KIYMALI MAKARNA BÖREĞİ | Mutfak Ve Tatlar

KIYMALI MAKARNA BÖREĞİ

Bu tarifi denediğinizde k ıymalı su böreği seviyorsanız o tada çok yakın bir tat ile karşılaşacaksınız  Bizler, özellikle eşim bu t...


Bu tarifi denediğinizde kıymalı su böreği seviyorsanız o tada çok yakın bir tat ile karşılaşacaksınız
 Bizler, özellikle eşim bu tarifi çok seviyor :) Umarım sizlerde beğenirsiniz. AFİYET OLSUN
Peynirli tarifi ve yapım aşamaları için BURAYI tıklayabilirsiniz.

·         MALZEMELER:
·         yarım paket ( 250 gr) makarna  (Ben Fiyonk kullandım.)
·         2 adet yufka
·         SOSU İÇİN:
·         2 adet yumurta
·         1 su bardağı süt
·         yarım su bardağı eritilmiş tereyağı veya sıvı yağ
·         İÇ MALZEMESİ İÇİN.
·         350- 400 gr kıyma
·         3 adet kuru soğan
·         Tuz- karabiber
·         Sıvı yağ
·         Arzuya göre pul biber
·         YAPILIŞI
·         Soğanları yemeklik doğrayalım.
·         Az sıvı yağda soğanlar pembeleşinceye kadar kavuralım.
·         Kıymayı ekleyelim.
·         Kıymayı eze  eze, topaklanmasına izin vermeden suyunu çekinceye kadar kavuralım.
·         Baharatlarla tatlandıralım.
·         Soğumaya bırakalım.
·         Makarnaları tuzlu kaynar suda çok fazla yumuşamalarına izin vermeden haşlayalım ve suyunu süzelim.
·         Bir kasede süt,sıvı yağ ve yumurtaları güzelce çırpalım.Ve makarna ile karıştıralım ( Bu sostan üzerine sürmek için 1 çay bardağı ayıralım.)       
·         ilk yufkayı  uç kısımları  dışarıda kalacak şekilde yağlanmış fırın tepsisine  yayalım. (Büyük dikdörtgen borcam veya büyük kare borcam  ölçüsü )
·         Üzerine haşladığımız makarnanın yarısını dökelim ve eşit biçimde yayalım.
·         İç malzemeyi makarnanın üstüne serpelim.
·         Ve kalan diğer makarnayı iç malzemenin üzerine koyalım.
·         2. yufkayı makarnanın üzerine hafif pile yaparak tepsi ölçüsüne göre sığdıralım.
·         Tepsinin dışında kalan yufkayı da düzgün bir biçimde önce yan kısımları tepsinin  üzerine doğru katlayalım.
·         Diğer kenarları da katlayarak  üzerini tamamen kapatalım.
·         Ayırdığımız sosu yufkanın üzerine sürelim.
·         Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında üzerleri kızarana kadar pişirelim.
·         Sıcak servis yapalım. AFİYET OLSUN

DAHA FAZLA LEZZET

SANDAL BÖREĞİ

Çay saatlerinde ve kahvaltılarda  börek tercihlerim arasındadır. Her zaman kullandığımız malzemelerle değişik şekillerde börek sunmak hoşuma gidiyor. Günüme ve tabağıma ayrı bir hoş...

YUFKA ÇANAĞINDA SALATA

Bildiğimiz tabak yerine yufkadan çanakta salata ikram etmek ister misiniz.? Öyleyse buyrunuz güzel bir tarif:) YUFKA ÇANAĞINDA SALATA MALZEMELER: Yufka Marul salata domates Akdeniz yeşillik...

TAVADA RULO BÖREK

TAVADA RULO BÖREK Gayet pratik bir börektir.Olur da elektrikler  giderse " Şimdi ne yapacağım misafirlerime " dediğimiz zamanlar için güzel bir tava böreği tarifi:) ·   &nbs...

Yorum Gönder

  1. Oldu mu şimdi ♥Selma Hanım♥ diyet yapanları da düşünün! :(
    Sebzeli yemekler görmek isteriz!
    Şaka bir yana ellerinize sağlık :)

    YanıtlaSil
  2. Teşekkür ederim :) Sebzeli Beşamel tarifimi görmüş müydünüz ?

    YanıtlaSil
  3. Görmedik ama görmek isteriz!
    Hangi kategoride yer alıyor ?

    YanıtlaSil

emo-but-icon
:noprob:
:smile:
:shy:
:trope:
:sneered:
:happy:
:escort:
:rapt:
:love:
:heart:
:angry:
:hate:
:sad:
:sigh:
:disappointed:
:cry:
:fear:
:surprise:
:unbelieve:
:shit:
:like:
:dislike:
:clap:
:cuff:
:fist:
:ok:
:file:
:link:
:place:
:contact:

SOSYAL MEDYA

Image and video hosting by TinyPic

Paylaşalım..

facebook twitter google+ youtube

FACEBOOK SAYFAMIZ

Popüler Yayınlar

.........

Translate

item