MUHALLEBİLİ ÇITIR KADAYIF ÇANAKLARI | Mutfak Ve Tatlar

MUHALLEBİLİ ÇITIR KADAYIF ÇANAKLARI

 

MUHALLEBİLİ ÇITIR KADAYIF ÇANAKLARI
MUHALLEBİLİ ÇITIR KADAYIF ÇANAKLARI NASIL YAPILIR?
MUHALLEBİLİ ÇITIR KADAYIF ÇANAKLARI TARİFİ
Katı yağ kullanmadan pastanedekilerden çok daha güzel Muhallebili Çıtır Kadayıf yaptım.

 Üstelik her tatlıda kullanabileceğiniz nefis pastacı kreması ile.Kadayıf çanaklarını bir kaç gün önceden  hazırlayabilirisiniz.Yumuşamıyor, çıtırlığını kaybetmiuor. Servis esnasında içlerine  kremayı doldurup,, arzuya göre üzerine istediğiniz meyveler  ve dondurma ile lezzetini artırabilirsiniz.

Bu arada Yudumyağ 'larının yeni şişelerini gördünüz mü? Markette görür görmez alıp denedim.
Bugün kendimi şef gibi hissettim:)  Çünkü kontrollü akış sağlayan sıkılabilir şişelerde 
Yudum Egemden Şef Gibi Naturel Sızma Zeytinyağı
ve Yudum Şef Gibi Ayçiçek Yağı kullandım.


Özel tasarım kapakları sayesinde şise kapakları kolayca açılıyor, akıtma- damlatma ve sıçratma yapmıyor! Yani kontrol bizde. Bir elimizle yağı kontrollü olarak sıkarken, diğer elimizle de tıpkı şefler gibi çalışmaya devam edebiliyoruz. Bu yeni şişelerle çalışmak çok pratik. 





Artık tezgahımın üzerindeki yağdanlıklar kalkabilir. Hem tezgah üstü ferahladı, hem de temizliğinden kurtuldum.
İş iş iş nereye kadar :) 

Hadi tarife geçelim.

• MALZEMELER:

• 250 gr. Yaş Kadayıf

• Yarım çay bardağı Yudum Egemen Şef Gibi Natürel Sızma Zeytinyağı🌱

• 3 Yemek Kaşığı Pudra Şekeri

• Kreması İçin:

• 3 su bardağı süt

• 1 veya 1.5 çay bardağı tozşeker

• 2 yemek kaşığı buğday nişastası

• 2 yemek kaşığı un

• 1 adet yumurta sarısı

• 1 paket vanilya

• 1 poşet sade toz krem şanti

• Muffin kalıp veya sufle kabı

• Kalıpları yağlamak için:

Yudum Şef Gibi Ayçiçek Yağı

• YAPILIŞI:

• Yaş kadayıfı elinizle ufalayın ve geniş bir kaseye alın.

• Kadayıfın üzerine zeytinyağı ve pudra şekerini ekleyip güzelce karıştırın.

• Kadayıfa çanak şekli vermek için kalıpları yağlayın ve kadayıftan kalıp ölçüsünde alıp yuvalara yerleştirin ve ortalarına bastırarak çukurlaştırın.

• Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında hafif kızarıncaya kadar pişirin. (Pişme süresi çok kısa. Kontrollü pişirin.)

• Kreması için; Un, nişasta ve şekeri tencereye alıp karıştırın

• Üzerine süt ve yumurta sarısını ekleyip çırpın ve orta hararetli ateşte muhallebi kıvamı alıncaya kadar sürekli karıştırarak pişirin.

• Son aşamada vaniya ekleyip karıştırın. Muhallebinin üzerini streç film ile kapatıp soğumasını bekleyin.

• Muhallebi soğuduktan sonra toz krem şantiyi ekleyin ve mikserle güzelce çırpın.

• Pişen ve soğuyan çanakları kalıptan çıkarın servis tabağına alın.

• Ortalarına yeteri kadar krema koyun. (Kremayı ister kaşıkla, isterseniz benim gibi sıkma torbası kullanarak çanakların içini doldurabilirsiniz.)

• Ben sunumda üzerlerine orman meyveleri ve dondurma kullandım.

• Afiyetler olsun

İzlediğiniz için TEŞEKKÜR EDERİM.

SELMA MOLLAOĞLU




Yorum Gönder

emo-but-icon

SOSYAL MEDYA

Image and video hosting by TinyPic

Paylaşalım..

facebook twitter google+ youtube

FACEBOOK SAYFAMIZ

Popüler Yayınlar

.........

Translate

item