ŞEKERPARE ( BAYRAM TATLISI) | Mutfak Ve Tatlar

ŞEKERPARE ( BAYRAM TATLISI)

ŞEKERPARE NASIL YAPILIR ŞEKERPARE TARİFİ BAYRAM TATLILARI Geleneksel bayram tatlılarımızdandır Şekerpare ...Ağızda dağılan tarifleri...


ŞEKERPARE NASIL YAPILIR
ŞEKERPARE TARİFİ
BAYRAM TATLILARI
Geleneksel bayram tatlılarımızdandır Şekerpare...Ağızda dağılan tariflerini severim ben..Bu tarifte öyle oldu..Bu ölçülerden yaklaşık 23 adet kadar çıkıyor...Arzu ederseniz ölçüyü iki katına çıkarabilirsiniz...Hayırlı Bayramlara...


MALZEMELER:
125 oda sıcaklığında tereyağı veya margarin
2 adet  yumurta ( 1 tam, diğerinin akı)
yarım su bardağı pudra şekeri
yarım  su bardağı irmik
1 çay bardağı sıvı yağ
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Alabildiği kadar un ( 3 su bardağına yakın)
Şerbeti için:
4 su bardağı su
3 Su bardağı şeker
yarım  limon suyu
YAPILIŞI:
Şerbeti için, bir tencereye su ve şekeri alıp 10 dakika kadar kaynatıp limon suyunu  ekleyin  ve 5 dakika daha kaynatıp ocaktan alın.
Hamuru için, yoğurma kabına  yumurtaları, oda sıcaklığında yumuşamış  tereyağı, sıvı yağ, irmik, pudra şekerini alıp karıştırın.
Azar azar unu ekleyin, vanilya ve kabartma tozunu ekleyip kulak memesi kıvamında bir hamur yoğurun.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve oval şekil verin.
Yağlanmış fırın tepsisine aralılarla dizin
Üzerine yumurta sarısı sürün ve çatalla boydan boya çizikler atın.
Önceden ısıtılmış   180 derecelik önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişiriniz. Pişen şekerpareleri tepsiden almadan sıcakken üzerine ılık şerbeti dökün.( Şekerparler pişince başka bir tepsiye almayınız! Fırın tepsisinin sıcaklığı ile şerbeti çekiyor).
Bir kaç saat dinlenmesini bekleyin.
Üzerini dövülmüş antep fıstığı veya cevizle süsleyin.

AFİYET OLSUN 

DAHA FAZLA LEZZET

TATLILAR 3187641159130242087

Yorum Gönder

  1. seker pareye bayilirim
    http://snelstedier.blogspot.nl/p/het-leven-van-een-cheeta.html

    YanıtlaSil
  2. Nefis gözüküyor ellerinize sağlık:)

    YanıtlaSil
  3. perde pilavını tarifi çok acil lutfen

    YanıtlaSil
    Yanıtlar

    1. PERDE PİLAVI


      · MALZEMELER:
      · PİLAVI İÇİN:
      · 1 adet kemikli tavuk göğsü
      · 1 adet tavuk but
      · 2 adet kuru soğan
      · 1 adet havuç
      · 3 su bardağı pirinç
      · 2,5 su bardağı tavuk suyu
      · 2 su bardağı normal su
      · 125 gr tereyağı veya margarin
      · yarım çay bardağı sıvı yağı
      · 1 Türk kahvesi fincanı kuş üzümü
      · 1 Türk kahvesi fincanı dolmalık fıstık
      · Yeteri kadar,tuz- karabiber- tarçın-yenibahar
      · PERDESİ İÇİN:
      · 2 adet yumurta
      · 1 Türk kahvesi fincanı sıvı yağ
      · 1 Türk kahvesi fincanı yoğurt
      · 1 tatlı kaşığı tuz
      · alabildiğince un
      · KALIBI YAĞLAMAK İÇİN:
      · 100 gr. tereyağı veya margarin
      · yarım su bardağı tuzlu badem
      · YAPILIŞI:
      · Tavukları 4'e bölünmüş soğan ,1 havuç ,tuz ve yeteri kadar suda haşlayalım.
      · Pirinçleri el yakmayacak sıcaklıkta tuzlu suda ıslatalım.
      · 125 gr tereyağı ve sıvı yağında ince kıyım doğranmış soğanı ve dolmalık fıstıkları pembeleşinceye kadar kavuralım.
      · Üzerine pirinçleri ekleyip tane tane olana değin kavuralım.
      · Suda bekletip yumuşattığımız üzümü ve baharatları ekleyelim.Suyunu ilave edelim
      · Suyu çekinceye kadar pilavımızı pişirelim ve altını kapatıp demlenmeye bırakalım.

      · PERDESİ İÇİN;
      · hamur malzemelerini kulak memesi kıvamında yoğuralım.
      · 15 dakika dinlendirelim
      · Kullanacağımız kalıp veya tepsiyi bolca yağlayalım.
      · Kalıbın içine haşlayıp kabuklarını soyduğumuz bademleri dekorlu bir biçimde dizelim.
      · Hamurumuzu tek beze olarak açalım.
      · Hamuru kalıbın dışından sarkacak şekilde kalıba yerleştirelim.
      · 1 sıra pilav ve 1 sıra tavuk olacak şekilde malzememiz bitene kadar dizelim.
      · Malzeme bitince dışarı sarkan hamuru pilavımızın üzerine katlayalım ve katlı yerleri iyice içeri bastıralım. Hamurun üzerini tereyağı veya margarin ile yağlayalım.
      · Eğer badem kalmışsa üzerine serpelim.
      · 180 derecelik ısınmış fırında kızarıncaya kadar pişirelim.
      · Servis tabağına ters çevirerek sıcak servis yapalım.

      Sil
  4. Şekerpare harika görünüyor. ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  5. Yaptım mükemmel oldu:) Elinize sağlık

    YanıtlaSil

emo-but-icon

SOSYAL MEDYA

Image and video hosting by TinyPic

Paylaşalım..

facebook twitter google+ youtube

FACEBOOK SAYFAMIZ

Popüler Yayınlar

.........

Translate

item