EŞRAF OSMANLI VE TÜRK MUTFAĞI
EŞRAF OSMANLI VE TÜRK MUTFAĞI EŞRAF OSMANLI VE TÜRK MUTFAĞI Şık, kaliteli ve Osmanlı Türk Mutfağının en güzel lezzetlerini içere...
http://mutfakvetatlar.blogspot.com/2015/02/esraf-osmanli-ve-turk-mutfagi.html
EŞRAF OSMANLI VE TÜRK MUTFAĞI
EŞRAF OSMANLI VE TÜRK MUTFAĞI
Şık, kaliteli ve Osmanlı Türk Mutfağının en güzel lezzetlerini içeren nezih bir mekan... Tüm yemekler ayrı bir şölen... Ailenizle kahvaltı, öğle ve akşam yemekleri için tavsiye ederim...Başlangıçlar, zeytinyağlılar, et yemekleri, pilavlar, tatlılar , içecekler vs. yok böyle bir şey...Bir komposto bu kadar mı nefis olur...Şekersiz ve tamamen doğal...Meyvelerin kendi şekeri ile pişmiş muhteşem renkte bir komposto...
Buradan Eşraf Osmanlı Ve Türk Mutfağı nı inceleyebilirsiniz.
EŞRAF OSMANLI VE TÜRK MUTFAĞI
Şık, kaliteli ve Osmanlı Türk Mutfağının en güzel lezzetlerini içeren nezih bir mekan... Tüm yemekler ayrı bir şölen... Ailenizle kahvaltı, öğle ve akşam yemekleri için tavsiye ederim...Başlangıçlar, zeytinyağlılar, et yemekleri, pilavlar, tatlılar , içecekler vs. yok böyle bir şey...Bir komposto bu kadar mı nefis olur...Şekersiz ve tamamen doğal...Meyvelerin kendi şekeri ile pişmiş muhteşem renkte bir komposto...
Buradan Eşraf Osmanlı Ve Türk Mutfağı nı inceleyebilirsiniz.
Osmanlı ve Türk mutfağının zenginliği, 3
kıtaya yayılan bir devletin bu topraklardaki ve denizlerdeki her türlü besin
maddesinden faydalanmasından ve değişik insan topluluklarının beslediği bir
kültür mozaiğinden ibaret olmasından ileri gelir.
Osmanlı ve Türk mutfağında beslenmeyle,
sağlık arasında yakın bir ilişki vardır. Bu anlayış, Osmanlı'ların da
kullandığı geleneksel İslam tıbbından kaynaklanmaktadır. İnsan vücudun da denge
lazımdır. Bu dengenin bozulması hastalığa yol açar. Bu dengeyi sağlayanların
başında da yiyecek ve içecek gelir. Bu yüzden yıl boyunca beslenme rejimine
ihtiyaç vardır. Bu denge her mevsimde değişiklik göstermektedir.
İlkbaharda ve sonbaharda kan yapacak,
yazın safrayı, kışın solunum yollarını ve yine sonbaharda sevdayı azaltacak
besinler tercih edilmelidir.
İşte Osmanlı ve Türk mutfağının
özelliği de bu dengeleri koruyacak yiyecek ve içeceklerle hem lezzetli hem de
sağlıklı yemekler sunmasıdır.
Toplumları teşkil eden çeşitli sosyal
tabakalar vardır. Bunların başında ise "kentli" ve
"taşralı" ikilisi yer alır. Türkiye topraklarında yaşanan coğrafi ve
etnik çeşitlilik yemek kültüründe de damak tadında da zenginleştirmeyi
beraberinde getirmiştir.
İnancı, kavmi özelliklerin yemek
kültürüne katkısının yanı sıra, Türk mutfağındaki sunuş biçimleri, kullanılan
etnografik malzemeler, ritüeller Türk mutfağını şekillendiren, çeşitlendiren
öğelerdir.
Osmanlı ve Türk mutfağı, dünyanın bu
bakımdan sayılı mutfakları arasında yer alır.
Bu muhteşem ve sağlıklı yemek mozaiğini
sizlere sunmanın mutluluğunu yaşıyoruz.