MUHALLEBİLİ ÇITIR KADAYIF ÇANAKLARI

Artık tezgahımın üzerindeki yağdanlıklar kalkabilir. Hem tezgah üstü ferahladı, hem de temizliğinden kurtuldum.
• MALZEMELER:
• 250 gr. Yaş Kadayıf
• Yarım çay bardağı Yudum Egemen Şef Gibi Natürel Sızma Zeytinyağı🌱
• 3 Yemek Kaşığı Pudra Şekeri
• Kreması İçin:
• 3 su bardağı süt
• 1 veya 1.5 çay bardağı tozşeker
• 2 yemek kaşığı buğday nişastası
• 2 yemek kaşığı un
• 1 adet yumurta sarısı
• 1 paket vanilya
• 1 poşet sade toz krem şanti
• Muffin kalıp veya sufle kabı
• Kalıpları yağlamak için:
• Yudum Şef Gibi Ayçiçek Yağı
• YAPILIŞI:
• Yaş kadayıfı elinizle ufalayın ve geniş bir kaseye alın.
• Kadayıfın üzerine zeytinyağı ve pudra şekerini ekleyip güzelce karıştırın.
• Kadayıfa çanak şekli vermek için kalıpları yağlayın ve kadayıftan kalıp ölçüsünde alıp yuvalara yerleştirin ve ortalarına bastırarak çukurlaştırın.
• Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında hafif kızarıncaya kadar pişirin. (Pişme süresi çok kısa. Kontrollü pişirin.)
• Kreması için; Un, nişasta ve şekeri tencereye alıp karıştırın
• Üzerine süt ve yumurta sarısını ekleyip çırpın ve orta hararetli ateşte muhallebi kıvamı alıncaya kadar sürekli karıştırarak pişirin.
• Son aşamada vaniya ekleyip karıştırın. Muhallebinin üzerini streç film ile kapatıp soğumasını bekleyin.
• Muhallebi soğuduktan sonra toz krem şantiyi ekleyin ve mikserle güzelce çırpın.
• Pişen ve soğuyan çanakları kalıptan çıkarın servis tabağına alın.
• Ortalarına yeteri kadar krema koyun. (Kremayı ister kaşıkla, isterseniz benim gibi sıkma torbası kullanarak çanakların içini doldurabilirsiniz.)
• Ben sunumda üzerlerine orman meyveleri ve dondurma kullandım.
• Afiyetler olsun
İzlediğiniz için TEŞEKKÜR EDERİM.
SELMA MOLLAOĞLU