BÜZGÜLÜ GÜL TATLISI

BÜZGÜLÜ GÜL TATLISI GÜL TATLISI TARİFİ BAYRAM TATLISI Görüntü olarak çok şık. .. İkramı kolay ... Kıyır bir tatlı tarifidir... ...




BÜZGÜLÜ GÜL TATLISI
GÜL TATLISI TARİFİ
BAYRAM TATLISI
Görüntü olarak çok şık... İkramı kolay...Kıyır bir tatlı tarifidir... İkramı kolay dedim hani bazı tatlılarda tepsiden kesmek,almak zordur... Bazı tatlılarda kenarları kalır vs....Bunda tek tek olduğundan tepsiden alıp servis tabağına problemsiz koyuyoruz....Ben bu kez ceviz kullandım ama fındıkla da yapıyorum.. Sanıyorum fındıklıyı daha çok seviyorum :) Üzerine pirinç Antep fıstığı serptim...
MUTLU NİCE BAYRAMLARA....

·         MALZEMELER:
·         2 adet yumurta
·         1 su bardağı süt
·         yarım su bardağı sıvı yağ
·         2 yemek kaşığı sirke
·         1 yemek kaşığı limon suyu
·         yarım çay kaşığı tuz
·         yarım paket kabartma tozu
·         alabildiği kadar un
·         AÇMAK İÇİN:
·         yarım kilo buğday nişastası
·         ARASI İÇİN :
·         yarım kilo dövülmüş ceviz
·         ÜZERİ İÇİN:
·         250 gr eritilmiş, süzülmüş tereyağ
·         ŞERBETİ İÇİN:
·         6 su bardağı su
·         5 su bardağı şeker
·         yarım limon suyu
YAPILIŞI:
Bir tencereye şeker, su ve limonu alın, (Ne çok koyu ne de sıvı )kıvamında bir şerbet kaynatın ve soğumaya bırakın.

      ·         Hamur malzemelerini alabildiğince elenmiş un ile kulak memesi kıvamında yoğurup, ele yapışmayan bir hamur hazırlayın.
·         Hamurun üzerini nemli bir bez ile örtüp, 15- 20 dakika dinlendirin.
·         Hamurdan ceviz büyüklüğünde bezelere ayırıp,10 dakika daha dinlendirin.

·         Her bezeyi nişasta ile servis tabağı büyüklüğünde incecik açın.( Bu aşamada yufkanın üzerine cevizi bolca da serpebilirsiniz).
 ·         Hamuru dört bir yandan ortaya doğru iterek,

 yonca şekli verin.
 ·  Bolca dövülmüş ceviz serpin .
 ·         Kenar kısımlarını karşılıklı ortaya doğru katlayın 


 ·         Ek yeri altta kalacak şekilde tereyağı ile yağlanmış tepsiye aralıklarla dizin.
 ·         Üzerine eritilmiş ve süzülmüş sıcak tereyağından birer yemek kaşığı kadar dökün. ( Tereyağını süzmezseniz üzerinde tortular kalır ve yanar. Bu da hoş bir görüntü olmaz).
 ·         Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirin.


 ·        Fırından çıkan tatlının  ilk sıcaklığı çıktığında üzerine soğuk şerbeti dökün         Bir kaç saat şerbetin çekmesini bekleyin.


AFİYET OLSUN

DAHA FAZLA LEZZET

TATLILAR 8120694116670652261

Yorum Gönder

  1. Ellerine sağlık oldukça emekli bir tatlıya benziyor...

    YanıtlaSil
  2. Muhteşem olmuş elinize sağlık gerçekten emek ister bu ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet şık bir bayram tatlısı...Çok teşekkür ederim :smile:

      Sil
  3. Off çok güzel gözüküyor. Elinize sağlık

    YanıtlaSil
  4. Yapılışı çok güzelmiş bayıldım. Görselinizde bi harika.

    YanıtlaSil
  5. gerçekten de sunum açısından çok şık ve pratik bir tatlı.. Yapımında baya zahmet vermişsiniz ama değmiş doğrusu.. Ellerinize sağlık.... Sevgiler...

    YanıtlaSil
  6. Çok emek istese de eminim ki çok lezzetlidir en kısa zamanda deneyeceğim ayrıca resimleri ve anlatımı süper olmuş emeğinize sağlık afiyet olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beğendiğinize sevindim....Çok teşekkür ederim :smile:

      Sil
  7. Maşallah baklava gibi emeği var ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gül baklavası- Gül tatlısı da deniyor...Çok teşekkür ederim :smile:

      Sil
  8. Zaten çok lezzetli görünüyor, siz de o kadar güzel yazı hazırlamışsınız ki, sanki hiç emek verilmeyecek ve çabucak yapılacak.
    Gerçekten her ikisi de çok çok başarılı, ellerinize, kaleminize sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok mutlu oldum...Çok teşekkür ederim :smile:

      Sil

emo-but-icon

.........

SOSYAL MEDYA

Image and video hosting by TinyPic

Paylaşalım..

facebook twitter google+ youtube

FACEBOOK SAYFAMIZ

Popüler Yayınlar

Email Takip

Translate

item