ÇİZİK SİYAH ZEYTİN
Dört kutsal kitapta adı geçen ,barışın, sağlığın ve bereketin sembolü Zeytin... Sevgili arkadaşım GÜLCAN KARABULUT ARABULAN' ın...
https://mutfakvetatlar.blogspot.com/2013/09/cizik-siyah-zeytin.html?m=0
Dört kutsal kitapta adı geçen ,barışın, sağlığın ve bereketin sembolü Zeytin...
Sevgili arkadaşım GÜLCAN KARABULUT ARABULAN' ın bahçeye hazırladığı kahvaltı masasında siyah ve yeşil zeytinler kahvaltının yıldızlarıydı. Ellerine sağlık Gülcancım; tarif ve konukseverliğiniz için teşekkür ederiz :)
·
MALZEMELER:
·
Siyah zeytin
·
Kaya tuzu
·
limon
·
Zeytinyağı
·
su
·
YAPILIŞI:
·
Zeytinleri güzelce
yıkayalım.
·
Sert olanları 3' e,
yumuşak olanları 2'ye boydan çizelim.
·
Çizdiğimiz
zeytinleri kavanozlara dolduralım.
·
Üzerine suyu
ekleyelim.
·
3 - 4 günde bir
suyunu değiştirelim.
·
Tatlanmaya
başladığında son 2 suyuna tuz ekleyelim.
·
Tuzlu bir su
olmalıdır.Aynı turşu suyuna tuz ekler gibi.
·
( 2 kiloluk zeytine
bir avuç kaya tuzu )
·
Tatlandığında
zeytinleri süzelim ve bir gece iyice suyunun süzülmesi için bekletelim.
·
Yine 1 gece önceden
limonları dilimleyelim ve tuzlayalım.
·
Bu yöntemle limon
sulanmayacaktır.
·
Ertesi gün
zeytinleri kavanozlara yerleştirelim.
·
Limonları dekorlu
bir biçimde kavanozlara yerleştirelim.
·
Üzerlerine
alabildiğince zeytinyağını ekleyelim.
·
Zeytinler sık sık
olduğundan zeytinyağı çok fazla gitmiyor.
·
Uzun bir süre
bozulmadan ve yumuşamadan zeytinlerinizi kullanabilirsiniz.
·
AFİYETLE OLSUN
evde zeytin yapmak meşakkatli olsa da lezzeti şahane... ellerine sağlık.
YanıtlaSilçok güzel tarif teşekkürler.
YanıtlaSil