İNEGÖL VE OYLAT' TA DOĞA VE SAĞLIK TURİZMİ | Mutfak Ve Tatlar

İNEGÖL VE OYLAT' TA DOĞA VE SAĞLIK TURİZMİ

BÜYÜKŞEHİRLERİN KESİŞME NOKTASINDA DOĞA VE SAĞLIK TURİZMİ İÇİN "İNEGÖL"! İnegöl Turizm A.Ş koordinasyonunda oluşturulan İneg...


BÜYÜKŞEHİRLERİN KESİŞME NOKTASINDA DOĞA VE SAĞLIK TURİZMİ İÇİN "İNEGÖL"!

İnegöl Turizm A.Ş koordinasyonunda oluşturulan İnegöl Turizm Tanıtım Platformu, üyesi olduğum Turizm Yazarlarını (TUYED) ilçeye davet ederek sahip oldukları zenginlikleri tanıttı. İnegöl'de oluşturulan Doğa Sporları ve Turizm Merkezi (DOSTUM) bölgeyi Türkiye ve dünyada vitrine çıkaracak.

Bursa’nın İnegöl ilçesi şimdiye kadar mobilyası, köftesi ve kaplıcasıyla tanınıyordu. İnegöl’ün özellikle doğa turizminde sahip olduğu saklı kalmış değerler bundan sonra çok konuşulacak. Bu değerleri belediye bünyesinde kurulan İNTURAŞ (İnegöl Turizm A.Ş) koordinasyonunda oluşturulan İnegöl Turizm Tanıtım Platformunun gayretli çalışmaları İnegöl' ün turizm konusunda  Türkiye ve dünyada yol alacağının sinyallerini veriyor


İlk durağımız  meşhur İnegöl Köftesi' ni tatmak için Orhan Köfte oldu. Sayın  Orhan Çelik' e konukseverliği için çok teşekkür ederiz...


Oylat AŞ Pazarlama Müdürü Özgür Yıldız bölgedeki otel ve  termal suları hakkında bizleri bilgilendirdi.
Suyunu içip havasını ciğerlerinize çektiğiniz zaman vazgeçemeyeceğiniz yerlerden biri OYLAT' ta olmaktan son derece mutlu olduk...
OYLAT KAPLICALARI' N DA TEDAVİ EDİLEBİLEN HASTALIKLAR VE RAHATSIZLIKLAR

Kireçlenme, romatizmal ağrılar, böbrek rahatsızlıkları, kadın hastalıkları, cilt, deri altındaki bağ dokusunun yaygın iltihabı, kadın hastalıkları, beyin yorgunluğu, belden aşağı iki bacağın felç durumu, kırık yerlerin katılaşarak deforme olduğu rahatsızlıklar, katılaşmış ve spastizite kazanmış felç durumları, çocuk felci, sinir uyuşukluğu ve sinir ağrıları, muhtelif nevralji (sinir ağrıları), nevritler (sinir ağrıları) sinir uyuşukluğu, siyatik (bacak ana sinir iltihabı), nevralji ( Karıncalanmadan oluşan sinir iltihabı), çocuk felci, katılaşmış ve spastizite kazanmış felç durumu, kırık yerlerin katılaşarak deforme olduğu hastalıklar, belden aşağı iki bacağın felç durumu, sinir sisteminin vücut dengesini ve çalışmasını bozması durumunda iç salgıların kontrolü, beyin yorgunluğu, kadın hastalıkları, kireçlenme ve romatizmal ağrılar, eklem ve civar iltihaplanmaları, deri altındaki bağ dokusunun yaygın iltihapları, böbrek rahatsızlıkları, cilt hastalıkları, reflü, düşük ve yüksek tansiyon hastalıklarında tansiyonu dengeler, sedef hastalığı


Oylat Kaplıcaları' n da konakladığımız  Çağlayan Otel' de büyüleyici manzaraya karşı kahve keyfi...



Oylat Kaplıcaları' nın hemen orada hergün sabahın erken saatlerinde kurulan Doğal Köylü Pazarı. Köyün kadınları yaptıkları el ve ev işi ürünleri burada satıp aile bütçelerine katkıda bulunuyorlar...Tarhana, salça, reçel, erişte, pekmez, bahçelerinden topladıkları meyve ve sebzeler vs.


ATV ile Kanyon' a çıktık..Harika bir deneyimdi...




OYLAT MAĞARALARI
Bursa'nın İnegöl ilçesine 17 Km. mesafede yer alan Hilmiye köyündeki Oylat Mağarası, ülkemizin üçüncü büyük mağarası olması ile önemlidir.

Toplam 665 mt. uzunluğundaki mağara günümüzde ziyarete açıktır. Oylat Kanyonu'nun bitiş noktasında, şifalı suları ile popüler Oylat Kaplıcaları yolu üzerinde yer alması nedeniyle, kaplıca ziyaretinde bulunanlar tarafından yoğun ilgi görmektedir.


ZAMAN ALABALIK...Güveçte alabalık ve sütlaç muhteşem...


Baldan Dondurma’nın sahibi Ercan Yıldız’a çok teşekkür ederiz. Sıcak yaz gününde dondurma bizi mutlu etti.


İNEGÖL KENT MÜZESİ
Yolunuz düşerse gezmeden dönmeyin derim.


2009 tarihinde ziyaret açılan İnegöl Kent Müzesinde, İnegöl’ün tarihi sosyal hayatı ve kültürü aktarılmaktadır.  Müzenin 1. ve 2. katında İnegöl civarında şimdiye kadar tespit edişmiş ilk yerleşim alanı olan Cumatepe Höyüğü’nden M.Ö. 3000’den günümüze kadar İnegöl’ün 5000 yıllık tarihi anlatılmaktadır. Müzenin üçüncü katında ise, sağlık, turizm, spor, ipekböcekçiliği, tütüncülük, mutfak kültürü, köy odası, çeyiz odası ve berber bölümleri gibi sosyal yaşam tarihi bulunmaktadır. Müzenin ön binasındaki üçüncü katında ise, İnegöl’ün sosyal, siyasal ve ekonomik tarihinden arşivlenerek araştırmacıların hizmetine sunulduğu kent belleği ile idare bölüm hizmet vermektedir. Ayrıca müzede kişisel sergiler için sergi salonu ve 100 kişi kapasiteli çok amaçlı salon bulunmaktadır.


İSHAK PAŞA TÜRBESİ
İshak Paşa Türbesi, İnegöl’ün yetiştirmiş olduğu en büyük devlet adamlarından birisi olan İshak Paşa’ya aittir.İshak Paşa’yı kısaca anlatmak gerekirse, İshak Paşa, İnegöllü İbrahim Ağa’nın oğludur ve Tac’ün Nisa Sultan Hatun ile evlenerek II. Murad ile bacanak olmuştur, İshak Paşa , II. Murad ve Fatih Sultan Mehmet Han devirlerinin seçkin devlet adamıdır ve beş oğlu iki kızı bulunmaktadır.


KASIM EFENDİ  KONAĞI' n da yöresel yemeklerden oluşan  akşam yemeği


İnegöl gezimizin 2. günün sabahı kahvaltımızı İNTURAŞ bünyesinde faaliyet gösteren, kadın emeğini değerlendiren Hilmiye Köyü Oylat Çiftliğinde yaptık.


Çiftlikte  İnegöl’e gelen doğaseverler yöresel kahvaltı yapma imkanı bulabilirler. Bakraçta yoğurdu eskiden yapıldığı gibi, gerçek ev mayasıyla hazırlayıp misafirlere ikram ediyorlar.. Kimyon ile kekik arası bir tadı olan yöreye özgü Çıbrıka baharatını da tadabilirsiniz.


Dalından meyve toplamak...Çocukluğumuza döndük...Mutluluk bu değil de nedir?


Hamamlı Köyü Muhtarı Recep Ötünmek’in davetlisi olarak Sabahattin Oruç’un nektarı bahçesinde dalından meyve topladık..


Doğaya saygı DOSTUM!

Tanıtım gezisi boyunca TUYED heyetiyle birlikte olan İNTURAŞ Koordinatörü Nezir Kuyumcu, doğaseverlere hizmet vermek üzere Doğa Sporları ve Turizm Merkezi (DOSTUM) oluşturdukları belirterek faaliyetler hakkında şu bilgileri verdi: DOSTUM 80 bin metrekarelik bir alana sahip. Burada, atv, motocross sahası, bisiklet parkuru, uçuş pisti, okçuluk eğitim sahası, deniz bisikleti, kampçılık, balıkçılık alanı, yamaç paraşütü hangar ve kafeteryamızla hizmet veriyoruz. Hem doğaseverler hem de çocuklar burada keyifle zaman geçirebiliyor.”





Eşimle keyifli bir ATV turu...

Oylat ATV’nin sahibi Agah Oktay Özcan da doğanın içinde düzenlenen parkurlar hakkında bilgiler verdi.

İnegöl' ün muhteşem doğasında mutluyuz hem de çokkkk


İnegöl’ün saklı kalmış güzelliklerinin artık açığa çıkma zamanın geldiğine inanan İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, bu güzellikleri Turizm Yazarları ve Gazetecileri Derneği’nden (TUYED) bir heyete tanıttı. İnegöl’ün mobilya, kaplıca, köfte ve ayçekirdeğinde markalara sahip olduğunu belirten Aktaş, “Doğa turizminde de ciddi artılarımız var. Bunları Türkiye ve dünyaya daha iyi tanıtmak adına İnegöl Turizm Tanıtım Platformunu kurduk” dedi.

TUYED üyelerinin turizmde bir hedefiniz var mı sorusunu yanıtlayan Aktaş şunları söyledi: “Turizme biraz geç girdik bu yüzden şimdilik rakamsal bir hedef belirlemedik. Belediye olarak özel sektör mantığıyla iş yapıyoruz. İnegöl’de üniversite açarak gençleri de bölgemize çekeceğiz. Kurşunlu’da bir eko turizm alanı oluşturacağız. İlçemizde artık birileri turizme kafa yoruyor. Kent Müzesi, Mobilya Ağaç Sanayi Müzesi, Ortaköy Kervansarayı, İshakpaşa Külliyesi, Cuma Camii, Tarihi Kapalı Çarşı ve termal merkezimiz Oylat ile Oylat Mağarasını öne çıkaracağız. Doğa turizminde saklı güzelliklerimizi de tanıtıp, yakın olduğumuz Ankara ve İstanbul’daki doğaseverleri ilçemize çekeceğiz.”


İnegöl Kaymakam Ali Akça, Belediye Başkanı Ali Nur Aktaş, İNTURAŞ Koordinatörü Nezir Kuyumcu ve Oylat AŞ Pazarlama Müdürü Özgür Yıldız ' a davetleri ve konukseverlikleri için  çok teşekkür ederiz.

SELMA MOLLAOĞLU

DAHA FAZLA LEZZET

termal otel 2706831526375252055

Yorum Gönder

emo-but-icon

SOSYAL MEDYA

Image and video hosting by TinyPic

Paylaşalım..

facebook twitter google+ youtube

FACEBOOK SAYFAMIZ

Popüler Yayınlar

.........

Translate

item