ÇITIR KARNABAHAR | Mutfak Ve Tatlar

ÇITIR KARNABAHAR

  DIŞI ÇITIR İÇİ YUMUŞACIK KARNABAHAR MALZEMELER: 1 adet orta boy karnabahar Tuz Su Pane için: 3 adet yumurta 1 çorba kasesi un (Unun içine ...

 


DIŞI ÇITIR

İÇİ YUMUŞACIK KARNABAHAR


  • MALZEMELER:
  • 1 adet orta boy karnabahar
  • Tuz
  • Su
  • Pane için:
  • 3 adet yumurta
  • 1 çorba kasesi un (Unun içine yeteri kadar tuz ve kırmızı toz biber)
  • 1 çorba kasesi galeta un
  • Kızartmak için:
  • Sıvı yağ 
  • Üzeri için sarımsaklı yoğurt
  • YAPILIŞI:
  • Karnabahari çiçek çiçek ayırın.Genis bir kaba koyup üstüne 1 yemek kaşığı dolusu karbonat ve üzerini geçecek kadar su koyup güzelce ovakayip bekletin.
  • Güzelce durulayın.
  • Yayvan bir tencereye çiçek karnabahari dizin.
  • Üzerini geçecek kadar su ve yeteri kadar tuz ekleyip ocağın altını yakın.
  • Karnabahar yumuşayıncaya kadar haşlayın.(Yalnızca çok yumusatmayin, dağılır)
  • Haşlanan karnabahari tek tek sudan alın ve düz bir tabağa sıralayın (Üst üste koymayin, sıcak olduğundan birbirlerini ezerler )
  • Panesi için;cukur bir kaseye yumurtaları alın ve güzelce çırpın.Diğer bir kaseye unu alın, üzerine tuz ve kırmızı toz biber ekleyip karıştırın.Üçüncü kaseye galeta ununu alin.
  • Çiçek karnabahari tek tek alın.Önce güzelce una bulayın, çıkarıp çırpılmış yumurtaya bulayın.En son üzerini kaplayacak kadar galeta ununa bulayin ve düz bir tabağa sıralayın.
  • Tavanın altını yakın, bolca sıvıyağı koyun.Yag kızinca karnabahiari tavaya alın.
  • Arkali önlü güzelce kızartın.
  • Servis tabağına alın.
  • Üzerine sarmısaklı yoğurt ile servis yapın.
  • Afiyet olsun



Yorum Gönder

emo-but-icon
:noprob:
:smile:
:shy:
:trope:
:sneered:
:happy:
:escort:
:rapt:
:love:
:heart:
:angry:
:hate:
:sad:
:sigh:
:disappointed:
:cry:
:fear:
:surprise:
:unbelieve:
:shit:
:like:
:dislike:
:clap:
:cuff:
:fist:
:ok:
:file:
:link:
:place:
:contact:

SOSYAL MEDYA

Image and video hosting by TinyPic

Paylaşalım..

facebook twitter google+ youtube

FACEBOOK SAYFAMIZ

Popüler Yayınlar

.........

Translate

item