SERAF RESTAURANT

SERAF RESTAURANT "Anadolu Yemek Kültürünün Modern Temsilcisi." Seraf Restaurant Genel Müdürü Sinem Özler Kırancgeçen '...


SERAF RESTAURANT

"Anadolu Yemek Kültürünün Modern Temsilcisi."

Seraf Restaurant Genel Müdürü Sinem Özler Kırancgeçen' in evsahipliğinde   Seraf Restaurant  hakkında bilgi edinirken bir yandan  Anadolu ve Osmanlı mutfağının eşsiz lezzetlerini tadımladık...

Osmanlıca’da yemek yeme anlamına gelen “serf” kelimesinden türetilen Seraf Restaurant, Anadolu’nun kadim kültüründen gelen özünü yaşatmak için yola çıkmış. Kendi toprağında yetişen ve mevsiminde toplanan sebzelerin; otlayarak beslenen büyükbaş ve küçükbaş hayvanların helal usule uygun olarak kesilen etlerinin; son teknolojik aletlerle donanmış mutfakta, usta şeflerin elinde şekil alarak eşsiz lezzetlere dönüştüğü yemekler, modern bir ambiyansta sunuyor.

Mekan Mahmut Bey 'in göbeğinde Kemerburgaz Üniversitesi karşısında iş merkezleri ve plazalar ile çevrili...


Mekanın girişinde mutfaklarında kullanılan ürünlerin satışının yapıldığı Seraf Dükkan var. Burada yemeklerde kullanılan Hatay‘ın saf zeytinyağ, katkısız nar ekşisi, Gaziantep‘in biberi, Konya‘nın bamyasına kadar pik çok yöresel ürün satılmakta. Ayrıca Güneydoğu‘da doğal ortamda beslenen hayvanların usulüne uygun olarak kesilmesi ile elde edilen etlerin yer aldığı kasap bölümü de bulunmakta..





İstanbul’un iş dünyasının merkezinde nar, zeytin, mandalina ağaçlarının gölgesinde yemek keyfi sunan ve modern mimarisi ile ilgi çeken Seraf Restaurant, 611 m2 teras alanıyla da şehrin ortasında bir vaha niteliği taşıyor. 2016 yılında kapılarını açan Seraf, 584 m² mutfağı, 22, 24, 26 kişilik 3 adet özel yemek salonu ile toplam 2.366 m² üzerine kurulu alanında deneyimli kadrosuyla kalite ve lezzetten ödün vermeden hizmet veriyor. Anadolu yemek kültürünün modern temsilcisi Seraf, mevsime uygun olarak menüsünü değiştirirken, ağırladığı misafirlerine doğal ve sağlıklı lezzetler sunuyor. .



Biz bugün neler mi tadımladık?


Kurutulmuş domatesi Mardin’den, tuzlu yoğurdu Hatay’dan gelen mideyi rahatlatan Pimpirim Çorbası... En sevdiğim mezelerin başında olan humus, çok başarılıydı... Zeytinyağlı Barbunya,  kereviz ile pişirilmiş , tek kelimeyle mükemmeldi. İçli Köfte (suryani usulü), içli köfte sevmeyen ben bu lezzete bayıldım... Bostana Salatası, Zeytinyağlı Soğan Dolmasını denemeden geçmeyin derim... Ezme Güveç; hepimizden tam not aldı. İçinde patlıcan, domates ve biber ,sarımsak ve kuzu eti. Keşkekli Dövülmüş Kuzu İncik, Saç Tava, Kaburga Dolması...İşte mutluluk bu :) Osmanlı Mutfağı’nın vazgeçilmez şerbetleri..Taze reyhan ve narçiçeği kurusunu balla tatlandırıp bir gün bekletilen nefis bir şerbet...
Tatlı olarak, Kabak Tatlısı, Kadayıf ve Hurma Tatlısını denedik.. Hurma Tatlısı; İncir ve hurmanın sütle buluşması ile oluşan nefis bir tat. Seraf Restaurant’ta denenecek listenize ekleyebilirsiniz: 

Özellikler:
Türk Mutfağı
Park yeri: Otopark ve vale
Özel yemekler: kahvaltı, öğle yemeği, akşam yemeği ve kahve
Rezervasyon Kabul Ediyor
Rezervasyon Şart Değil
Gruplara Uygun
Çocuklara Uygun
Masaya Servis
Dışarıda Masa
Rezervasyon İçin:
0212 445 55 05
ADRES
Mahmutbey Mah. Peyami Safa Cad. No:38/D 
34218 Bağcılar / İSTANBUL
E-POSTA

info@seraf.com.tr



















Teşekkürler SERAF RESTAURANT
Selma Mollaoğlu

DAHA FAZLA LEZZET

Sinem Özler Kırancgeçen 7310741157411827479

Yorum Gönder

emo-but-icon

.........

SOSYAL MEDYA

Image and video hosting by TinyPic

Paylaşalım..

facebook twitter google+ youtube

FACEBOOK SAYFAMIZ

Popüler Yayınlar

Email Takip

Translate

item