ÇITIR KARNABAHAR
DIŞI ÇITIR İÇİ YUMUŞACIK KARNABAHAR MALZEMELER: 1 adet orta boy karnabahar Tuz Su Pane için: 3 adet yumurta 1 çorba kasesi un (Unun içine ...

DIŞI ÇITIR
İÇİ YUMUŞACIK KARNABAHAR
- MALZEMELER:
- 1 adet orta boy karnabahar
- Tuz
- Su
- Pane için:
- 3 adet yumurta
- 1 çorba kasesi un (Unun içine yeteri kadar tuz ve kırmızı toz biber)
- 1 çorba kasesi galeta un
- Kızartmak için:
- Sıvı yağ
- Üzeri için sarımsaklı yoğurt
- YAPILIŞI:
- Karnabahari çiçek çiçek ayırın.Genis bir kaba koyup üstüne 1 yemek kaşığı dolusu karbonat ve üzerini geçecek kadar su koyup güzelce ovakayip bekletin.
- Güzelce durulayın.
- Yayvan bir tencereye çiçek karnabahari dizin.
- Üzerini geçecek kadar su ve yeteri kadar tuz ekleyip ocağın altını yakın.
- Karnabahar yumuşayıncaya kadar haşlayın.(Yalnızca çok yumusatmayin, dağılır)
- Haşlanan karnabahari tek tek sudan alın ve düz bir tabağa sıralayın (Üst üste koymayin, sıcak olduğundan birbirlerini ezerler )
- Panesi için;cukur bir kaseye yumurtaları alın ve güzelce çırpın.Diğer bir kaseye unu alın, üzerine tuz ve kırmızı toz biber ekleyip karıştırın.Üçüncü kaseye galeta ununu alin.
- Çiçek karnabahari tek tek alın.Önce güzelce una bulayın, çıkarıp çırpılmış yumurtaya bulayın.En son üzerini kaplayacak kadar galeta ununa bulayin ve düz bir tabağa sıralayın.
- Tavanın altını yakın, bolca sıvıyağı koyun.Yag kızinca karnabahiari tavaya alın.
- Arkali önlü güzelce kızartın.
- Servis tabağına alın.
- Üzerine sarmısaklı yoğurt ile servis yapın.
- Afiyet olsun