MEZEDAKİ | Mutfak Ve Tatlar

MEZEDAKİ

                İSTANBUL MOZAİĞİNE AİT FARKLI MEZELER : Mezedaki Erken yılbaşı kutlaması için Uba Foto ve Konuşan Kalem ' in dave...


               İSTANBUL MOZAİĞİNE AİT FARKLI MEZELER : Mezedaki
Erken yılbaşı kutlaması için Uba Foto ve Konuşan Kalem' in davetiyle Mezedaki 'de keyifli bir akşam geçirdik...
29 Aralık bizim 15. evlilik yıl dönümümüz...Gecede eşim ve beni bir sürpriz bekliyormuş :)  Nikah memuru ve aynı zamanda yemek blogu yazarı sevgili arkadaşımız Gönül İler ve diğer blogger arkadaşlarımız bize nikah masası hazırlamışlar... Gönül İler  arkadaşlarımızın şahitliğinde bize  nikah tazeledi :) Nikah şekerlerimiz bile düşünülmüş :) Hatta eşim diz çöküp tekrar evlilik teklifinde bulundu :) Binlerce kez EVET..EVETTTTTT

Hayatınızda kaç tane vardır bilmem ama yüzüyle değil gözüyle gülen insanların kıymetini bilin... Onlar insanların kutup yıldızıdır..Karanlıkta bile yol gösterir! O gece ev sahibemizin gözlerinde yıldızların ışığını gördük...Konukseverliğiniz için çok teşekkür ederiz Meri Çevik Simyonidis.

Ve yılın en iyi Gastronomi Kültürü ödülü Meri Çevik Simyonidis'in... Tebriklerrrrr.

Şimdilerde "Azınlık Mutfağı" adı altında geceler yaptığımız lezzetler aslında hepimizin damağında yer etmiş yüzlerce yıldır bu topraklarda yapılan Anadolu' nun  diğer evlatları ve renklerinden kalmış lezzet miraslarıdır...

Biz bu akşam aşağıda gördüğünüz müthiş mezeleri  tatmaktan büyük keyif aldık....

Menü:
Topik
Zeytinyağlı yaprak sarma
Midye dolma
Turşu
Amerikan salatası
Tarama
Çerkez tavuğu
Lahana Dolması
Beyaz peynir
Deniz börülcesi
Cevizli peynir kroket
Pastırmalı paçanga böreği
Mücver
Kızarmış Hindi

Kestaneli iç pilav

Adres:
Ayazağa Maslak Uniq İstanbul
Huzur Mah. Maslak Ayazağa Cad. No:4
Sarıyer.İstanbul
0212 287 88 87

BU GÜZEL AKŞAMDAN BİR KAÇ KARE








 Sevgili Meri Çevik Simyonidis ve "Kılçıksız Balık" , " Kahvaltıya Dair "kitaplarının  yazarı Sevgili Süleyman Dilsiz ile


MERİ ÇEVİK SİMYONİDİS
İlk kitabı İstanbulum Tadım-Tuzum, Hayatım’la, İstanbul Mutfağının damaklardan ve akıllardan çıkmayan lezzetleri ve bu lezzetlerin ustalarıyla okuyucuyu buluşturan Meri Çevik Simyonidis şimdi de Bir Varmış Bir Yokmuş diyor ve bizi İstanbul’da başka sofralara, unutulmayan, isimleri birer markaya dönüşmüş Tavernalarda, Lokantalarda, Pastanelerde ve Şarküterilerde bir sohbete davet ediyor.

Gerek kendi lezzet durağı Mezedaki’de gerekse de pek çok özel enstitü ve atölyede İstanbul Rum Mutfağını bugünle buluşturan, dersler ve kurslar veren Meri Çevik Simyonidis bu kitapta da o çok özel tarifini sizlere sunuyor: Yemek, Tatlı ve Eğlence dünyasının efsane Rum ustaları, onların hoş sohbetleri, kültür, Şehir, anılar, keyifli aile masaları, güzide malzemeler, nostalji, müzik, bir tutam burukluk, bir parça hüzün, ama ilk lokmayı aldığımızda içimizi ferahlatan, tanıdık, bildik, özlenen o tat!


Bu kitapta hem yemek, tatlı, reçel, likör tarifleri ve mutfağa dair püf noktalarını hem de tencereden, mutfaktan, evden, bugünden taşan, sokaklara kokusu, zamana damgası sinen hayatı bulacaksınız! 

Keyifli akşam için tüm dostlarımıza teşekkür ederiz...
Sevgilerimizle...

DAHA FAZLA LEZZET

unig 4273971237893739982

Yorum Gönder

  1. Harika bir akşam gecirmissiniz. Nikah suprizini öyle güzel dusunmuslerki.... Ama bu post ta beni benden alan birşey var ki, "topik". Uzun zamandır düzgün yapan bir yer arıyordum. Mutlaka gidilecekler arasında.

    YanıtlaSil
  2. Teşekkürler canım :smile: Evet Topik müthiş bir Ermeni mezesi...Bizler çok beğendik :like:

    YanıtlaSil
  3. Sosyal medyadan da takip ettiğim ve nikah tazeleme sürprizine bayıldığım günün yazısını okumak da çok keyifliydi.Nice yıllara .. sağlıkla kalın..

    YanıtlaSil

emo-but-icon

SOSYAL MEDYA

Image and video hosting by TinyPic

Paylaşalım..

facebook twitter google+ youtube

FACEBOOK SAYFAMIZ

Popüler Yayınlar

.........

Translate

item