ÜZÜMLÜ VE CEVİZLİ ÇÖREK | Mutfak Ve Tatlar

ÜZÜMLÜ VE CEVİZLİ ÇÖREK

ÜZÜMLÜ VE CEVİZLİ ÇÖREK Kahve veya çayın yanında nefis bir çörek tarifidir. Bir tane yediğinizde bir şey anlamıyorsunuz, devam e...




ÜZÜMLÜ VE CEVİZLİ ÇÖREK
Kahve veya çayın yanında nefis bir çörek tarifidir. Bir tane yediğinizde bir şey anlamıyorsunuz, devam ediniz ve  bu muhteşem lezzete ulaşınız :)



·         MALZEMELER:
·         Yarım su bardağı ılık süt
·         Yarım su bardağı ılık su
·         Yarım paket yaş maya
·         2 yemek kaşığı toz şeker
·         2 yemek kaşığı sıvı yağ
·         3- 3,5 su bardağı un
·         İÇ MALZEMESİ İÇİN.:
·         1 su bardağından fazla iri çekilmiş ceviz
·         1 su bardağından fazla kuru üzüm
·         6- 8 yemek kaşığı toz şeker
·         YAPILIŞI:
·         Yoğurma kabına ılık üt, ılık su, toz şeker ve yaş mayayı alalım.
·         Maya eriyinceye kadar karıştıralım.
·         Sıvı yağı ekleyelim.
·         Azar azar unu ilave edelim.
·         Kulak memesinden biraz daha yumuşak bir hamur yoğuralım.
·         Hamurun üzerini örtelim.
·         Ilık bir ortamda hamur 2 katına ulaşıncaya kadar mayalanmasını bekleyelim


·         Mayalanan hamuru ikiye bölüp, 2 beze elde edelim.



·         Hafif unlu tezgahta, her bir bezeyi kalın olmayacak şekilde merdane veya oklava yardımıyla açalım.


·         Yufkanın üzerine  toz şeker serpelim. ( Ben 3 yemek kaşığı serptim. Daha tatlı seviyorsanız 4 yemek kaşığı kullanabilirsiniz. )



·         Üzerine cevizi serpelim.



·         Ve kuru üzümü de serpip,



·         Hamurun bir ucundan başlayarak,



  ·       rulo şeklinde saralım.


·         Ruloyu  iki parmak genişliğinde dilimlere keselim.



·         Orta boy borcamın tabanına yağlı kağıt serelim.
·         Yan duvarları yağlayalım.
·         Dilimleri üzüm ve cevizler yukarı bakacak şekilde tepsiye yan yana dizelim.
·         Diğer bezeye de aynı işlemi uygulayalım.
·         10- 15 dakika daha tepside mayalandıralım.
·         Ilık 160 derecelik fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirelim.

·         Ilık veya soğuk servis yapabilirsiniz. Bayatladığında da lezzetini korur.

·         AFİYET OLSUN

DAHA FAZLA LEZZET

KURU KAYISI KURU ÜZÜM HOŞAFI

KURU KAYISI KURU ÜZÜM HOŞAFI Komposto  tarifi En sevdiğim hoşaftır kuru kayısı ve kuru üzüm hoşafı... Özellikle pilavın yanına çok yakıştırırım... Hoşafın hem suyu hem de posası  vücut i...

KAYISILI KEK

KAYISILI KEK Kuru meyveli kekleri ben çok severim, keke ayrı bir aroma kattıklarını düşünüyorum. Çay ve kahvenin yanında harika bir kek oldu :) ·       &nbs...

ELMALI MUFFİN

ELMALI MUFFİN Çok hafif bir kek tarifidir. Arzu ederseniz üzerlerine soğuduktan sonra pudra şekeri serpebilirsiniz. ·         MALZEMELER: ·&nb...

Yorum Gönder

  1. Ne kadar güzel bir tarif, muhakkak denicem. Resimler ile cok güzel anlatmisiniz, tesekkürler, ellerinize saglik, selamlar Papatya

    YanıtlaSil
  2. Ne güsel olmuş.. Kek poğaça gibi.. nefis. fotoraflarla ve anlatımıyla..

    YanıtlaSil
  3. Teşekkür ederim; bizler çok beğendik. Umarım deneyen arkadaşlar da beğenirler :)

    YanıtlaSil
  4. Yufkalarin kalinligi nasil olmali. Böreklik yufka gibi incemi olmali???

    YanıtlaSil
  5. Çok ince açmıyoruz yufkayı, fotoğrafta görüldüğü kadar

    YanıtlaSil
  6. slm selma hnm elinize sağlık aşamalı fotolarla yayınlamanız harika tarifi en yakın zamanda deniycem sevgiler

    YanıtlaSil

emo-but-icon
:noprob:
:smile:
:shy:
:trope:
:sneered:
:happy:
:escort:
:rapt:
:love:
:heart:
:angry:
:hate:
:sad:
:sigh:
:disappointed:
:cry:
:fear:
:surprise:
:unbelieve:
:shit:
:like:
:dislike:
:clap:
:cuff:
:fist:
:ok:
:file:
:link:
:place:
:contact:

SOSYAL MEDYA

Image and video hosting by TinyPic

Paylaşalım..

facebook twitter google+ youtube

FACEBOOK SAYFAMIZ

Popüler Yayınlar

.........

Translate

item