Yabani Pirinç ile Yaza Sağlıklı Başlangıç | Mutfak Ve Tatlar

Yabani Pirinç ile Yaza Sağlıklı Başlangıç

      YABANİ PİRİNÇ İLE YAZA SAĞLIKLI BAŞLANGIÇ   Promedia' nın davetiyle katıldığım  s ağlık ve beslenme avantajları nedeniyle t...

      YABANİ PİRİNÇ İLE YAZA SAĞLIKLI BAŞLANGIÇ

  Promedia' nın davetiyle katıldığım  sağlık ve beslenme avantajları nedeniyle tüm dünyada kullanımı her geçen gün artmakta olan yabani pirinç kullanımı konusunda düzenlenen etkinlik için Nişantaşı Kırıntı Restauranttaydık... Yabani Pirinç ile hazırlanmış nefis bir menü bizleri bekliyordu...


İçeriğindeki yüksek lif, protein, mineral ve vitaminler ile mutfaklarda kullanımı artan yabani pirinç ile yapılmış çeşitli yiyecekler, Kırıntı Restaurant’ın menüsünde bulunuyor. USA Rice Federation tarafından gerçekleştirilen “Yabani Pirinç ile Yaza Sağlıklı Başlangıç” etkinliğinde ev sahipliği yapmanın kendilerini çok memnun ettiğini belirten Kırıntı Restaurant işletme sahibi Deniz Erkul, müşterileri arasında yabani pirinçli menülere olan ilginin giderek arttığını vurguladı...
Deniz Erkul bizleri o kadar sıcak ve samimi ağırladı ki Kırıntı Restaurantın üçüncü katında bulunan toplantı salonunda bizleri evimizde hissettirdi....Teşekkür ederiz...
Adres:
Abdi İpekçi Cad. No:32
Şişli - Nişantaşı 
(0212) 291 26 92


Uzman Diyetisyen İpek Ağaca Özger: “ Tahıl Grubunun En Değerlisi Yabani Pirinç”
Uzman Diyetisyen İpek Ağaca Özger ise yabani pirincin diğer tüm tahıllar arasında en yüksek besin değeri içeriğine sahip olduğunun altını çizdi. Özger; “Yabani pirincin en önemli özelliklerinden biri de glütensiz olması. Glüten intoleransı Türkiye’de çok yaygın. Bu nedenle glütensiz yiyecek tüketiminde yabani pirinç öneriler arasında başı çekiyor. Bununla birlikte yabani pirinci normal pirinç ile karşılaştırdığımızda 2 kat daha fazla protein, çok daha az yağ, 6 kat daha fazla lif, 2 kat daha fazla demir, 4 kat daha fazla fosfor, 3 kat daha fazla kalsiyum ve 5 kat daha fazla potasyum içerdiğini görüyoruz. Ayrıca yabani pirinç yüksek antioksidan içeriğe sahip olmasıyla yaşlanmayı geciktiriyor” dedi.

Uzman Diyetisyen İpek Ağaca Özger'in RENKLERLE DİYET adlı kitabı...İçinde değerli bilgiler ve sağlıklı   reçetelerden oluşuyor...

İpek Ağaca’dan Bahar Ayları İçin Beslenme İçin Önerileri

Gerçekleştirilen etkinlikte yabani pirincin, kalp hastalıkları, kanser, diyabet ve obezite risklerini azaltmaya yardımcı etkilerini de özetleyen Uzman Diyetisyen İpek Ağaca Özger ayrıca, dengeli ve sağlıklı beslenme için önerilerini şöyle sıraladı;

Yabani Pirinç: Yabani pirinçteki yüksek lif içeriği bağırsakların düzenli çalışmasına destek olur. Ayrıca toksinlerin temizlenmesinde yararlı etki göstermektedir.
Ceviz: Tüm yemişler arasında en yüksek Omega 3 ve polifenol (çok güçlü antioksidan) içeriğine sahip olan ceviz, kilo kontrolünde, kalp hastalıkları ve kanserden korumada etkili. Düzenli tüketildiğinde ise iltihaplanma önlemeye yardımcıdır.
Mor Renkli Besinler: Böğürtlen, patlıcan, kırmızı pancar ve yaban mersini gibi mor renkli besinler, anti aging özellikte olduklarından yaşlanmayı geciktirmede etkilidir. Bize dinçlik verirler.
Yeşil Renkli Besinler: Marul, roka, avokado, yeşil üzüm ve yeşil erik gibi yeşil renkli besinler, C vitamini ve mineraller açısından son derece önemlidir. Her gün en az 1 avuç tüketilmelidir.
Kırmızı Renkli Besinler: Domates, karpuz, çilek, greyfurt ve nar gibi kırmızı renkli besinler güçlü antioksidan likopen içerirler. Dolayısıyla kanser hastalıklarına karşı korunmada kırmızı renkli meyve ve sebzeler mutlaka diyetimizde bulunmalıdır.
Sarı Renkli Besinler: Havuç, şeftali, kayısı, bal kabağı ve hurma gibi sarı renkli besinler, bağışıklık sistemini güçlendirmek için yüksek betakaroten içeriği ile dikkat çekerler. Özellikle mevsim geçişlerinde bize destek olurlar.
Kuru Baklagiller: Soya fasulyesi, barbunya, mercimek, nohut, kuru fasulye ve bezelye gibi çeşitleri ile kuru baklagiller, bitkisel proteinden zengin, uzun süre tok kalmayı sağlayan önemli birer lif kaynağıdır.  
Su: Halsizlik, bağ ağrısının sebebi çoğu zaman unuttuğunuz sudan kaynaklanıyor olabilir. Daha sağlıklı, formda ve enerjik olmak için su içme alışkanlığı kazanmalısınız. Gün içerisinde ortalama 2 lt. su içilmelidir.

Ve sırada nefis bir  öğle yemeği bizleri bekliyor...







  

Yabani Pirinç:
  • Amerika'ya özgü su çim bir ile üç metreye kadar büyüyebilir ve köklerini ıslak toprak derinliklerine yerleştirir.
  • Yüksek nem içeriğinden dolayı (%40 ) ,yeni hasat edilmiş yabani pirinç işlenmemiş halde pek uzun süre dayanmamaktadır. Bu nedenle tanelerdeki nem oranı çeşitli işlemlerle %10 'un altına çekilmektedir.
  • Nemin çekilmesi ,hububatın yeşil rengini koyu ,neredeyse siyaha yakın bir kahverengiye dönüştürmektedir.
  • Yabani pirincin düşük yağ oranı,niteliğinde herhangi bir kayıp olmaksızın uzun bir depolama ömrünü mümkün kılmaktadır.
  • Yabani pirinç saf olarak ya da diğer pirinçleri birlikte harmanlanmış bir şekilde kullanılabilir.Yabani pirinç ile pişirilmiş pilav lezzetinin yanı sıra balık ve et yemeklerinin yanı sıra vejetaryen yemeklerle birlikte sunulabilmektedir .
  • Çizilmiş yabani pirinç : Yabani pirincin üzerindeki siyah kepek tabakasının mekanik olarak çizilmesi sonucunda elde edilir.
  • Böylelikle yabani pirinç hızlı su çeker ve pişirme süresi azalır.
  • Çizilmemiş yabani pirincin pişmesi süresi 45-50 dakika iken ; çizilmiş yabani pirincin pişmemiş süresi 20 dakikadır.
  • Ayrıca hızlı pişmemiş süresi sayesinde diğer orta taneli pirinçleri rahatlıkla karıştırılarak kullanılabilir.
  • Yabani pirinç pişirmeden önce suya yatırılmamışsa,dört katı tuzlu suda 45 ila 55 dakika suyu çekilen kadar pişirin.
  • Tanelerinin üçte ikisi açılıp, krem rengi içleri ortaya çıktığında yabani pirinç pişmiş demektir.
  • Eğer çizilmiş yabani pirinç temin edemezsiniz, normal yabani pirinci 45-50 dakika pişirilir ve sonradan azar azar porsiyonlarda kullanmak üzere dondurucuda saklayabilirsiniz.
  • Doğru soğutulmuş yada dondurulmuş pirinç sorunsuz bir şekilde yeniden ısıtılabilir. Pirinci 1:8 oranında sıvı yağ yaklaşık 5 dakika 75 C de ısıtıp ve hemen servis edebilirsiniz. Hızlı pişirme için mikrodalga fırında kullanılabilir.
  • Pişmemiş yabani pirinç kapalı kaplarda ,serin ve karanlık bir yerde muhafaza edilebilir.
  • Pişmiş yabani pirinç ise buzdolabında 2 -3 gün ve dondurucuda 6 ay saklanabilir. 

DAHA FAZLA LEZZET

yabani piirnç 28776570586910953

Yorum Gönder

emo-but-icon

SOSYAL MEDYA

Image and video hosting by TinyPic

Paylaşalım..

facebook twitter google+ youtube

FACEBOOK SAYFAMIZ

Popüler Yayınlar

.........

Translate

item