SHERATON İSTANBUL MASLAK HOTEL | Mutfak Ve Tatlar

SHERATON İSTANBUL MASLAK HOTEL

SHERATON İSTANBUL MASLAK HOTEL Otelcilik sektöründe  İstanbul’un en güzel manzarasına sahip Sheraton İstanbul maslak otelinde açık büfe...


SHERATON İSTANBUL MASLAK HOTEL
Otelcilik sektöründe İstanbul’un en güzel manzarasına sahip Sheraton İstanbul maslak otelinde açık büfe öğle yemeğini ve yılbaşı hindisi tanıtım amacıyla, Sheraton İstanbul Maslak otelinde yeme içme sektörü marka danışmanı Moderatör Eray Kılıç tarafından özel bir etkinlik gerçekleştirildi. Sheraton Maslak Executive şefi İlker Erdoğan ve Ekranlardan tanıdığımız Bi Mutfak İki şef’in eğlenceli şefleri Özlem Mekik & Ayvaz Akbacak ile yılbaşı hindisi anlatımı ve tadımı yapıldı.
















Konukların beğenisini kazanan öğle yemeği ve yılbaşı hindisi büyük ilgi gördü.
Sheraton İstanbul Maslak Hotel’in içerisinde hizmet veren Cafe 333 Restoran,  Moderatör Eray Kılıç tarafından düzenlenen özel etkinliğe ev sahipliği yaptı.
“Bi Mutfak İki Şef”in iki şefi Özlem Mekik ve Ayvaz Akbacak’ın yanı sıra Sheraton’ın ödüllü şefi İlker Erdoğan’ın özel tarifi ile hazırlanan yılbaşı hindisinin tadımı gerçekleştirildi. Ünlü yemek yazarlarını ve bloggerları buluşturan etkinlikte; Cafe 333 Restoran’ın açık büfe öğle yemeği menüsü de beğenilere sunuldu. Yılbaşı hindisinin özel tarifini konuklarla paylaşan İlker Erdoğan ve Bi mutfak iki şef Özlem Mekik ve Ayvaz Akbacak yaptığı konuşmasında “Genellikle otellerde yemek fiyatları herkesin gözünü korkutur. Ancak Cafe333, bu düşünceyi ve ön yargıları açık büfe öğle yemeği ile yıkmayı başardı. Artık herkes 5 yıldızlı bu otelde 28 liraya öğle yemeği yiyebilecek” dedi. Özel davette katılan konuklar arasında Gizem Özdilli, Okan Karacan, Muammer Ketenci, Tuğçe Ergişi ve yemek programcısı Cenk Doğar ünlü konuklar arasındaydı. Etkinlik sonunda tüm davetlilerin taktığı Bi Mutfak İki Şef’in kepleri ile pozlar verildi ve eğlenceli anlar yaşandı.

Sheraton Maslak Yılbaşı Hindisi

Hindi Marinasyon yapılışı:

Hindinin güzel kızarması ve lezzeti için 1 gün önceden tüm malzeme karıştırılarak hindinin her kısmına sürülerek buzdolabında saklayın.
Ertesi gün marinasyonu yapılmış hindiyi 180 C fırında yaklaşık 3 saat pişirin.

İç pilav yapılışı:

Pirinci sıcak suda yaklaşık on dakika bekletin ve süzün.
Derin bir tencereye tereyağı koyarak pirinçlerin rengi değişene kadar kavurun.
Kavrulan pirincin içine sıcak tavuk suyunu karıştırın.
İçerisine dolmalık fıstık, kuş üzümü, tuz, karabiber ve yenibaharı ekleyin ve pirincin pişmesini sağlayın. Suyunu çeken pirincin üzerini havlu kağıt ile örterek pilavın demlenmesini sağlayın.
İç pilav hazırlandıktan sonra hindinin iç kısmı pilav ile doldurun.

Geleneksel yılbaşı Hindisi servis edeceğiniz tepside haşlanmış kestane ve taze sebzeler brokoli, havuç, kabak, kırmızıbiber ile servis edin.

DAHA FAZLA LEZZET

yılbaşı hindisi nasıl yapılır 2225985286166266598

Yorum Gönder

emo-but-icon

SOSYAL MEDYA

Image and video hosting by TinyPic

Paylaşalım..

facebook twitter google+ youtube

FACEBOOK SAYFAMIZ

Popüler Yayınlar

.........

Translate

item