ZENCEFİLLİ KURABİYE | Mutfak Ve Tatlar

ZENCEFİLLİ KURABİYE

ZENCEFİLLİ KURABİYE Pişerken evi mis gibi kurabiye kokusu sarıyor...Kahvenin yanına yakışan bir tat...Kolay kolay bayatlamayan bir ku...



ZENCEFİLLİ KURABİYE
Pişerken evi mis gibi kurabiye kokusu sarıyor...Kahvenin yanına yakışan bir tat...Kolay kolay bayatlamayan bir kurabiye tarifidir.






·         MALZEMELER:
·         1 çay bardağı eritilmiş tereyağı
·         1 su bardağı esmer şeker
·         1 adet yumurta
·         yarım çay bardağı pekmez
·         1 tutam tuz
·         1 yemek kaşığı silme toz zencefil
·         yarım çay kaşığı tarçın
·         1 çay kaşığı karbonat
·         2- 2,5 su bardağı un
·         YAPILIŞI:
·         Eritilmiş ve soğumuş tere yağını şekerle ile güzelce çırpın.
·         Yumurta ve pekmezi ilave edip karıştırın.
·         Bir kabın içinde zencefil, tarçın,karbonat ve unu karıştırıp harca ekleyip yoğurun.
·         Hamur streç filme sarıp yarım saat buzdolabında bekletin.
·         Hafif unlu tezgahta 3 mm kalınlığında açın ve kar taneleri kalıbı ile kesin. ( Veya herhangi bir kalıp kullanın ).
·        Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklarla dizin.
·         Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 10- 12 dakika pişirin.
·         Soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serpin.

·         AFİYET OLSUN

DAHA FAZLA LEZZET

zencefilli kurabiye nasıl yapılır 7020900993970157942

Yorum Gönder

  1. Merhaba insanımızın sağlıklı gıdalarla tanışması için blog yazıyorum sizinle nasıl irtibat kurabilirim,organik gıda sitem var.
    www.organiktuketiyorum.com
    organiktuketiyorum@gmail.com

    YanıtlaSil
  2. Himmm,ellerine saglik miss gibi zencefil.

    YanıtlaSil

emo-but-icon

SOSYAL MEDYA

Image and video hosting by TinyPic

Paylaşalım..

facebook twitter google+ youtube

FACEBOOK SAYFAMIZ

Popüler Yayınlar

.........

Translate

item