UN HELVASI | Mutfak Ve Tatlar

UN HELVASI

UN HELVASI TARİFİ UN HELVASI Semanın kapılarının sonuna kadar açılıp rahmetin sağanak yağdığı böyle bir gecede Allah tüm  dualarımız...


UN HELVASI TARİFİ
UN HELVASI
Semanın kapılarının sonuna kadar açılıp rahmetin sağanak yağdığı böyle bir gecede Allah tüm  dualarımızı ve ibadetlerimzi kabul etsin. Hayırlı kandiller...
  • MALZEMELER:
  • 2 su bardağı un
  • 125 gr. tereyağı
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • ŞERBETİ İÇİN:
  • 1, 5 su bardağı toz şeker (Az tatlı seviyorsanız  1 su bardağı şeker yeterli)
  • 2 su bardağı su
  • YAPILIŞI:
  • Bir tencereye  şeker ve suyu alın.
  • Şeker eriyinceye kadar kaynatıp, şerbeti ılınmaya bırakın.
  • Yayvan bir tencereye  yağları  alıp eritin.
  • Unu ekleyerek en kısık  ateşte yaklaşık 15 dakika sürekli karıştırarak un kokusu çıkıp hafifi esmerleşene kadar unu kavurun.
  • Şerbeti kavurduğunuz  unun üzerine dökün ve  topaklanmaması için  suyunu çekene kadar hızlıca karıştırın.
  • Tencerenin kapağını kapatıp helvayı dinlenmeye bırakın.
  • Helvaya ister yemek kaşığı ister  dondurma kaşığıyla  şekil verip  servis yapabilirsiniz.
  • Arzu ederseniz üzerine tarçın serpebilirsiniz.
  • ALLAH KABUL ETSİN

DAHA FAZLA LEZZET

un helvası tarifi 8399479530535602332

Yorum Gönder

emo-but-icon

SOSYAL MEDYA

Image and video hosting by TinyPic

Paylaşalım..

facebook twitter google+ youtube

FACEBOOK SAYFAMIZ

Popüler Yayınlar

.........

Translate

item