SHERATON İSTANBUL MASLAK HOTEL
SHERATON İSTANBUL MASLAK HOTEL Otelcilik sektöründe İstanbul’un en güzel manzarasına sahip Sheraton İstanbul maslak otelinde açık büfe...
http://mutfakvetatlar.blogspot.com/2014/12/sheraton-istanbul-maslak-hotel.html
SHERATON İSTANBUL MASLAK HOTEL
Otelcilik sektöründe İstanbul’un en güzel manzarasına sahip Sheraton İstanbul maslak otelinde açık büfe öğle yemeğini ve yılbaşı hindisi tanıtım amacıyla, Sheraton İstanbul Maslak otelinde yeme içme sektörü marka danışmanı Moderatör Eray Kılıç tarafından özel bir etkinlik gerçekleştirildi. Sheraton Maslak Executive şefi İlker Erdoğan ve Ekranlardan tanıdığımız Bi Mutfak İki şef’in eğlenceli şefleri Özlem Mekik & Ayvaz Akbacak ile yılbaşı hindisi anlatımı ve tadımı yapıldı.
Konukların beğenisini kazanan öğle yemeği
ve yılbaşı hindisi büyük ilgi gördü.
Sheraton İstanbul Maslak Hotel’in
içerisinde hizmet veren Cafe 333 Restoran,
Moderatör Eray Kılıç tarafından düzenlenen özel etkinliğe ev sahipliği
yaptı.
“Bi Mutfak İki Şef”in iki şefi Özlem
Mekik ve Ayvaz Akbacak’ın yanı sıra Sheraton’ın ödüllü şefi İlker Erdoğan’ın
özel tarifi ile hazırlanan yılbaşı hindisinin tadımı gerçekleştirildi. Ünlü
yemek yazarlarını ve bloggerları buluşturan etkinlikte; Cafe 333 Restoran’ın
açık büfe öğle yemeği menüsü de beğenilere sunuldu. Yılbaşı hindisinin özel
tarifini konuklarla paylaşan İlker Erdoğan ve Bi mutfak iki şef Özlem Mekik ve
Ayvaz Akbacak yaptığı konuşmasında “Genellikle otellerde yemek fiyatları
herkesin gözünü korkutur. Ancak Cafe333, bu düşünceyi ve ön yargıları açık büfe
öğle yemeği ile yıkmayı başardı. Artık herkes 5 yıldızlı bu otelde 28 liraya
öğle yemeği yiyebilecek” dedi. Özel davette katılan konuklar arasında Gizem
Özdilli, Okan Karacan, Muammer Ketenci, Tuğçe Ergişi ve yemek programcısı Cenk
Doğar ünlü konuklar arasındaydı. Etkinlik sonunda tüm davetlilerin taktığı Bi
Mutfak İki Şef’in kepleri ile pozlar verildi ve eğlenceli anlar yaşandı.
Sheraton Maslak Yılbaşı Hindisi
Hindi Marinasyon yapılışı:
Hindinin güzel kızarması ve lezzeti için
1 gün önceden tüm malzeme karıştırılarak hindinin her kısmına sürülerek
buzdolabında saklayın.
Ertesi gün marinasyonu yapılmış hindiyi
180 C fırında yaklaşık 3 saat pişirin.
İç pilav yapılışı:
Pirinci sıcak suda yaklaşık on dakika
bekletin ve süzün.
Derin bir tencereye tereyağı koyarak
pirinçlerin rengi değişene kadar kavurun.
Kavrulan pirincin içine sıcak tavuk
suyunu karıştırın.
İçerisine dolmalık fıstık, kuş üzümü, tuz,
karabiber ve yenibaharı ekleyin ve pirincin pişmesini sağlayın. Suyunu çeken
pirincin üzerini havlu kağıt ile örterek pilavın demlenmesini sağlayın.
İç pilav hazırlandıktan sonra hindinin iç
kısmı pilav ile doldurun.
Geleneksel yılbaşı Hindisi servis edeceğiniz
tepside haşlanmış kestane ve taze sebzeler brokoli, havuç, kabak, kırmızıbiber
ile servis edin.