BİBER TURŞUSU
BİBER TURŞUSU Sevgili SEMA ÖZDAMAR'a tarifini bizlerle paylaştığı için teşekkür ederiz; ellerinize sağlık :)
https://mutfakvetatlar.blogspot.com/2013/09/biber-tursusu.html?m=0
BİBER TURŞUSU
Sevgili SEMA ÖZDAMAR'a tarifini bizlerle paylaştığı için teşekkür ederiz; ellerinize sağlık :)
·
MALZEMELER:
·
750 gr biber
·
2-3 diş sarımsak
·
1 çay bardağı sirke
·
bir yemek kaşığı tepeleme tuz
·
alabildiğince su
·
YAPILIŞI:
·
Ben bahçemden topladığım biberleri kullandım. Fotoğrafta görünen
şişelerde turşuyu hazırladım,mutfakta çok şık duruyorlar.
·
Biberleri yıkayalım ve doğrayalım.
·
Şişelerin içine biberleri yerleştirelim.
·
Sarımsak, sirke, tuz ve yeteri kadar suyu üzerlerine ilave edelim.
·
Şişeyi çalkalayalım ve turşunun suyunu tadalım.
·
Damağımıza tuz ve sirke tadı gelmelidir.
·
Şişenin kapağını kapatalım.
·
20- 30 gün sonra turşumuz servise hazırdır.
·
AFİYET OLSUN
Ellerinize sağlık,çok şık görünyor.Afiyetle yemek nasip olsun..sevgiler..
YanıtlaSilHarika görünüyor :)
YanıtlaSilBen bunu mutfağımda dekor olarak kullanırım, kıyamam yemeye :) Ellerinize sağlık
YanıtlaSilEllerinize sağlık çok şık olmuş...Bayıldım ben bu fikre....:)
YanıtlaSilSevgilerimle,
gelsin börekler, çörekler, nasıl güzel gider onlarla...
YanıtlaSil