Bi mutfak iki şef Özlem Mekik & Ayvaz Akbacak ile Çargâh
Restaurant Blogger Buluşması
Bi mutfak
iki şef'in ünlü şefleri Özlem Mekik ve Ayvaz Akbacak moderatörlüğünde
düzenlenen Çargâh Restaurant Lezzet
buluşması, İstanbul'un ünlü mekan ve yemek bloggerlarının katılımlarıyla
gerçekleşti. Gece, Gaziantep mutfağının en lezzetli yemeklerinin tadımıyla
başladı. Mekanın sahiplerinden olan ünlü şef Mehmet Yılmaz tarafından
Gaziantep'in özel çorbası olan Beyran Çorbası'nın detaylı tarifi verildi.
Mekanın çiğ köftesi, blog yazarları tarafından çok beğenildi. Adana Kebap,
Yuvalama ve Künefe ise tam not alan diğer lezzetler arasındaydı. Buluşma, sıra
gecesi tadında doyumsuz bir müzik şöleniyle sonlandı.
Çargâh Restaurant Hakkında;
Gaziantep
mutfağının İstanbul'daki en önemli isimlerinde ünlü şef Mehmet Yılmaz ve
Şükrü Sert'in ortakları olduğu, ismini Türk musikisindeki bir makamdan
alan Çargâh Restaurant 3000 metrekarelik dev bir alanda hizmet
veriyor. Altın varak kullanımıyla, Anadolu ve Osmanlı mimarisinden tınılar
taşıyan Çargâh Restaurant sizi harika atmosferiyle sarmalıyor.
Mekan,
Türk mutfağının en önemli mutfaklarından Antep mutfağını temel alıp
Anadolu mutfağının lezzetlerini misafirleriyle paylaşıyor. En kaliteli
ürünleri, usta ellerden çok özel lezzetlere dönüştürüyor.
Kişi başı
55-60 TL'ye ziyafete doyacağınız Menü örneği şu şekilde;
Başlangıçlar;
T. Tulum
Peynir Ceviz
Abagannuş
Antep Turşu
Acılı Ezme
Çiğ Köfte
Mevsim
Salata
Yuvalama
Ara Sıcaklar;
Fındık
Lahmacun
K. Patlıcan Dolma
İçli Köfte
Ana Yemek;
(seçmeli)
Adana Kebap
Tavuk Şiş
Kuzu Şiş
Ali Nazik
Kıyma
Firik Pilavı
(Garnetürleri ile servis)
Tatlı;
(seçmeli)
Peynirli
sıcak künefe
Soğuk sıcak
içecekler
Tüm bu
lezzetlere ek olarak;
Her Pazar,
yöresel lezzetlerle bezeli 200 çeşit ürünün yer aldığı açık büfe kahvaltı ve
muhteşem brunch Çargâh Restaurant'ta sizleri bekliyor.
Adres:
Basın Ekspres Yoluİstwest Meydanı No:17
A1/14Starcity AVM Karşısı Yenibosna / İstanbul
|