KAPADOKYA OTELLERİ- RİVERSİDE MANSION HOTEL | Mutfak Ve Tatlar

KAPADOKYA OTELLERİ- RİVERSİDE MANSION HOTEL

RİVERSİDE MANSION HOTEL KAPADOKYA AVANOS PERİ BACALARI KAPADOKYA OTELLERİ NEVŞEHİR OTELLERİ Pers dilinde ‘Güzel Atlar Ülkesi’ ...

RİVERSİDE MANSION HOTEL

KAPADOKYA
AVANOS
PERİ BACALARI
KAPADOKYA OTELLERİ
NEVŞEHİR OTELLERİ

Pers dilinde ‘Güzel Atlar Ülkesi’ anlamına gelen Kapadokya, Peri bacaları, taş evleri ve doğasıyla büyülü bir yolculuğa çıkarmaya devam ediyor. Sadece çömlek atölyeleri ve halılarıyla ünlü olmayan Avanos, taş evleriyle de görenleri zaman yolculuğuna çıkarıyor. Kapadokya Avanos’ta 1912 yılında ev olarak yapılan taş konak, 2016 yılından itibaren Riverside Mansion Hotel olarak hizmet veriyor. Yerli ve yabancı misafirler, 105 yıllık 7 odalı bu taş konakta, farklı duygulara kapılarak, adeta peri masalının büyüsünü yaşıyor. Riverside Mansion Hotel’de, gelecek yıl yapılacak ilave oda yatırımıyla, mevcut oda sayısının 2’ye katlaması hedefleniyor.

Çinli ve Asyalı turistleri ağırlıyor

Feride ve Uğur Şeker çiftinin, 2016 yılında turizme kazandırdıkları Riverside Mansion Hoteli, yerli misafirlerin yanı sıra, Çin, Endonezya, Kore, Tayland, Malezya, Tayvan gibi ülkelerden turistleri ağırlıyor.


Geçtiğimiz yıl açılan otelin tam da krize denk geldiğini anlatan Uğur Şeker, şunları söyledi: “2016 yılı Mart ayında hizmete başlayan otelimizdeki 7 odamız, birbirinden farklı büyüklükte ve dekordadır. Açıldığımız yıl, kriz yılı olmasına rağmen, iç pazardan ve yurtdışı pazarlardan yoğun ilgi gördük. Yurtiçi pazarının yanı sıra, Asya ülkelerinden turistleri ağırladık. 2016, hizmet vermeye başladığımız ilk yıl olmasına rağmen %55’in üzerinde bir doluluk sağlandık. Bu yılın ilk 8 ayında ise, geçen yıla göre dolulukta %15 bir artışı yakaladık. 2018 yılının, geçtiğimiz iki yıldan daha iyi olmasını beklemekteyiz. Tahmini doluluğumuz %65’i geçecektir” dedi.

Yatırım yapacak, oda sayısını 2’ye katlayacak

Tarihi çok eskilere dayanan Kapadokya’nın, tüm dünyanın görmeyi istediği eşsiz bir dokuya sahip olduğunu kaydeden Uğur Şeker, konuşmasına söyle devam etti: “Son dönemlerde turizmde yaşanan kriz, diğer bölgelerde olduğu gibi Kapadokya’yı da olumsuz etkiledi. Geçmiş yıllarda Avrupa, Amerika, Japonya ve Avustralya pazarlarından turistleri ağırlayan bölgemiz, şuan ağırlıklı olarak Çin ve Asya ülkelerinden turistleri misafir ediyor. Önümüzdeki yıldan itibaren, krizin etkilerinin daha da azalacağını öngörüyoruz. Tarihe ve kültüre meraklı olan turistler, yeniden bölgemize yoğun ilgi göstermeye başlayacaktır. Otelimizin şuan 7 odası bulunuyor ve 2018 yılında ilave 6 oda daha yapmayı planlıyoruz. Butik bir otel olarak, konaklama, kahvaltı çeşidi ve kalitemizden ödün vermeyerek yolumuza devam edeceğiz” diye konuştu.



Araştırmacı yazar, profesyonel rehber Faruk Pekin’in “Kapadokya, Kayalardaki Şiirsellik” gezi rehberi kitabına da değinen Uğur Şeker, bölgenin korunarak geleceğe taşınmasının öneminin altını çizerken, mevcut güzergahların yanı sıra yeni güzergahların da oluşturularak, 1,7 olan gecelemenin yükseltilmesinin önemini sözlerine ekledi.

DAHA FAZLA LEZZET

riverside mansion hotel 3542530705339100563

Yorum Gönder

emo-but-icon

SOSYAL MEDYA

Image and video hosting by TinyPic

Paylaşalım..

facebook twitter google+ youtube

FACEBOOK SAYFAMIZ

Popüler Yayınlar

.........

Translate

item