ÇİÇEK BÖREK | Mutfak Ve Tatlar

ÇİÇEK BÖREK

ÇİÇEK BÖREK Kabartma tozu kullanılarak yapılan ,lezzetli ve şık bir tariftir.Görüntü itibariyle Ayçiçeğine benziyor.




ÇİÇEK BÖREK
Kabartma tozu kullanılarak yapılan ,lezzetli ve şık bir tariftir.Görüntü itibariyle Ayçiçeğine benziyor.


·         Sevgili AYNUR EGE ' ye tarifini bizlerle paylaştığı için teşekkür ederiz, ellerinize sağlık :)
·         MALZEMELER:
·         100 gr margarin veya tereyağı
·         1 yumurta sarısı
·         yarım su bardağı sıvı yağ
·         3 yemek kaşığı yoğurt
·         2 yemek kaşığı sirke
·         1 kabartma tozu
·         1 yemek kaşığı şeker
·         aldığı kadar un .
·         İÇ MALZEMESİ:
·         5 adet haşlanmış patates
·         tuz - karabiber - kırmızı biber
·         ÜZERİ İÇİN:
·         Yumurta sarısı
·         çörek otu-susam
·         sıvı yağ
·         YAPILIŞI:
·         Hamuru kulak memesi kıvamında yoğuralım ve 1 saat üzeri örtülü şekilde dinlendirelim.
·         Hamuru ikiye  bölelim.
·         İlk parçasını düzgünce yuvarlak şekilde açalım.
·         Tepsiye yağlı kağıt serelim ve açtığımız hamuru üzerine serelim
·         İç malzemeyi hazırlayalım.
·         Hazırladığımız iç malzemeyi yufkanın tam ortasına tepe şeklinde bolca koyalım.
·         Kalan  iç malzemeyi de çok uç kısma inmeden yufkanın üzerine yayalım..
·         İkinci bezeyi ilk bezenin ölçüsünde açalım.
·         Ve tepsideki böreğin üzerini kaplayalım.
·         Yufkanın tam ortasına bir kase kapatalım.
·         Kasenin etrafından fotoğraftaki gibi çatalla çizikler yapıp dekor verelim.
·         Bu çiziklerin hemen altından (Daireden)  fotoğrafta görüldüğü gibi aralıklarla dilimlere keselim.
·         Bu dilimleri iç harcı görünecek şekilde elimizle hafif döndürelim
·         Böreğin üzerine yumurta sarısı sürelim.
·         Tam ortaya bolca çörek otu ve susam serpelim.
·         Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.

·         AFİYET OLSUN

DAHA FAZLA LEZZET

ZEYTİNYAĞLI TAZE BAKLA

ZEYTİNYAĞLI TAZE BAKLA MALZEMELER: yarım kilo  taze bakla Yarım demet dereotu 1 çay bardağı zeytinyağı 1 su bardağı oda sıcaklığında su Tuz 1 adet büyük boy kuru soğan 1 tatlı kaşığı un 2 ...

LOKUM PİLAVI

LOKUM PİLAVI Hamuru için: 1 adet yumurta 1,5 su bardağı su 1 tatlı kaşığı tuz alabildiğince un SOSU İÇİN:150 gr tereyağı300 gr kıymatuz- karabibwerYAPILIŞI:Hamur malzemelerini bir kaba alalım ...

ÜZÜMLÜ KAKAOLU KEK

 Annelerimizin yaptığı kekin bir tadı başka olur. Bu kek tarifimde anne tarifidir. Beğeneceğinize inanıyorum. ÜZÜMLÜ-KAKAOLU KEK ·         MALZ...

Sonraki Kayıt HURMANİSA
Önceki Kayıt KIYMALI BÖREKLER

Yorum Gönder

  1. bayrama güzel gider Selma Hanımcım bu börek ellerinize emeğinize sağlık Aynur Ege hanıma da teşekkürler .. Sevgiyle kalın...Serap Eşkin Karadeli

    YanıtlaSil
  2. Paylaşım için Teşekkürler. Pendik Bizim

    YanıtlaSil
  3. Ellerinize saglık cok guzel görünüyor. Narin ERDOĞAN

    YanıtlaSil

emo-but-icon
:noprob:
:smile:
:shy:
:trope:
:sneered:
:happy:
:escort:
:rapt:
:love:
:heart:
:angry:
:hate:
:sad:
:sigh:
:disappointed:
:cry:
:fear:
:surprise:
:unbelieve:
:shit:
:like:
:dislike:
:clap:
:cuff:
:fist:
:ok:
:file:
:link:
:place:
:contact:

SOSYAL MEDYA

Image and video hosting by TinyPic

Paylaşalım..

facebook twitter google+ youtube

FACEBOOK SAYFAMIZ

Popüler Yayınlar

.........

Translate

item