ÇİKOLATALI KEK | Mutfak Ve Tatlar

ÇİKOLATALI KEK

ÇİKOLATALI KEK Bol çikolatalı ama yerken insanı baymayan bir kek. Arzu ederseniz keki ortadan kesip, dilediğiniz bir krema  ve mar...




ÇİKOLATALI KEK
Bol çikolatalı ama yerken insanı baymayan bir kek. Arzu ederseniz keki ortadan kesip, dilediğiniz bir krema  ve marmelat sürebilirsiniz. Öyle de farklı bir lezzet olacağına eminim.



·         MALZEMELER:
·         5 adet yumurta
·         200 gr. tereyağı
·         240 gr. bitter çikolata
·         1 su bardağı şeker
·         1 su bardağı un
·         1 paket kabartma tozu
·         Bir fiske tuz
·         YAPILIŞI:
·         Tereyağı ve çikolatayı parçalara ayıralım.
·         Benmari usulü eritelim.
·         (Benmari; alttaki kaba sıcak su koyup,üzerine daha küçük bir kap oturtuyoruz.yalnız üstteki kap suya çok temas etmesin.Üstteki kaba tereyağını ve çikolatayı koyup suyun buharıyla eritiyoruz.)
·         Yumurtaların sarılarını ve aklarını ayırıp ayrı ayrı kaplara alalım.
·         Yumurta aklarını bir fiske tuz ile mikser yardımıyla çırpalım.
·         Mikser bıçaklarından akmayacak kıvama gelene kadar çırpalım.
·         Yumurta sarılarının içine şekeri ekleyip kabarıncaya kadar çırpalım.
·         Eriyen yağ ve çikolata karışımını yumurta sarılarına ekleyip çırpalım.
·         Un ve kabartma tozunu ekleyip çırpmaya devam edelim.
·         Çırptığımız yumurta aklarını karışıma ekleyelim.
·         Tahta bir kaşık yardımıyla dikkatlice alttan üste doğru havalandırarak karıştıralım.
·         (Yumurta aklarını söndürmemeye çalışalım.Sönerse kekimiz kabarmaz.)
·         Yağlanmış kek kalıbına harcı dökelim.
·         Kalıbı bir kaç kez tezgahın üzerine vurarak içindeki havayı çıkaralım.
·         180 derecelik fırında keki pişirelim.
·         (Ben kekleri soğuk fırına veriyorum.)
·         fırından çıkarmadan önce kürdan testi yapalım.
·         Kekin tam ortasına kürdanı batıralım.
·         Kürdan temiz çıkıyorsa kek pişmiştir.
·         İyice soğuduktan sonra  kalıptan çıkarıp ters çevirerek servis tabağına alalım
NOT: Ben üzerine Bitter  çikolata sosu kullandım.


·         Tereyağı ve çikolatayı parçalara ayıralım.
·         Benmari usulü eritelim.
·         (Benmari; alttaki kaba sıcak su koyup,üzerine daha küçük bir kap oturtuyoruz.yalnız üstteki kap suya çok temas etmesin.Üstteki kaba tereyağını ve çikolatayı koyup suyun buharıyla eritiyoruz.)


·   Çikolata sosu hazır.


·         Yumurtaların sarılarını ve aklarını ayırıp ayrı ayrı kaplara alalım.


 ·         Yumurta aklarını bir fiske tuz ile mikser yardımıyla çırpalım.



·         Mikser bıçaklarından akmayacak kıvama gelene kadar yumurta aklarını çırpalım.


·         Yumurta sarılarının içine şekeri ekleyip kabarıncaya kadar çırpalım.


·         Eriyen yağ ve çikolata karışımını yumurta sarılarına ekleyip çırpalım.


·         Un ve kabartma tozunu ekleyip çırpmaya devam edelim.



·         Çırptığımız yumurta aklarını karışıma ekleyelim.



·         Tahta bir kaşık yardımıyla dikkatlice alttan üste doğru havalandırarak karıştıralım. (Tam karıştırmadan  göstermek istedim.)
·         (Yumurta aklarını söndürmemeye çalışalım.Sönerse kekimiz kabarmaz.)

   
      ·         Yağlanmış kek kalıbına harcı dökelim. (Ben seramitok kek kalıbı kullandığımdan yağlamadım.)
·         Kalıbı bir kaç kez tezgahın üzerine vurarak içindeki havayı çıkaralım.
·         180 derecelik fırında keki pişirelim.
·         (Ben kekleri soğuk fırına veriyorum.)
·         fırından çıkarmadan önce kürdan testi yapalım.


·         Kekin tam ortasına kürdanı batıralım.
·         Kürdan temiz çıkıyorsa kek pişmiştir.





·         İyice soğuduktan sonra  kalıptan çıkarıp ters çevirerek servis tabağına alalım
NOT: Ben üzerine Bitter  çikolata sosu kullandım.
AFİYET OLSUN

DAHA FAZLA LEZZET

yumurta 4435536324088646633

Yorum Gönder

  1. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  2. Selma Hanım bloğunuzun yeni tasarımını beğendim!.. ♥ Fotoğraflar, madde madde anlatım çok güzel!!!..Müzik olması çok hoş...Kim yaptıysa emeğine, ellerine sağlık!...
    Ayrıca tarifi denemek isterdim ama bana maalesef çikolatalı şeyler yasak, eminim çok nefistir,ellerinize sağlık!!!..
    BUMERANG ödülünü almanızı yürekten dilerim,çok BAŞARILAR!!!... :-)
    Sevgiyle kalın....♥
    (%100 Sevinç)--> Sevinç Yiğit Arabacı

    YanıtlaSil
  3. Çok teşekkür ederim Sevinç hanım :)Müzikleri eşim taslağa ekledi ve ikimizin ortak sevdiği şarkıları seçtik. Beğendiğinize çok sevindim :) Sizin fikirlerinize çok önem veriyorum..Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  4. Selma hanım. Başlığı muhteşem buldum.. Fotoların size ait oluşu ve görselliği zaten çok güzel.. Bloğ için dünde yorum yazmıştım sanıyorum.. kekde süper ellerinize sağlık.. Hayırlı olsun.. :)

    YanıtlaSil
  5. Çok teşekkür ederim :) Arka fon bir iki ton daha koyulaşak,çalışıyoruz sürekli :)

    YanıtlaSil
  6. selma ablacımm muzıkler favorı sarkılarım sanırım 3 parca var 1.cı sıradakını bulamadım youtubeden ama dıger orjınalını ındırdımm bayıldım sayfaya :D

    YanıtlaSil

emo-but-icon

SOSYAL MEDYA

Image and video hosting by TinyPic

Paylaşalım..

facebook twitter google+ youtube

FACEBOOK SAYFAMIZ

Popüler Yayınlar

.........

Translate

item