ISPANAKLI KAŞARLI PİDE | Mutfak Ve Tatlar

ISPANAKLI KAŞARLI PİDE

ISPANAKLI KAŞARLI PİDE ISPANAKLI PİDE TARİFİ ISPANAKLI PİDE P idenin hamuru çok güzel... Ispanak yerine herhangi bir iç malzem...



ISPANAKLI KAŞARLI PİDE
ISPANAKLI PİDE TARİFİ
ISPANAKLI PİDE
Pidenin hamuru çok güzel... Ispanak yerine herhangi bir iç malzemeyle açık veya kapalı pideler yapabilirsiniz...Yanında bol köpüklü ayran veya çay...










  • MALZEMELER:
  • 4 su bardağı un
  • yarım paket yaş maya
  • 1 çay bardağı ılık süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağından fazla ılık su
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • İç malzemesi için:
  • 1 buyuk demet ıspanak
  • 2-3 adet yumurta
  • kaşar peyniri
  • Tereyağı
  • YAPILIŞI:
  • Yoğurma kabına mayayı alın ve ufalayın.Üzerine ılık suyu ekleyin ve maya eriyinceye kadar karıştırın.Şekeri ekleyin.
  • Ilık süt ve yağı ilave edip karıştırın.
  • Un ve tuzu ekleyip yumuşak bir hamur yoğurun.
  • Hamurun üzerini kapatıp mayalanmaya bırakın.
  • İç malzemesi için:
  • Ispanakları sirkeli suda güzelce yıkayıp suyunu süzdürün.
  • Ispanakların yapraklarını ayırıp doğrayın.
  • Yayvan bir tencereye çok az sıvı yağı alın ve yemeklik doğranmış soğanı soteleyin.
  • Ocağın altını kapatın ve doğranmış ıspanağı soğanın üzerine alıp karıştırın. Ispanakların biraz yumuşaması için bir kaç dakika tencerenin kapatıp bekleyin.
  • Tuz, karabiber ve pul biberle tatlandırın.
  • Mayalanan hamuru tepsi ölçünüze göre bezelere ayırın. (4- 6 beze)
  • Hafif unlanmış zeminde bezeleri oval biçimde açın.
  • Üzerine ıspanaklı harçtan yeteri koyun.
  • Ispanakların üzerine arzu ederseniz bütün yumurta kırın veya çırpılmış yumurta sürün.
  • Yine arzu ederseniz üzerine kaşar peyniri dilimleri veya kaşarı rende halinde serpin.( Üzerinde kaşar peyniri nefis oluyor).
  • Hamurun önce her iki ucunu birleştirin.
  • Yanları 1- 2 cm genişliğinde harcın üzerine doğru kapatıp bastırın.
  • Tam bir pide görüntüsünde oluyor.
  • Hamur kısımlarına yumurta sarısı sürün.
  • Ve önceden ısıtılmış 180- 200 derecelik fırında pişirin.
  • Fırından çıktığı anda pidenin üzerine tereyağı sürün.
  • AFİYET OLSUN



DAHA FAZLA LEZZET

pide 6625471694969461101

Yorum Gönder

  1. Pideler nefis görünüyor. böyle çeşit çeşit hazırlamak da çok iyi olmuş.. Tam bir lezzet şöleni.. Ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
  2. Ellerine sağlık canım :))

    YanıtlaSil
  3. Çok severim. Elinize saglik.

    YanıtlaSil
  4. Ispanaklı pidenizi yaptım çok güzel oldu teşekürler.

    YanıtlaSil

emo-but-icon

SOSYAL MEDYA

Image and video hosting by TinyPic

Paylaşalım..

facebook twitter google+ youtube

FACEBOOK SAYFAMIZ

Popüler Yayınlar

.........

Translate

item