs bır börek. sosyete mantısı .....tatlım cekılıs sayfasının ısmı bulut ağacı olan arkadaşımıza aıt güzel hedıyelerı var...bende cok begendım.canım sevgılerımı bırakıyorum ....
YanıtlaSilİsyan ediyo dostlarım günün her saati paylaşımdayım kimi diyette kimi aç kimi işte Ayşe Genç Katı
YanıtlaSilTuğba Koçalioğlu : Çok güzel tarifler bunlar ellerineze emeğinize sağlık
YanıtlaSilellerinize sağlık ,mutlaka deneyeceğim ilknur altıner
YanıtlaSilçok güzel görünüyor. Ellerinize sağlık. Ümmügülsüm Yavuz
YanıtlaSilÇok güzel görünüyor lar.Ellerinize sağlık. Zuhal Gül Bulut .Elazığ
YanıtlaSilHasta Çiçeği
YanıtlaSilHasta Çiçeği; belli bir türü veya çeşidi olmayan, ancak hastaya olan yakınlığa göre değişkenlik gösteren çiçek aranjmanları veya çiçek buketleridir. Hastaya olan yakınlığa ve hastalığına göre saksı çiçekleri, mevsim çiçekleri, papatya buketi, kır çiçeği buketi veya gül buketi veya gül aranjmanları hastalara gönderilmektedir. Hastaya çiçek gönderirken, çiçek tercihlerinizde uzman çiçekçilerimiz size yardımcı olacaklardır.
Hastane çiçek doğum yapan hastaya çiçek, ameliyat olan hastaya çiçek, doğum yaptıran ebeye çiçek, hastası olan doktora çiçek, hemşireye çiçek, hastane persolenine çiçek, hastane baş hekimine çiçek, acil hastalara çiçek
Ellerinize sağlık Selma hanımcım her zaman ki gibi değişik ve lezzetli bir tarif teşekkürler :) Sabriye Çetin
YanıtlaSilBu yorum yazar tarafından silindi.
YanıtlaSilBayılırım böreğe...hele de bu böreklere :)
YanıtlaSilAYNUR EGE .Ellerine sağlık selmacım çok güzel görünüyolar .sunum fikir harikasınn <3
YanıtlaSilElleinize saglik harika gorunuyo bayilirim kiymali borege tarifi aldim en kisa zaman da denicem emini harika olcak cunku tarif sizden.Yeliz Balci
YanıtlaSil